Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Flæsk med hindbær - opskrift på gammeldags juleslik

Flæsk med hindbær - opskrift på gammeldags juleslik

Flæsk med hindbær i tern
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS

Flæsk med hindbær er gammeldags juleslik, som vi fik dem serveret engang. De er bløde og nærmest geleagtige, og så smager de af jul.

Flæsk med hindbær er sødt og syrligt, nøjagtigt sådan som gammeldags flæsk skal være. Altså den slags som ligger i slikskålen.

I min barndoms jul var der altid flæsk i forskellige farver, gul, rød og orange. Det hørte med til juledagene, mens vi aldrig spiste det resten af året.

På den måde læner det søde flæsk sig op ad pebernødder og brunkager, som de færreste serverer året rundt.

Opskriften her er fra Martin Wieses bog 'Hjemmelavet slik', som spænder vidt fra julegodter til børneslik og sund slik.

Bogen udkom i oktober måned på Turbine, og er slet ikke så tosset at have ved hånden her i juletiden.

Opskrift på flæsk med hindbær og sukker

Flæsk med hindbær - gammeldags juleslik

Martin Wiese
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid på køl: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Flæsk med hindbær er gammeldags juleslik, som vi fik dem serveret engang. De er bløde og nærmest geleagtige, og så smager de af jul.
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g hindbær
  • 3 stk lime saften
  • 11 blade husblas
  • 100 g vand
  • 250 g sukker
  • 70 g glukosesirup
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 100 g sukker til servering

Fremgangsmåde

  1. Kog hindbær med fintrevet skal og saften fra de tre limefrugter i ca. 10 minutter ved middel varme, til hindbærrene er møre.
  2. Sigt saften fra og stil den til side - selve frugtkødet skal ikke bruges.
  3. Læs husblassen i blød i koldt vand. Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op i 10 minutter ved middel varme.
  4. Tag massen af varmen og tilsæt hindbærsaften. Køl ned til 80 grader.
  5. Pres vandet fra husblassene, og opløs den i hindbærlagen. Rør det godt sammen.
  6. Smør en form, 20 x 20 cm, med smagsneutral olie, og hæld vingummimassen deri. Sæt hindbærflæsket på køl i et par timer, til det har sat sig.
  7. Skær massen i firkanter, og vend dem i lidt sukker, inden de serveres. Flæsket begynder at væske, hvis det står for længe i sukker, derfor skal de først vendes lige op til servereingen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening
'Hjemmelavet slik' udkom i oktober, 2020, og er en guldgrube af opskrifter for os, der kan lide gør-det-selv-projekter. Foto: Cover fra forsiden/Turbine.

Se også disse opskrifter:

P-tærter med skumfidus

4.6 fra 15 stemmer
De her P-tærter med skumfidus smager skønt og er verdens nemmeste at lave - du skal kun bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Disse hjemmelavede P-tærter med skumfidus er små rustikke smagsbomber med peanuts, skumfidus og mørk chokolade. De er super nemme at lave og virkelig lækre! Foto: Charlotte Mithril

Havregrynskugler

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler

Bounty kokosstænger

4.8 fra 12 stemmer
Bounty opskrift: Det er særdeles nemt at lave bounty kokosstænger i dit eget køkken. Du skal blot bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet Bounty
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required