Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Eksotisk kyllingegryde

Eksotisk kyllingegryde med ris og masser af grønt

billede med eksotisk kyllingegryde
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
115
DELINGER
Facebook115PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Eksotisk kyllingegryde med ris
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på eksotisk kyllingegryde
  • Noter
  • Kommentarer

Eksotisk kyllingegryde med ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på eksotisk kyllingegryde, der bla. laves med kyllingebryst i tern, ananas og masser af grønt. Serveres med kogte ris.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g bacon (i tern)
  • 300 g kyllingebryst (skåret i mindre tern)
  • 200 g champignon (i kvarte)
  • 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk soja
  • 150 g majs
  • 150 g ananas (i tern, gerne fra dåse, kom også vandet med)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta (koncentrat)
  • 2 dl vand (gerne kogende)
  • 1 terning bouillon (gerne høns)
  • 300 g ris (koges som anvist på pakken)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme 200 g bacon i tern i en kold gryde, og tænd så kogepladen på en god varme. Steg baconternene næsten sprøde.
  2. 300 g kyllingebryst fileter skæres i mindre tern, der steges sammen med bacontern i ca. 2 minutter.
  3. Derefter tilsættes 200 g champignon i kvarte, som steges med i et par minutter mere. Husk at røre godt rundt i gryden.
  4. Tilsæt så 1 bundt forårsløg sammen med 1 rød peberfrugt, 2 tsk karry, 2 tsk paprika og 3 spsk sød chilisauce, og lad det stege et minuts tid mere under omrøring. Tilsæt også 2 spsk soja.
  5. Så kommer du 150 g majs i gryden sammen med 150 g ananas og vandet fra ananasdåsen. Vend rundt.
  6. Kom 1 dåse hakkede tomater i sammen med 2 spsk tomatpasta, 2 dl vand og 1 terning bouillon.
  7. Eksotisk kyllingergyde simrer nu uden låg mens du koger 300 g ris.
  8. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og kom også gerne en smule friskpresset citronsaft i.

Næringsindhold

Kalorier557kcalKulhydrater90gProtein38gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol48mgNatrium2698mgKalium1091mgKostfibre6gSukker19gVitamin A1555IUVitamin C78mgCalcium90mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på eksotisk kyllingegryde

Eksotisk kyllingegryde er en både lækker og nem gryderet, der laves kyllingebryst og masser af grøntsager.

Retten er ikke kødtung, da jeg har vægtet mere grønt i form af peberfrugt, majs og ananas, og samtidig tager den ikke lang tid at lave. Derfor er den et skønt bud på hverdagsmad.

Mængderne af de forskellige ingredienser kan sagtens justeres til, og nogle ting kan udelades. Herunder champignon, hvis du ikke er så vild med dem.

Der kan også tilføres mere kylling, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Chili con kylling
  • Karry kylling i fad med ananas
  • Kylling i karry
  • Ristaffel

Noter

Eksotisk kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris. Da der er en del grønt i gryderetten, er det ikke nødvendigt at servere salat eller andet tid.

Et godt stykke grydebrød er dog lækkert tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise skriver

    august 13, 2023 at 11:56 am

    Er næringsindholdet regnet korrekt ud.... undrer mig over, at der er over 900 kcal i én portion med de ingredienser der er i....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2025 at 8:40 am

      Hej Louise
      Tak og nej - der var en fejl. Jeg har rettet den nu 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Anne-Mette Solberg skriver

    august 22, 2022 at 6:23 pm

    Det smager fantastisk

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required