Forlorne harekillinger er små farsbrød omviklet med bacon, og det er en velsmagende miniudgave af klassikeren forloren hare.
En lækker fars, der pakkes ind i bacon og steges i ovnen, hvilket giver en lækker sky til sovs. Jeg serverer gerne retten med bagte rodfrugter, men det kan også være kogte kartofler og ærter. Det bestemmer du.
Se også disse opskrifter:
- Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift
- Forloren pindsvin
- Frikadeller - nem og lækker opskrift på frikadellefars
Opskrift
Forlorne harekillinger med bacon
Ingredienser
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk løgpulver - eller et finthakket løg
- 4 spsk havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 12 skiver bacon
- 5 dl vand
- 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
- 1 kg rodfrugter - blandede
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 1 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
- stegesky
- 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
- 2 tsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Det hakkede kød røres grundigt med salt, så væsken efterfølgende bedre bindes til farsen. Rør derefter friskkværnet peber i sammen med løgpulver (eller finthakket løg), havregryn, hvedemel, æg og mælk. Røres til en fast fars. Bliver farsen for blød/lind, tilsættes en smule mere mel.
- Fordeles i fire lige store farsbrød i et ovnfast fad, hvor de små farsbrød formes med hænderne. Læg halve skiver bacon over, så farsbrødet dækkes, og fold gerne baconskiverne ind under de små farsbød.
- Bages nu først 15 minutter ved 225 gader varmluft, og derefter i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Efter de 15 minutter hældes vand og bouillonterning ved. Man kan eventuelt koge vand og bouillon op inden den tilsættes. Under stegningen i ovnen kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand, så du har sky nok til sovsen.
- Rodfrugter skylles og skæres i mundrette stykker og kommes i et ildfast fad. Som udgangspunkt behøver du ikke skrælle dem, men det er op til dig. Jeg har her brugt kartofler, gulerødder, rødbeder, persillerødder og pastinakker, men brug hvad du synes og har. Vendes med olivenolie, honning, timian, salt og peber. Bages 45 minutter ved 200 grader varmluft, så fadet sættes ind når væden hældes ved de forlorne harekillinger. Dermed steges rodfrugterne færdige mens du laver sovsen.
- Sovs: Skyen fra harekillingerne kommes i en gryde sammen med madlavningsfløde, ribsgele og engelsk sauce. Koges op og jævnes med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smages til med salt og peber.
- Serveringsforslag.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Anrettes med en forloren harekilling på hver tallerken, og dertil den lækre sovs og rodfrugter. Du kan også servere en sund spidskålssalat til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Helle og Karsten
Helle og Karsten
Hej hej, vi har forgæves prøvet at få opskriften på forloren hare mormor opskrift 😉
Desværre kommer der en annonce fra Matas på tværs ….🫣 Så man ikke kan se ingredienserne, kun en trediedel…. Det er ellers verdens bedste, men det er hukommelsen ikke 😬 håber det lykkes næste gang.
Med venlig hilsen Helle og Karsten
Gitte Bonde
Hvordan kan det være jeg ikke kan oprette favoritliste.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Søde små farsbrød. Jeg har hvad jeg skal bruge, så jeg vil prøve dem I aften. Tror jeg vil servere med en spidskålssalat. Jeg havde ikke hørt om forlorne harekillinger. Det er sjovt. Hilsen fra et Nordjylland i snevejr 🌨🌨
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om de forlorne harekillinger her.