Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Eksotisk kyllingegryde med ris og masser af grønt

Eksotisk kyllingegryde med ris og masser af grønt

billede med eksotisk kyllingegryde
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.

Eksotisk kyllingegryde er en både lækker og nem gryderet, der laves kyllingebryst og masser af grøntsager.

Retten er ikke kødtung, da jeg har vægtet mere grønt i form af peberfrugt, majs og ananas, og samtidig tager den ikke lang tid at lave. Derfor er den et skønt bud på hverdagsmad.

Mængderne af de forskellige ingredienser kan sagtens justeres til, og nogle ting kan udelades. Herunder champignon, hvis du ikke er så vild med dem.

Der kan også tilføres mere kylling, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på eksotisk kyllingegryde

Eksotisk kyllingegryde med ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g bacon (i tern)
  • 300 g kyllingebryst (skåret i mindre tern)
  • 200 g champignon (i kvarte)
  • 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk soja
  • 150 g majs
  • 150 g ananas (i tern, gerne fra dåse, kom også vandet med)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta (koncentrat)
  • 2 dl vand (gerne kogende)
  • 1 terning bouillon (gerne høns)
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris (koges som anvist på pakken)

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme bacon i tern i en kold gryde, og tænd så kogepladen på en god varme. Steg baconternene næsten sprøde.
    200 g bacon
  2. Kyllingebryst skæres i mindre tern, der steges sammen med bacontern i ca. 2 minutter.
    300 g kyllingebryst
  3. Derefter tilsættes champignon, som steges med i et par minutter mere. Husk at røre godt rundt i gryden.
    200 g champignon
  4. Tilsæt så forårsløg sammen med peberfrugt, karry, paprika og sød chilisauce, og lad det stege et minuts tid mere under omrøring. Tilsæt også lidt soja.
    1 bundt forårsløg, 1 rød peberfrugt, 2 tsk karry, 2 tsk paprika, 3 spsk sød chilisauce, 2 spsk soja
  5. Så kommer du majs i gryden sammen med ananas og vandet fra ananasdåsen. Det passer med en lille dåse ananas. Vend rundt.
    150 g majs, 150 g ananas
  6. Kom hakkede tomater i sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning.
    1 dåse hakkede tomater, 2 spsk tomatpasta, 2 dl vand, 1 terning bouillon
  7. Eksotisk kyllingergyde simrer nu uden låg mens du koger dine ris.
    300 g ris
  8. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og kom også gerne en smule friskpresset citronsaft i.

Næringsindhold

Kalorier903kcalKulhydrater81gProtein26gFedt53gMættet fedt20gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt23gTransfedt0.01gKolesterol96mgNatrium1327mgKalium911mgKostfibre6gSukker11gVitamin A1356IUVitamin C71mgCalcium56mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Eksotisk kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris. Da der er en del grønt i gryderetten, er det ikke nødvendigt at servere salat eller andet tid.

Et godt stykke grydebrød er dog lækkert tilbehør.

Se flere opskrifter

  • chili con kylling med bønner og ris
    Chili con kylling (lækker chiliret med bønner og ris)
  • billede til karry kylling i fad med ananas
    Karry kylling i fad med ananas
  • billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
    Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)
  • billede med ristaffel
    Ristaffel (hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise skriver

    august 13, 2023 at 11:56 am

    Er næringsindholdet regnet korrekt ud.... undrer mig over, at der er over 900 kcal i én portion med de ingredienser der er i....

    Svar
  2. Anne-Mette Solberg skriver

    august 22, 2022 at 6:23 pm

    Det smager fantastisk

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required