Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs › Steaksovs

Den bedste steaksovs til bøffer og andet oksekød

steaksovs opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
2.1k
DELINGER
Facebook2.1kPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Steaksovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på steaksovs
  • Servering
  • Kommentarer

Steaksovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
Antal: 4
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 rødløg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 1 gulerod (hakket)
  • 4 tomater (San Marzano, eller et par alm. tomater, hakket)
  • 2,5 dl oksefond
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 spsk gastrik
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 70 g tomatpasta
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,5 dl piskefløde

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt olie i en kasserolle, og svits rødløg, hvidløg, gulerødder, chilipulver og paprika i et par minutter.
  2. Kom så de hjemmehakkede tomater ved, og lad dem svitse med kortvarigt med.
  3. Hæld så oksefond (husk den skal være kraftig og smagfuld, da den er hjørnestenen i din sovs) i gryden med steaksovs, og rør rundt.
  4. Tilsæt så laurbærblade, rørsukker, tomatpasta, balsamico og gastrik, og rør rundt igen.
  5. Når det koger skruer du lidt ned for varmen, og lader så din steaksovs simre i 30 minutter under låg. Rør en gang imellem i sovsen.
  6. Tilsæt så piskefløde, og lad det koge op. Smag til med salt og friskkværnet peber (og eventuelt mere gastrik). Lad eventuelt sovse koge lidt ind til den ønskede tykkelse.
  7. Si den så igennem en fintmasket sigte ned i en sovseskål - og så er steaksovsen klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier287kcalKulhydrater23gProtein14gFedt16gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol45mgNatrium15159mgKalium676mgKostfibre2gSukker18gVitamin A1493IUVitamin C17mgCalcium87mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på steaksovs

Sådan laver du en hjemmelavet steaksovs, der jo selvsagt er god til bøffer og andet oksekød.

Sovsen er nem at lave, og du skal blot huske at smage den til inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Nem pebersovs
  • Hjemmelavet whiskysauce
  • Sauce bordelaise
  • Portvinssovs

Servering

Jeg har her angivet en række ingredienser til hvordan jeg synes sådan en sovs skal smage.

Du kan selvfølgelig sagtens justere ved at komme mere eller mindre paprika, chili eller andet i.

Når sovsen er sigtet, kan du tilføje den en teskefuld tørret oregano eller timian, hvis du ønsker et tvist af krydderurt. Det smager fremragende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 10, 2024 at 3:57 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Arne Wolfsberg skriver

    januar 19, 2023 at 1:48 pm

    Er der nogen video af fremgangs måden

    Svar
  3. Rie Trøjborg Nielsen skriver

    januar 29, 2018 at 4:44 pm

    Steasovsen med gastrik og oksefond lyder dejlig. Kan den fryses ?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      januar 29, 2018 at 7:25 pm

      Hej Rie

      Tak skal du have, og det kan den sagtens. Varm den eventuelt op med en lille smule vand.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required