• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forlorne harekillinger med bacon, sovs og lækkert tilbehør

Forlorne harekillinger med bacon, sovs og lækkert tilbehør

billede med harekillinger, sovs og tilbehør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. marts 2025 - Udgivet: 12. marts 2025

Forlorne harekillinger er små farsbrød omviklet med bacon, og det er en velsmagende miniudgave af klassikeren forloren hare.

En lækker fars, der pakkes ind i bacon og steges i ovnen, hvilket giver en lækker sky til sovs. Jeg serverer gerne retten med bagte rodfrugter, men det kan også være kogte kartofler og ærter. Det bestemmer du.

Se også disse opskrifter:

  • Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift
  • Forloren pindsvin
  • Frikadeller - nem og lækker opskrift på frikadellefars

Opskrift

billede med harekillinger, sovs og tilbehør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forlorne harekillinger med bacon

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på forlorne harekillinger, der er små farsbrød med bacon. Her lavet med en skøn sovs og serveret med rodfrugter.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 837
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 12 skiver bacon
  • 5 dl vand
  • 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
Tilbehør
  • 1 kg rodfrugter - blandede
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
Til sovs
  • stegesky
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Forlorne harekillinger
  1. Det hakkede kød røres grundigt med salt, så væsken efterfølgende bedre bindes til farsen. Rør derefter friskkværnet peber i sammen med løgpulver (eller finthakket løg), havregryn, hvedemel, æg og mælk. Røres til en fast fars. Bliver farsen for blød/lind, tilsættes en smule mere mel.
    fars til forlorne harekillinger
  2. Fordeles i fire lige store farsbrød i et ovnfast fad, hvor de små farsbrød formes med hænderne. Læg halve skiver bacon over, så farsbrødet dækkes, og fold gerne baconskiverne ind under de små farsbød.
    de små farsbrød med bacon er klar til at komme i ovnen
  3. Bages nu først 15 minutter ved 225 gader varmluft, og derefter i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Efter de 15 minutter hældes vand og bouillonterning ved. Man kan eventuelt koge vand og bouillon op inden den tilsættes. Under stegningen i ovnen kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand, så du har sky nok til sovsen.
    stegte harekillinger med sky
  4. Rodfrugter skylles og skæres i mundrette stykker og kommes i et ildfast fad. Som udgangspunkt behøver du ikke skrælle dem, men det er op til dig. Jeg har her brugt kartofler, gulerødder, rødbeder, persillerødder og pastinakker, men brug hvad du synes og har. Vendes med olivenolie, honning, timian, salt og peber. Bages 45 minutter ved 200 grader varmluft, så fadet sættes ind når væden hældes ved de forlorne harekillinger. Dermed steges rodfrugterne færdige mens du laver sovsen.
    bagte rodfrugter som tilbehør til retten
  5. Sovs: Skyen fra harekillingerne kommes i en gryde sammen med madlavningsfløde, ribsgele og engelsk sauce. Koges op og jævnes med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smages til med salt og peber.
    sovs til de forlorne harekillinger
  6. Serveringsforslag.
    anretning af retten med forloren harekilling, sovs og tilbehør

Næringsindhold

Kalorier: 837kcalKulhydrater: 80gProtein: 39gFedt: 41gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.01gKolesterol: 143mgNatrium: 2877mgKalium: 1567mgKostfibre: 14gSukker: 28gVitamin A: 256IUVitamin C: 45mgCalcium: 262mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anrettes med en forloren harekilling på hver tallerken, og dertil den lækre sovs og rodfrugter. Du kan også servere en sund spidskålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle og Karsten

    maj 28, 2025 at 6:42 pm

    Helle og Karsten

    Hej hej, vi har forgæves prøvet at få opskriften på forloren hare mormor opskrift 😉
    Desværre kommer der en annonce fra Matas på tværs ….🫣 Så man ikke kan se ingredienserne, kun en trediedel…. Det er ellers verdens bedste, men det er hukommelsen ikke 😬 håber det lykkes næste gang.

    Med venlig hilsen Helle og Karsten

    Svar
  2. Gitte Bonde

    marts 18, 2025 at 3:13 am

    Hvordan kan det være jeg ikke kan oprette favoritliste.

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    marts 13, 2025 at 2:17 pm

    Søde små farsbrød. Jeg har hvad jeg skal bruge, så jeg vil prøve dem I aften. Tror jeg vil servere med en spidskålssalat. Jeg havde ikke hørt om forlorne harekillinger. Det er sjovt. Hilsen fra et Nordjylland i snevejr 🌨🌨

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    marts 12, 2025 at 10:56 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om de forlorne harekillinger her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required