Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Filonebrød

Filonebrød (italiensk madbrød med fordej)

Billede af filonebrød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook39PinterestSMSEmailMessenger
39
DELINGER
Indhold
  • Filonebrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på filonebrød
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Filonebrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet hævetid: 19 timer t 20 minutter min
Samlet tid: 20 timer t 35 minutter min
Filonebrød er et klassisk italiensk madbrød, og med denne opskrift får du et dejligt filonebrød med god skorpe og en spændstig krumme.
Antal: 3
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dag 1
  • 3 g gær
  • 250 g vand
  • 50 g fuldkorns speltmel
  • 250 g Manitoba hvedemel
Dag 2
  • 20 g gær
  • 5 dl vand (koldt)
  • 600 g Manitoba hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Dagen i forvejen røres 3 g gær ud i 250 g vand i en skål eller bagefad, hvorefter de 50 g fuldkorns speltmel og 250 g Manitoba hvedemel røres i. Det skal ikke æltes, men blot røres sammen ved hjælp af en grydeske. Det tager blot et minuts tid.
  2. Overdæk med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad nu hæve i cirka 18 timer. Jeg plejer at røre fordejen sammen før sengetid, og så er den klar til brug midt på eftermiddag dagen efter. Men hævetiden kan sagtens være en time eller to kortere eller længere. Det kommer sig ikke så nøje.
  3. Dagen efter æltes dejen på røremaskine. Start med at røre 20 g gær ud i 5 dl vand, og tilsæt derefter 600 g Manitoba hvedemel, 2 tsk sukker og 2 tsk salt. Tilsæt også fordejen. Ælt dejen godt igennem i 10-15 minutter ved højere hastighed.
  4. Smør et stort fad med olivenolie, og læg dejen i. Smør derefter også dejen med olivenolie, læg husholdningsfilm over og lad nu dejen hæve igen i cirka en time.
  5. Smør så fingrene med lidt olivenolie, og træk de fire sider af dejen ind over midten. Film på igen, og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
  6. Vælt så dejen ud på et bord med lidt mel, og del den i 3 lige store stykker.
  7. Træk i dejen til aflange brød, og spænd dem lidt op ved at folde dejen ind under brødet.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg de tre aflange brød på pladen. De kan godt være der hvis du lægger dem ved siden af hinanden på det "smalle" led - altså ikke på den lange.
  9. Tænd ovnen på 225 grader over- og undervarme. Når ovnen er varm kommes en lille sjat vand ind i bunden af ovnen, pladen med brødene sættes på nederste rist, og lågen lukkes straks.
  10. Nu skal filonebrødene bages i 45 minutter. I det sidste kvarters tid kan du med fordel lukke dampen ud af ovnen et par gange, for så får du lidt mere sprøde brød. Bemærk: Ovne varmer forskelligt, så tag brødene ud, når de er godt afbagte.

Næringsindhold

Kalorier1158kcalKulhydrater232gProtein32gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gNatrium1571mgKalium350mgKostfibre10gSukker3gVitamin C0.01mgCalcium52mgJern14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på filonebrød

Filonebrød er et fantastisk godt brød, der kan bruges til mange ting.

Først og fremmest er den et super godt madbrød, der kan dyppes i en god olivenolie til maden. Ren hygge.

Men du kan også bruge brødet i madpakken eller frokostbordet, og daggammelt filonebrød er godt til en bruschetta.

Opskriften giver tre filonebrød, og de kan sagtens fryses ned.

Se flere opskrifter:

  • Ciabattabrød med store huller
  • Italiensk focaccia brød
  • Ciabatta boller fra Italien
  • Italiensk bondebrød

Tips

Lad dine nybagte filonebrød køle af på en rist, så de ikke bliver våde i bunden.

FAQ

Kan man fryse filonebrød?

Ja, du kan sagtens fryse filonebrød ned. Men lad dem køle lidt af først, hvorefter de fryses i poser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 21, 2025 at 9:15 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på filonebrød. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar
  2. anders wilken skriver

    september 24, 2022 at 4:24 pm

    Mine brød er nu i ovnen og de ser ud til at være ved st være færdige …… problemet er at der er 27 minutter tilbage af bagetiden og så tænker jeg at de kun kan bruges til rasp. Kan den angivne tid på 45 minutter virkelig passe ?? Jeg er klar over at jeg ikke får svar inden for den korte tidsfrist, men et svar vil kunne bruges næste gang jeg bager disse brød.
    På forhånd tak.
    Anders

    Svar
  3. Inge skriver

    marts 13, 2022 at 3:51 pm

    Hej skal til at bage det italienske filonebrød med fordej og kan se at fordejen skal hæve i 18 timer. Er i tvivl om det er på køkkenbordet eller i køleskabet det skal hæve. Pfh. Tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 21, 2025 at 9:17 am

      Hej Inge
      Dejen skal blot stå på køkkenbordet.
      God bagelyst.¨
      BH Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required