• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Forloren pindsvin - opskrift på en klassiker fra 1970erne

Forloren pindsvin - opskrift på en klassiker fra 1970erne

Billede resultat for forloren pindsvin
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
242
SHARES
FacebookMessenger242PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 29. april 2021

Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.

Hvad er forloren pindsvin? Sådan lød det i en mail forleden til hej@madensverden.dk, og her er både svaret og opskriften.

Og den kan du glæde dig til, for selvom det er en lidt løjerlig ret, så smager den ganske fint. Og den er i hvert fald børnevenlig.

Det er en såkaldt snyderet, som vi blandt andet også kender det fra forloren hare. Så nej, der er ikke pindsvin i den.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingefarsbrød

Italiensk farsbrød

Farsbrød med porrer

Forloren mørbrad

    Opskrift på forloren pindsvin

    Billede resultat for forloren pindsvin
    holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

    Forloren pindsvin

    5 fra 11 stemmer
    Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
    Forb. tid 10 minutter min
    Tilb. tid 40 minutter min
    Samlet tid 50 minutter min
    Antal: 4 personer
    Ret: Aftensmad
    Køkken: Dansk
    Kalorier: 522
    Vis favoritter
    Print opskriften
    Gem opskriften
    Print opskriften
    Kræver medlemskab - læs mere

    Ingredienser

    • 500 g hakket svin og kalv - med 10% fedt
    • 1 tsk salt
    • 1 løg løg - finthakket eller revet
    • 1 tsk paprika
    • 2 æg
    • 4 spsk rasp
    • 2 spsk piskefløde
    • friskkværnet peber
    • 4 pølser - røde eller wienerpølser
    • Lidt timian

    Fremgangsmåde
     

    1. Kom det hakkede kød op i en skål sammen med salt, og ælt det godt sammen med hænderne.
    2. Så tilsættes revet eller finthakket løg, paprika, æg, rasp og lidt piskefløde. Kom også nogle vrid fra peberkværnen i. Ælt nu igen farsen godt igennem med hænderne, så den samles og bliver mere sammenhængende.
    3. Smør et ildfast fad med lidt olie, og form et farsbrød midt i fadet. Lad det ikke være alt for højt af hensyn til stegetiden i ovnen.
    4. De røde pølser deles på midten og stikkes ned i farsbrødet. Drys eventuelt med lidt tørret timian. Sådan laver du forloren pindsvin.
    5. Hæld lidt vand i bunden af fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor farspindsvinet nu skal have cirka 40 minutter.

    Næringsindhold

    Kalorier: 522kcalKulhydrater: 10gProtein: 41gFedt: 34gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 246mgNatrium: 1330mgKalium: 698mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 229IUVitamin C: 4mgCalcium: 64mgJern: 3mg
    Kræver medlemskab
    Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

    Få tilsendt opskriften på mail

    Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
    Opskriften er nu på vej til din indbakke
    Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
    Kom med din mening

    Note

    Mens det forlorne pindsvin er i ovnen, kan du lave tilbehør og sovs, og på den måde er det en ret nem hverdagsret.

    Tilbehøret til det forlorne pindsvin, eller farsbrød med pølser, kan være dampede gulerødder, kogte ærter, hasselback kartofler eller hvad du synes godt om.

    Dertil hører en god brun sovs - som du kan se opskriften på i linket.

    Mad fra 1970erne

    Forloren pindsvin var en populær ret tilbage i 1970erne, hvor den var på bordet i mange danske hjem.

    Den blev også kaldt farspindsvin og farsbrød med pølser, og den er en både nem og ret billig ret.

    Pindsvinet minder meget om en forloren hare, som du finder opskriften på et andet sted her på siden, og både børn og voksne sætter pris på den.

    Valg af pølser

    I denne ret har jeg anvendt halverede røde pølser, fordi det lige var hvad jeg havde i køleskabet i dag.

    Men du kan også lave den med wienerpølser eller cocktailpølser. Det betyder ikke så meget. Se iøvrigt vores smagstest af pølser her.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Kirsten L.

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Kender kun retten fra en film med Kirsten Lefelt hvor hun serverede den til en snob middag 😂😂

      Svar
    2. Susan

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Hvad var det filmen hed ? Den med Kirsten Lehfelft, hvor hun laver denner ret til en forretni gsmiddag

      Svar
      • Jolanda

        april 30, 2021 at 1:12 pm

        Det er vist "Flamberede hjerter" fra 1986.😅

        Svar
    3. John

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Har lavet farspindsvin et par gange når vi var mange sammen i sommerhus, og ungerne guffede i sig 😊

      Svar
    4. Inge-Lise

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Det laver jeg da stadig væk dog med cocktail pølser eller brunch pølser👏

      Svar
    5. Pernille

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Hos os hed det “pølseskov” 😄

      Svar
    6. Pernille

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Har jeg godt nok aldrig fået, selv om jeg var barn i 70'erne 🤣🤣

      Svar
    7. Anja

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Gode minder fra min barndom.... 😍

      Svar

    Mere inspiration

    • Billede af asiatisk nakkefilet.
      Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
    • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
      Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
    • Billede af millionsalsiccia.
      Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
    • Billede af Axelborg kylling.
      Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Følg os på Instagram

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Nyeste indhold

    Billede af asiatisk nakkefilet.

    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

    Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

    Billede af blommemuffins

    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

    Billede med havregrynsbrød.

    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

    Billede med auberginefad.

    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

    Ugens vine, uge 35, 2025

    Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

    Forsiden lige nu

    Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
    Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
    æblemuffins
    Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
    sprøde kartofler i fad
    Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
    perlebygsalat med æble og avocado
    Perlebygsalat→ Se opskriften
    mad i fad opskrifter
    Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
    Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
    Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
    billederesultat for pastasalat med bønner
    Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
    Grønkålssalat med feta
    Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her
    Eller fortsæt gratis med annoncer her

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required