Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Fuldkorns franskbrød med speltmel
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS

Fuldkorns franskbrød skal bages i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Opskriften giver 1 brød, og du sagtens fryse det ned. Skær evt. brødet i skiver inden.

Se også min opskrift på det klassiske franskbrød med mælk og smør.

Du skal også prøve mine opskrifter på sødmælksfranskbrød, kærnemælksfranskbrød og de populære boller.

Opskrift

Fuldkorns franskbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Fuldkorns franskbrød er lidt sundere end det almindelige, hvide franskbrød, og i denne opskrift har vi lavet franskbrød med fuldkorns speltmel.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl mælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl speltmel fuldkorn
  • 6 dl hvedemel gerne med mindst 12% protein

Fremgangsmåde

  1. Varm 3,5 deciliter mælk forsigtigt op i en kasserolle, men pas på det ikke bliver mere varmt end lunt for fingrene - cirka 37-38 grader.
  2. Kom 30 gram smør i mælken, og lad det smelte i den lune mælk. Pas stadig på temperaturen. Bliver mælken for varm, er du nødt til lige at køle den ned indtil den har en temperatur på omkring de 37-38 grader.
  3. Kom den lune mælk/smør op i en skål til røremaskinen, og smuldr 25 gram gær ned i.
  4. Start med røremaskinen på næstlaveste hastighed, og lad den røre gæren ud i mælken.
  5. Kom så 1 teskefuld sukker og 1 teske salt i skålen.
  6. Endelig tilsættes 2 deciliter speltmel og 6 deciliter hvedemel lidt efter lidt, og lad så dejen til dit fuldkorns franskbrød blive æltet godt igennem i 10 minutter.
  7. Sæt dejen til hævning med et viskestykke hen over skålen. Og gerne et lunt sted. Dejen skal hæve cirka 25 minutter.
  8. Kom så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem med hænderne, så du får luften slået ud af dejen.
  9. Form dejen til et brød, og kom det ned i en form. Tryk dejen let ud i hjørnerne, så den fylder hele formen ud. Lad dejen til dit fuldkorns franskbrød hæve her i cirka 30 minutter - igen tildækket og lunt.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rids brødet på langs med en kniv, og pensl med mælk. Kom formen med brødet ind i ovnen. Nu skal franskbrødet bage cirka 28 minutter, måske lidt længere.

Næringsindhold

Kalorier2178kcalKulhydrater384gProtein62gFedt41gMættet fedt23gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol107mgNatrium2668mgKalium1186mgKostfibre15gSukker22gVitamin A1317IUVitamin C0.03mgCalcium514mgJern23mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag dit fuldkorns franskbrød ud af ovnen, og vent nogle minutter, inden du forsigtigt vipper det ud af formen, og over på en rist.

Lad franskbrødet køle lidt af inden du skærer i det, men brødet er allerbedst når det stadig er lunt.

Afkøl altid brød på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    juli 25, 2024 at 8:11 pm

    Hej. Er løbet tør for Alm. gær. Kan jeg bruge tørgær,og bliver resultatet det samme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 25, 2024 at 9:23 pm

      Hej Marianne
      Det kan du sagtens - og resultatet bliver lige så godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ketty Egebjerg skriver

    april 13, 2024 at 1:27 pm

    Super nemt og godt brød

    Svar
  3. Mette skriver

    juni 15, 2020 at 8:54 am

    Hej Holger/Madens Verden!
    Tak for en super side 🙂
    Du skriver, at mængden svarer til et brød - mon du kan afsløre størrelsen på formen?
    På forhånd tak 🙂
    Mvh
    Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2020 at 9:12 am

      Hej Mette

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Min brødform er på ca. 3 liter, som jeg synes er passende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jesper skriver

    marts 23, 2020 at 5:56 pm

    I har glemt at skrive at speltmelet skal kommes i!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 24, 2020 at 7:12 am

      Hej Jesper
      Tak for det - min fejl. Det er nu tilføjet 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required