Dragefrugt

Dragefrugt er eksotisk og smuk. Den vokser i tropiske egne, men vi kan heldigvis købe den her. Få fakta om inspiration om pitahaya her.
Dragefrugt kalder vi denne frugt, som i virkeligheden hedder pitahaya. Måske på grund af de grønne spidser på det pink bær?
Navnet skyldes nok ikke, at frugten er dragende - selvom den er det. Udseendet er nok til at falde pladask for denne frugt, der er så mild og sød at spise - og så forskellig indeni og udenpå.
Dragefrugten er i virkeligheden et stort bær på størrelse med en grapefrugt. De vokser på kaktus primært i Australien og Asien, men stammer oprindeligt fra Mellemamerika.
En dragefrugt kan skæres i to halve og spises med en teske. Kødet er fast nok til, at du også kan skære det i tern og skiver. Altså en yderst anvendelig frugt.
Den sødeste type er gul udenpå i stedet for pink, men den er yderst svær at finde i danske supermarkeder.
Hvad skal jeg bruge den til?
Dragestenen er så smuk, at den kan skæres i skiver på langs, så man får den pink skræl med som en ramme for det hvide frugtkød.
Her vil den være en unik dekoration i isanretninger og på kager. Skindet kan ikke spises, men det er let at få kødet fri fra skallen.
Du kan også bruge dragefrugt i frugtsalater, hvor den bløde konsistens og den milde nærmest vandmelonagtige smag vil passe fint til sprøde frugter.
Mange bruger frugtkødet i smoothies og grød. Det er for eksempel oplagt at skære det hvide kød i tern og toppe ovenpå skyr eller overnights oat i stedet for kompot.
Næringsindhold i dragefrugt
Det eksotiske bær er kaloriefattigt og har et højt indhold af C-vitaminer.
Ligesom med de fleste andre frugter og bær består det hovedsageligt af vand.
Her er energifordelingen for 100 gram dragefrugt:
Kalorier: 60
Kulhydrat: 9 gram
Protein: 2 gram
Fedt: 0,5 gram