• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Flæsk med hindbær - opskrift på gammeldags juleslik

Flæsk med hindbær - opskrift på gammeldags juleslik

Flæsk med hindbær i tern
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  26. november 2020

Flæsk med hindbær er gammeldags juleslik, som vi fik dem serveret engang. De er bløde og nærmest geleagtige, og så smager de af jul.

Flæsk med hindbær er sødt og syrligt, nøjagtigt sådan som gammeldags flæsk skal være. Altså den slags som ligger i slikskålen.

I min barndoms jul var der altid flæsk i forskellige farver, gul, rød og orange. Det hørte med til juledagene, mens vi aldrig spiste det resten af året.

På den måde læner det søde flæsk sig op ad pebernødder og brunkager, som de færreste serverer året rundt.

Opskriften her er fra Martin Wieses bog 'Hjemmelavet slik', som spænder vidt fra julegodter til børneslik og sund slik.

Bogen udkom i oktober måned på Turbine, og er slet ikke så tosset at have ved hånden her i juletiden.

Opskrift på flæsk med hindbær og sukker

Flæsk med hindbær i tern
Martin Wiese

Flæsk med hindbær - gammeldags juleslik

5 fra 5 stemmer
Flæsk med hindbær er gammeldags juleslik, som vi fik dem serveret engang. De er bløde og nærmest geleagtige, og så smager de af jul.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid på køl 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g hindbær
  • 3 stk lime - saften
  • 11 blade husblas
  • 100 g vand
  • 250 g sukker
  • 70 g glukosesirup
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 100 g sukker - til servering

Fremgangsmåde
 

  1. Kog hindbær med fintrevet skal og saften fra de tre limefrugter i ca. 10 minutter ved middel varme, til hindbærrene er møre.
  2. Sigt saften fra og stil den til side - selve frugtkødet skal ikke bruges.
  3. Læs husblassen i blød i koldt vand. Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op i 10 minutter ved middel varme.
  4. Tag massen af varmen og tilsæt hindbærsaften. Køl ned til 80 grader.
  5. Pres vandet fra husblassene, og opløs den i hindbærlagen. Rør det godt sammen.
  6. Smør en form, 20 x 20 cm, med smagsneutral olie, og hæld vingummimassen deri. Sæt hindbærflæsket på køl i et par timer, til det har sat sig.
  7. Skær massen i firkanter, og vend dem i lidt sukker, inden de serveres. Flæsket begynder at væske, hvis det står for længe i sukker, derfor skal de først vendes lige op til servereingen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
'Hjemmelavet slik' udkom i oktober, 2020, og er en guldgrube af opskrifter for os, der kan lide gør-det-selv-projekter. Foto: Cover fra forsiden/Turbine.

Se også disse opskrifter:

P-tærter med skumfidus

4.6 fra 15 stemmer
De her P-tærter med skumfidus smager skønt og er verdens nemmeste at lave - du skal kun bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Disse hjemmelavede P-tærter med skumfidus er små rustikke smagsbomber med peanuts, skumfidus og mørk chokolade. De er super nemme at lave og virkelig lækre! Foto: Charlotte Mithril

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler

Bounty kokosstænger

4.8 fra 12 stemmer
Bounty opskrift: Det er særdeles nemt at lave bounty kokosstænger i dit eget køkken. Du skal blot bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet Bounty
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required