Oversigt over indhold
- Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.
- Opskrift på verdens bedste kuvertbrød
- De bedste kuvertbrød
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Opskrifter med Manitoba hvedemel
- Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
- Kommentarer
Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.
De bedste kuvertbrød lyder som noget af en påstand, men de er super gode. Dels er de lavet af Manitoba hvedemel, der giver brødet en elastisk struktur, men de indeholder også en del fibre fra både havregryn og fuldkornshvedemel.
Og så er de bagt helt uden smør eller olie - hvilket du faktisk ikke kan smage. Kuvertbrødene er sådan set nemme at bage, men du skal sætte lidt tid af til hævning, da de skal hæve to gange en time.
Manitoba hvedemel kan være svært at få fat i, men du finder det blandt andet i SuperBrugsen. Manitoba er hvedemel af særlig fin kvalitet, der oprindeligt kommer fra den canadiske provins Manitoba.
Ja, nogle mener faktisk at der er tale om verdens bedste hvedemel. Og derfor er Manitobamel selvskrevet til disse brød. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Sprøde kuvertbrød med kærnemælk
- Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
- Flute (nem opskrift på sprøde flutes)
Opskrift på verdens bedste kuvertbrød
De bedste kuvertbrød
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 1 dl vand
- 20 g gær
- 300 g Manitoba hvedemel
- 75 g fuldkorns hvedemel
- 4 spsk finvalsede havregryn
- 1 tsk økologisk rørsukker
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Lun mælk og vand i en kasserolle, og lad det blive cirka 37 grader. Det man kalder lillefingervarmt. Hæld det op i skålen til røremaskinen, og rører gæren ud i væsken.
- Tilsæt så Manitoba og fuldkornhvedemel, og gradvist også havegryn. Kom også rørsukker og salt ved, og ælt det grundigt igennem ved høj hastighed i 7-8 minutter. Du skal kunne se glutentrådene i dejen blive trukket godt ud. Måske skal der tilsættes lidt mere, det kan variere.
- Tag skålen af maskinen, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 60 minutter.
- Slå dejen op på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt ud på papiret.
- Del dejen i 16 lige store stykker, og tril stykkerne til boller. Spænd dem op ved at trække dejen ind under bollerne.
- Sæt dem på bagepladen, og skær et kryds øverst. Læg et viskestykke over, og lad nu kuvertbrødene hvile i yderligere 60 minutter.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og pensl kuvertbrødene med en smule mælk.
- Bag så brødene midt i ovnen i cirka 17 minutter. De er klar når de har fået en flot farve. Tag dem ud, og lad brødene køle af på en rist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrifter med Manitoba hvedemel
Bollerne serveres med koldt smør til mange gode retter for eksempel med kød eller salater.
Vil du gerne bage mere med Manitoba, kan du blandt andet prøve at lave et af disse brød.
Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Aase skriver
Jeg syntes det er en meget lind dej, og skal derfor tilsættes en del mere mel.
Gudrun Busk skriver
Jeg er i gang med "de bedste kuvertbrød", og har lige et spørgsmål:
Er der fejl i opskriften?
Jeg har fulgt opskriften meget nøje, men det var en meget fugtig dej, så for at kunne ælte den var jeg nødt til at komme mere mel i.
Jeg har lige vejet posen med mel (ny pose med 1 kg), og der er 500g tilbage, så jeg har altså brugt 500 g til 3 dl.mælk og 1 dl.vand.
Gudrun skriver
Har i går den 28/8 stillet et spørgsmål.
Får man kun svar hvis man har positive kommentarer?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gudrun
Nej da, jeg svarer lige så hurtigt jeg jkan følge med til 🙂
Og jeg svarer dit i øvrigt gode spørgsmål nu.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gudrun
Tak for det - og nej, der bør ikke være fejl i opskriften. Og jeg tror heller ikke du har vejet forkert af. Men ingredienser, herunder mel, havregryn og fuldkornsmel, kan opføre sig forskelligt, så tilsæt eventuelt lidt mere mel til dejen. Den skal ikke være for fast, men selvfølgelig heller ikke for flydende 🙂
God bagelyst.
BH Holger