Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forloren pindsvin

Forloren pindsvin (opskrift på en klassiker fra 1970erne)

Billede resultat for forloren pindsvin
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
243
SHARES
FacebookMessenger243PinterestEmailSMS
Indhold
  • Forloren pindsvin
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på forloren pindsvin
  • Note
  • Mad fra 1970erne
  • Valg af pølser
  • Kommentarer

Forloren pindsvin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv (med 10% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 1 løg løg (finthakket eller revet)
  • 1 tsk paprika
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk piskefløde
  • friskkværnet peber
  • 4 pølser (røde eller wienerpølser)
  • Lidt timian

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede kød op i en skål sammen med salt, og ælt det godt sammen med hænderne.
  2. Så tilsættes revet eller finthakket løg, paprika, æg, rasp og lidt piskefløde. Kom også nogle vrid fra peberkværnen i. Ælt nu igen farsen godt igennem med hænderne, så den samles og bliver mere sammenhængende.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olie, og form et farsbrød midt i fadet. Lad det ikke være alt for højt af hensyn til stegetiden i ovnen.
  4. De røde pølser deles på midten og stikkes ned i farsbrødet. Drys eventuelt med lidt tørret timian. Sådan laver du forloren pindsvin.
  5. Hæld lidt vand i bunden af fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor farspindsvinet nu skal have cirka 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier522kcalKulhydrater10gProtein41gFedt34gMættet fedt12gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol246mgNatrium1330mgKalium698mgKostfibre1gSukker2gVitamin A229IUVitamin C4mgCalcium64mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på forloren pindsvin

Hvad er forloren pindsvin? Sådan lød det i en mail forleden til hej@madensverden.dk, og her er både svaret og opskriften.

Og den kan du glæde dig til, for selvom det er en lidt løjerlig ret, så smager den ganske fint. Og den er i hvert fald børnevenlig.

Det er en såkaldt snyderet, som vi blandt andet også kender det fra forloren hare. Så nej, der er ikke pindsvin i den.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kyllingefarsbrød
  • Italiensk farsbrød
  • Farsbrød med porrer
  • Forloren mørbrad

    Note

    Mens det forlorne pindsvin er i ovnen, kan du lave tilbehør og sovs, og på den måde er det en ret nem hverdagsret.

    Tilbehøret til det forlorne pindsvin, eller farsbrød med pølser, kan være dampede gulerødder, kogte ærter, hasselback kartofler eller hvad du synes godt om.

    Dertil hører en god brun sovs - som du kan se opskriften på i linket.

    Mad fra 1970erne

    Forloren pindsvin var en populær ret tilbage i 1970erne, hvor den var på bordet i mange danske hjem.

    Den blev også kaldt farspindsvin og farsbrød med pølser, og den er en både nem og ret billig ret.

    Pindsvinet minder meget om en forloren hare, som du finder opskriften på et andet sted her på siden, og både børn og voksne sætter pris på den.

    Valg af pølser

    I denne ret har jeg anvendt halverede røde pølser, fordi det lige var hvad jeg havde i køleskabet i dag.

    Men du kan også lave den med wienerpølser eller cocktailpølser. Det betyder ikke så meget. Se iøvrigt vores smagstest af pølser her.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Kommentarer Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Kirsten L. skriver

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Kender kun retten fra en film med Kirsten Lefelt hvor hun serverede den til en snob middag 😂😂

      Svar
    2. Susan skriver

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Hvad var det filmen hed ? Den med Kirsten Lehfelft, hvor hun laver denner ret til en forretni gsmiddag

      Svar
      • Jolanda skriver

        april 30, 2021 at 1:12 pm

        Det er vist "Flamberede hjerter" fra 1986.😅

        Svar
    3. John skriver

      marts 29, 2021 at 9:16 am

      Har lavet farspindsvin et par gange når vi var mange sammen i sommerhus, og ungerne guffede i sig 😊

      Svar
    4. Inge-Lise skriver

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Det laver jeg da stadig væk dog med cocktail pølser eller brunch pølser👏

      Svar
    5. Pernille skriver

      marts 29, 2021 at 9:15 am

      Hos os hed det “pølseskov” 😄

      Svar
    6. Pernille skriver

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Har jeg godt nok aldrig fået, selv om jeg var barn i 70'erne 🤣🤣

      Svar
    7. Anja skriver

      marts 29, 2021 at 9:14 am

      Gode minder fra min barndom.... 😍

      Svar

    Mere inspiration

    • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
      Smørstegt laksefilet med græskarmos
    • Billede af peberkylling.
      Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
    • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
      Hellefisk med spinat og knoldselleri
    • Billede af Baligryde.
      Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Vil du have de bedste opskrifter på mail?

    Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Er du endnu ikke medlem?

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

    Bliv medlem her

    Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Har du også en kommentar?

    A rating is required
    A name is required
    An email is required