Indhold
Eksotisk kyllingegryde med ris
Ingredienser
- 200 g bacon (i tern)
- 300 g kyllingebryst (skåret i mindre tern)
- 200 g champignon (i kvarte)
- 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
- 1 rød peberfrugt (i små tern)
- 2 tsk karry
- 2 tsk paprika
- 3 spsk sød chilisauce
- 2 spsk soja
- 150 g majs
- 150 g ananas (i tern, gerne fra dåse, kom også vandet med)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta (koncentrat)
- 2 dl vand (gerne kogende)
- 1 terning bouillon (gerne høns)
- 300 g ris (koges som anvist på pakken)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at komme 200 g bacon i tern i en kold gryde, og tænd så kogepladen på en god varme. Steg baconternene næsten sprøde.
- 300 g kyllingebryst fileter skæres i mindre tern, der steges sammen med bacontern i ca. 2 minutter.
- Derefter tilsættes 200 g champignon i kvarte, som steges med i et par minutter mere. Husk at røre godt rundt i gryden.
- Tilsæt så 1 bundt forårsløg sammen med 1 rød peberfrugt, 2 tsk karry, 2 tsk paprika og 3 spsk sød chilisauce, og lad det stege et minuts tid mere under omrøring. Tilsæt også 2 spsk soja.
- Så kommer du 150 g majs i gryden sammen med 150 g ananas og vandet fra ananasdåsen. Vend rundt.
- Kom 1 dåse hakkede tomater i sammen med 2 spsk tomatpasta, 2 dl vand og 1 terning bouillon.
- Eksotisk kyllingergyde simrer nu uden låg mens du koger 300 g ris.
- Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og kom også gerne en smule friskpresset citronsaft i.
Opskrift på eksotisk kyllingegryde
Eksotisk kyllingegryde er en både lækker og nem gryderet, der laves kyllingebryst og masser af grøntsager.
Retten er ikke kødtung, da jeg har vægtet mere grønt i form af peberfrugt, majs og ananas, og samtidig tager den ikke lang tid at lave. Derfor er den et skønt bud på hverdagsmad.
Mængderne af de forskellige ingredienser kan sagtens justeres til, og nogle ting kan udelades. Herunder champignon, hvis du ikke er så vild med dem.
Der kan også tilføres mere kylling, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Noter
Eksotisk kyllingegryde serveres straks sammen med de kogte ris. Da der er en del grønt i gryderetten, er det ikke nødvendigt at servere salat eller andet tid.
Et godt stykke grydebrød er dog lækkert tilbehør.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Louise skriver
Er næringsindholdet regnet korrekt ud.... undrer mig over, at der er over 900 kcal i én portion med de ingredienser der er i....
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Louise
Tak og nej - der var en fejl. Jeg har rettet den nu 🙂
BH Holger
Anne-Mette Solberg skriver
Det smager fantastisk