Her er min opskrift på fantastiske Fanø schnitzler, der smager himmelsk godt. Skønne steaks laves med den gode Fanø skinke og rosmarin.
Du skal prøve disse lækre Fanø schnitzler, som jeg har givet navn efter den særlige Fanø skinke, jeg bruger sammen med schnitzlerne.
Jeg kommer ofte på Fanø, og Fanø skinken bliver fremstillet af Slagter Christiansen i Nordby, og her får du en fremragende lufttørret skinke, som jeg synes er bedre end selv de bedste parmaskinker.
Opskriften er inspireret af den klassiske saltimbocca fra Italien, men her altså lavet i en lidt anden udgave, der bestemt ikke er dårligere.
Er du ikke i nærheden af Fanø, kan du blot udskifte den særlige Fanø skinke med en parmaskinke eller serranoskinke. Det bliver også fint. Fod fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på Fanø schnitzler
Fanø schnitzler
Ingredienser
- 4 skinkeschnitzler - på ca. 150 gram stykket
- salt og friskkværnet peber
- 4 kviste rosmarin
- 4 skiver Fanø skinke - eller parmaskinke
- hvedemel
- smør - og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Dup skinkeschnitzlerne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem på oversiden med salt og friskkværnet peber. Er de meget tykke, kan de med fordel lige bankes lidt mere flade.
- Læg en kvist frisk rosmarin på hvert stykke kød. Fold en skive af Fanø skinke (eller parmaskinke) sammen på midten, og læg den på rosmarinen. Sæt den fast med en tandstikker. Gør på samme måde med de øvrige.
- Kom hvedemel i en dyb tallerken. Læg Fanø schnitzlerne ned i melet med rosmarin, skinke og tandstikkeren opad, så "bunden" ligger i melet. Du skal IKKE vende dem i mel!
- Kom en god klat smør og en god sjat olie på en varm pande, og steg nu først schnitzlerne et minut med melsiden opad, hvorefter de vendes og steges et minut på den anden side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Fanø schnitzlerne serveres straks sammen med ønsket tilbehør, og det kan eks. være sammen med råstegte kartofler og en lækker broccolisalat.
Panden kan i øvrigt også koges af med lidt hvidvin og jævnes til en lækker sauce til kødet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og jeg bliver glad for at høre din mening om den her.