Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forlorne harekillinger

Forlorne harekillinger (med bacon, sovs og lækkert tilbehør)

billede med harekillinger, sovs og tilbehør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS
Indhold
  • Forlorne harekillinger med bacon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på forlorne harekillinger
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Forlorne harekillinger med bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Nem og lækker opskrift på forlorne harekillinger, der er små farsbrød med bacon. Her lavet med en skøn sovs og serveret med rodfrugter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver eller et finthakket løg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 12 skiver bacon
  • 5 dl vand
  • 1 terning svinebouillon eller anden bouillon
Tilbehør
  • 1 kg rodfrugter blandede
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
Til sovs
  • stegesky
  • 2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Forlorne harekillinger
  1. Det hakkede kød røres grundigt med salt, så væsken efterfølgende bedre bindes til farsen. Rør derefter friskkværnet peber i sammen med løgpulver (eller finthakket løg), havregryn, hvedemel, æg og mælk. Røres til en fast fars. Bliver farsen for blød/lind, tilsættes en smule mere mel.
  2. Fordeles i fire lige store farsbrød i et ovnfast fad, hvor de små farsbrød formes med hænderne. Læg halve skiver bacon over, så farsbrødet dækkes, og fold gerne baconskiverne ind under de små farsbød.
  3. Bages nu først 15 minutter ved 225 gader varmluft, og derefter i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Efter de 15 minutter hældes vand og bouillonterning ved. Man kan eventuelt koge vand og bouillon op inden den tilsættes. Under stegningen i ovnen kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand, så du har sky nok til sovsen.
  4. Rodfrugter skylles og skæres i mundrette stykker og kommes i et ildfast fad. Som udgangspunkt behøver du ikke skrælle dem, men det er op til dig. Jeg har her brugt kartofler, gulerødder, rødbeder, persillerødder og pastinakker, men brug hvad du synes og har. Vendes med olivenolie, honning, timian, salt og peber. Bages 45 minutter ved 200 grader varmluft, så fadet sættes ind når væden hældes ved de forlorne harekillinger. Dermed steges rodfrugterne færdige mens du laver sovsen.
  5. Sovs: Skyen fra harekillingerne kommes i en gryde sammen med madlavningsfløde, ribsgele og engelsk sauce. Koges op og jævnes med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smages til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier837kcalKulhydrater80gProtein39gFedt41gMættet fedt14gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.01gKolesterol143mgNatrium2877mgKalium1567mgKostfibre14gSukker28gVitamin A256IUVitamin C45mgCalcium262mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på forlorne harekillinger

Forlorne harekillinger er små farsbrød omviklet med bacon, og det er en velsmagende miniudgave af klassikeren forloren hare.

En lækker fars, der pakkes ind i bacon og steges i ovnen, hvilket giver en lækker sky til sovs. Jeg serverer gerne retten med bagte rodfrugter, men det kan også være kogte kartofler og ærter. Det bestemmer du.

Se også disse opskrifter:

  • Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift
  • Forloren pindsvin
  • Frikadeller - nem og lækker opskrift på frikadellefars

Billeder

Her får du nogle billeder fra min tilberedning af de forlorne harekillinger:

fars til forlorne harekillinger
de små farsbrød med bacon er klar til at komme i ovnen
stegte harekillinger med sky
bagte rodfrugter som tilbehør til retten
sovs til de forlorne harekillinger
anretning af retten med forloren harekilling, sovs og tilbehør

Servering

Anrettes med en forloren harekilling på hver tallerken, og dertil den lækre sovs og rodfrugter. Du kan også servere en sund spidskålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle og Karsten skriver

    maj 28, 2025 at 6:42 pm

    Helle og Karsten

    Hej hej, vi har forgæves prøvet at få opskriften på forloren hare mormor opskrift 😉
    Desværre kommer der en annonce fra Matas på tværs ….🫣 Så man ikke kan se ingredienserne, kun en trediedel…. Det er ellers verdens bedste, men det er hukommelsen ikke 😬 håber det lykkes næste gang.

    Med venlig hilsen Helle og Karsten

    Svar
  2. Gitte Bonde skriver

    marts 18, 2025 at 3:13 am

    Hvordan kan det være jeg ikke kan oprette favoritliste.

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    marts 13, 2025 at 2:17 pm

    Søde små farsbrød. Jeg har hvad jeg skal bruge, så jeg vil prøve dem I aften. Tror jeg vil servere med en spidskålssalat. Jeg havde ikke hørt om forlorne harekillinger. Det er sjovt. Hilsen fra et Nordjylland i snevejr 🌨🌨

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 12, 2025 at 10:56 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om de forlorne harekillinger her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required