Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › De bedste kuvertbrød (med Manitoba og havregryn)

De bedste kuvertbrød (med Manitoba og havregryn)

De bedste kuvertbrød, der bages af Manitoba hvedemel, og helt uden fedtstof. Foto: Guffeliguf.dk.
4 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMS
Indhold
  • Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.
  • Opskrift på verdens bedste kuvertbrød
  • De bedste kuvertbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrifter med Manitoba hvedemel
  • Kommentarer

Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.

De bedste kuvertbrød lyder som noget af en påstand, men de er super gode. Dels er de lavet af Manitoba hvedemel, der giver brødet en elastisk struktur, men de indeholder også en del fibre fra både havregryn og fuldkornshvedemel.

Og så er de bagt helt uden smør eller olie - hvilket du faktisk ikke kan smage. Kuvertbrødene er sådan set nemme at bage, men du skal sætte lidt tid af til hævning, da de skal hæve to gange en time.

Manitoba hvedemel kan være svært at få fat i, men du finder det blandt andet i SuperBrugsen. Manitoba er hvedemel af særlig fin kvalitet, der oprindeligt kommer fra den canadiske provins Manitoba.

Ja, nogle mener faktisk at der er tale om verdens bedste hvedemel. Og derfor er Manitobamel selvskrevet til disse brød. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Sprøde kuvertbrød med kærnemælk
  • Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
  • Flute (nem opskrift på sprøde flutes)

Opskrift på verdens bedste kuvertbrød

De bedste kuvertbrød

Holger Rørby Madsen
4 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 17 minutter min
Hævetid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 32 minutter min
Se her, hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 20 g gær
  • 300 g Manitoba hvedemel
  • 75 g fuldkorns hvedemel
  • 4 spsk finvalsede havregryn
  • 1 tsk økologisk rørsukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og vand i en kasserolle, og lad det blive cirka 37 grader. Det man kalder lillefingervarmt. Hæld det op i skålen til røremaskinen, og rører gæren ud i væsken.
  2. Tilsæt så Manitoba og fuldkornhvedemel, og gradvist også havegryn. Kom også rørsukker og salt ved, og ælt det grundigt igennem ved høj hastighed i 7-8 minutter. Du skal kunne se glutentrådene i dejen blive trukket godt ud. Måske skal der tilsættes lidt mere, det kan variere.
  3. Tag skålen af maskinen, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 60 minutter.
  4. Slå dejen op på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt ud på papiret.
  6. Del dejen i 16 lige store stykker, og tril stykkerne til boller. Spænd dem op ved at trække dejen ind under bollerne.
  7. Sæt dem på bagepladen, og skær et kryds øverst. Læg et viskestykke over, og lad nu kuvertbrødene hvile i yderligere 60 minutter.
  8. Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og pensl kuvertbrødene med en smule mælk.
  9. Bag så brødene midt i ovnen i cirka 17 minutter. De er klar når de har fået en flot farve. Tag dem ud, og lad brødene køle af på en rist.

Næringsindhold

Kalorier112kcalKulhydrater22gProtein4gFedt1gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.2gKolesterol2mgNatrium154mgKalium83mgKostfibre2gSukker1gVitamin A31IUVitamin C0.001mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrifter med Manitoba hvedemel

Bollerne serveres med koldt smør til mange gode retter for eksempel med kød eller salater.

Vil du gerne bage mere med Manitoba, kan du blandt andet prøve at lave et af disse brød.

Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.
Se opskriften her
Du kan meget nemt lave disse langtidshævede kærnemælksbrød, der selvfølgelig bages med kærnemælk. Dejen laves med manitobamel, og den skal blot røres sammen, hvorefter den hæver i otte timer. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase skriver

    januar 23, 2024 at 2:43 pm

    Jeg syntes det er en meget lind dej, og skal derfor tilsættes en del mere mel.

    Svar
    • Gudrun Busk skriver

      august 28, 2025 at 1:07 pm

      Jeg er i gang med "de bedste kuvertbrød", og har lige et spørgsmål:
      Er der fejl i opskriften?
      Jeg har fulgt opskriften meget nøje, men det var en meget fugtig dej, så for at kunne ælte den var jeg nødt til at komme mere mel i.
      Jeg har lige vejet posen med mel (ny pose med 1 kg), og der er 500g tilbage, så jeg har altså brugt 500 g til 3 dl.mælk og 1 dl.vand.

      Svar
      • Gudrun skriver

        august 29, 2025 at 11:04 am

        Har i går den 28/8 stillet et spørgsmål.
        Får man kun svar hvis man har positive kommentarer?

      • Holger Rørby Madsen skriver

        august 29, 2025 at 3:35 pm

        Hej Gudrun
        Nej da, jeg svarer lige så hurtigt jeg jkan følge med til 🙂
        Og jeg svarer dit i øvrigt gode spørgsmål nu.
        Alt det bedste
        Holger

      • Holger Rørby Madsen skriver

        august 29, 2025 at 3:38 pm

        Hej Gudrun
        Tak for det - og nej, der bør ikke være fejl i opskriften. Og jeg tror heller ikke du har vejet forkert af. Men ingredienser, herunder mel, havregryn og fuldkornsmel, kan opføre sig forskelligt, så tilsæt eventuelt lidt mere mel til dejen. Den skal ikke være for fast, men selvfølgelig heller ikke for flydende 🙂
        God bagelyst.
        BH Holger

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required