Nem og lækker opskrift på fried rice med spidskål, gulerødder og soja. Asiatisk inspireret tilbehør med ris og grøntsager, der passer til mange retter.
Fried rice med spidskål er sundt, nemt og lækkert tilbehør, der kan serveres til utallige retter.
Her har jeg lavet den med hvidløg, gulerødder og ingefær, men ingredienserne kan varieres efter smag og behag.
Det er en nem opskrift på fried rice med grøntsager, som alle kan lide. Ønskes det mere spicy og krydret, kan du tilsætte lidt sød chilisauce eller chili. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på fried rice med spidskål
Fried rice med spidskål, gulerødder og soja
Ingredienser
- 125 g ris - koges som anvist på pakken
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 150 g gulerødder - i små tern
- olivenolie - til stegning
- 150 g spidskål - snittet
- 1 spsk ingefær - finthakket eller revet
- 3 æg
- 6 forårsløg - snittet i skiver
- 4 spsk soja
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog ris som anvist på pakken og klargør de øvrige ingredienser.
- I en dyb pande steges hvidløg og gulerødder i lidt olie ved høj varme, men uden at hvidløget tager farve. Steg det et minuts tid.
- Vend så spidskål og ingefær i, og steg et minuts tid mere. Kom gerne lidt mere olie ved.
- Træk det ud til den ene side i panden, og kom æggene i hvor der ikke er grøntsager. Rør i æggene til de er stegt, og vend dem så sammen med grøntsagerne.
- Tilsæt forårsløg sammen med soja og friskpresset citronsaft, og vend godt rundt.
- Vend de kogte ris i. Smag til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Fried rice med spidskål serveres straks, og det passer fint som tilbehør til mange retter.
Kan blandt andet serveres som eksotisk tilbehør til klassiske frikadeller, men også gerne til eks. indbagt kylling. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Del gerne din mening og erfaring med den her.