• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Filonebrød - italiensk madbrød med fordej

Filonebrød - italiensk madbrød med fordej

Et lækkert filonebrød, der bages med fordej. Derfor skal du starte dagen før, men det er stadig et brød, der er ret nemt at bage. Filonebrød er et godt madbrød. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. november 2018 - Udgivet:  9. september 2017

Filonebrød er et klassisk italiensk madbrød, og med denne opskrift får du et dejligt filonebrød med god skorpe og en spændstig krumme.

Filonebrød er et fantastisk godt brød, der kan bruges til mange ting.

Først og fremmest er den et super godt madbrød, der kan dyppes i en god olivenolie til maden. Ren hygge.

Men du kan også bruge brødet i madpakken eller frokostbordet, og daggammelt filonebrød er godt til en bruschetta.

Opskriften giver tre filonebrød, og de kan sagtens fryses ned.

SE HER hvordan du laver en lækker bruschetta

Til hjemmebagte filonebrød skal du bruge:

Dag 1

250 gram vand
3 gram gær
50 gram fuldkorns speltmel
250 gram Manitoba hvedemel

Dag 2

5 deciliter koldt vand
20 gram gær
600 gram Manitoba hvedemel
2 teskefulde sukker
2 teskefulde fint salt
Olivenolie

HER ER opskriften på ciabattabrød med luftige huller

Sådan laver du hjemmebagt filonebrød:

  1. Dagen i forvejen røres gæren ud i vandet i en skål eller bagefad, hvorefter de to slags mel røres i. Det skal ikke æltes, men blot røres sammen ved hjælp af en grydeske. Det tager blot et minuts tid.
  2. Overdæk med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad nu hæve i cirka 18 timer. Jeg plejer at røre fordejen sammen før sengetid, og så er den klar til brug midt på eftermiddag dagen efter. Men hævetiden kan sagtens være en time eller to kortere eller længere. Det kommer sig ikke så nøje.
  3. Dagen efter æltes dejen på røremaskine. Start med at røre gæren ud i vandet, og tilsæt derefter resten af ingredienserne.  Ælt dejen godt igennem i 10-15 minutter ved højere hastighed.
  4. Smør et stort fad med olivenolie, og læg dejen i. Smør derefter også dejen med olivenolie, læg husholdningsfilm over og lad nu dejen hæve igen i cirka en time.
  5. Smør så fingrene med lidt olivenolie, og træk de fire sider af dejen ind over midten. Film på igen, og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
  6. Vælt så dejen ud på et bord med lidt mel, og del den i tre lige store stykker.
  7. Træk i dejen til aflange brød, og spænd dem lidt op ved at folde dejen ind under brødet.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg de tre aflange brød på pladen. De kan godt være der hvis du lægger dem ved siden af hinanden på det "smalle" led - altså ikke på den lange.
  9. Tænd ovnen på 225 grader over- og undervarme. Når ovnen er varm kommes en lille sjat vand ind i bunden af ovnen, pladen med brødene sættes på nederste rist, og lågen lukkes straks.
  10. Nu skal filonebrødene bages i 45 minutter. I det sidste kvarters tid kan du med fordel lukke dampen ud af ovnen et par gange, for så får du lidt mere sprøde brød.

Lad dine filonebrød køle af på en rist. Brødene kan sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. anders wilken

    september 24, 2022 at 4:24 pm

    Mine brød er nu i ovnen og de ser ud til at være ved st være færdige …… problemet er at der er 27 minutter tilbage af bagetiden og så tænker jeg at de kun kan bruges til rasp. Kan den angivne tid på 45 minutter virkelig passe ?? Jeg er klar over at jeg ikke får svar inden for den korte tidsfrist, men et svar vil kunne bruges næste gang jeg bager disse brød.
    På forhånd tak.
    Anders

    Svar
  2. Inge

    marts 13, 2022 at 3:51 pm

    Hej skal til at bage det italienske filonebrød med fordej og kan se at fordejen skal hæve i 18 timer. Er i tvivl om det er på køkkenbordet eller i køleskabet det skal hæve. Pfh. Tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her