Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød med speltmel
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS
Opdateret: 29. oktober 2024 - Udgivet: 24. august 2015

Fuldkorns franskbrød skal bages i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Opskriften giver 1 brød, og du sagtens fryse det ned. Skær evt. brødet i skiver inden.

Se også min opskrift på det klassiske franskbrød med mælk og smør.

Du skal også prøve mine opskrifter på sødmælksfranskbrød, kærnemælksfranskbrød og de populære boller.

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fuldkorns franskbrød

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2178
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3,5 dl mælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl speltmel - fuldkorn
  • 6 dl hvedemel - gerne med mindst 12% protein
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm 3,5 deciliter mælk forsigtigt op i en kasserolle, men pas på det ikke bliver mere varmt end lunt for fingrene - cirka 37-38 grader.
  2. Kom 30 gram smør i mælken, og lad det smelte i den lune mælk. Pas stadig på temperaturen. Bliver mælken for varm, er du nødt til lige at køle den ned indtil den har en temperatur på omkring de 37-38 grader.
  3. Kom den lune mælk/smør op i en skål til røremaskinen, og smuldr 25 gram gær ned i.
  4. Start med røremaskinen på næstlaveste hastighed, og lad den røre gæren ud i mælken.
  5. Kom så 1 teskefuld sukker og 1 teske salt i skålen.
  6. Endelig tilsættes 2 deciliter speltmel og 6 deciliter hvedemel lidt efter lidt, og lad så dejen til dit fuldkorns franskbrød blive æltet godt igennem i 10 minutter.
  7. Sæt dejen til hævning med et viskestykke hen over skålen. Og gerne et lunt sted. Dejen skal hæve cirka 25 minutter.
  8. Kom så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem med hænderne, så du får luften slået ud af dejen.
  9. Form dejen til et brød, og kom det ned i en form. Tryk dejen let ud i hjørnerne, så den fylder hele formen ud. Lad dejen til dit fuldkorns franskbrød hæve her i cirka 30 minutter - igen tildækket og lunt.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rids brødet på langs med en kniv, og pensl med mælk. Kom formen med brødet ind i ovnen. Nu skal franskbrødet bage cirka 28 minutter, måske lidt længere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 2178kcalKulhydrater: 384gProtein: 62gFedt: 41gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 107mgNatrium: 2668mgKalium: 1186mgKostfibre: 15gSukker: 22gVitamin A: 1317IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 514mgJern: 23mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag dit fuldkorns franskbrød ud af ovnen, og vent nogle minutter, inden du forsigtigt vipper det ud af formen, og over på en rist.

Lad franskbrødet køle lidt af inden du skærer i det, men brødet er allerbedst når det stadig er lunt.

Afkøl altid brød på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    juli 25, 2024 at 8:11 pm

    Hej. Er løbet tør for Alm. gær. Kan jeg bruge tørgær,og bliver resultatet det samme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 25, 2024 at 9:23 pm

      Hej Marianne
      Det kan du sagtens - og resultatet bliver lige så godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ketty Egebjerg skriver

    april 13, 2024 at 1:27 pm

    Super nemt og godt brød

    Svar
  3. Mette skriver

    juni 15, 2020 at 8:54 am

    Hej Holger/Madens Verden!
    Tak for en super side 🙂
    Du skriver, at mængden svarer til et brød - mon du kan afsløre størrelsen på formen?
    På forhånd tak 🙂
    Mvh
    Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2020 at 9:12 am

      Hej Mette

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Min brødform er på ca. 3 liter, som jeg synes er passende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jesper skriver

    marts 23, 2020 at 5:56 pm

    I har glemt at skrive at speltmelet skal kommes i!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 24, 2020 at 7:12 am

      Hej Jesper
      Tak for det - min fejl. Det er nu tilføjet 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required