• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn

De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn

De bedste kuvertbrød, der bages af Manitoba hvedemel, og helt uden fedtstof. Foto: Guffeliguf.dk.
4 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. oktober 2023 - Udgivet:  13. oktober 2023

Se her hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.

De bedste kuvertbrød lyder som noget af en påstand, men de er super gode.

Dels er de lavet af Manitoba hvedemel, der giver brødet en elastisk struktur, men de indeholder også en del fibre fra både havregryn og fuldkornshvedemel.

Og så er de bagt helt uden smør eller olie - hvilket du faktisk ikke kan smage.

Kuvertbrødene er sådan set nemme at bage, men du skal sætte lidt tid af til hævning, da de skal hæve to gange en time.

Manitoba hvedemel kan være svært at få fat i, men du finder det blandt andet i SuperBrugsen.

Manitoba er hvedemel af særlig fin kvalitet, der oprindeligt kommer fra den canadiske provins Manitoba.

Ja, nogle mener faktisk at der er tale om verdens bedste hvedemel. Og derfor er Manitobamel selvskrevet til disse brød.

Opskrift på verdens bedste kuvertbrød

De bedste kuvertbrød, der bages af Manitoba hvedemel, og helt uden fedtstof. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

De bedste kuvertbrød med Manitoba og havregryn

4 fra 1 stemme
Se her, hvordan du bager de bedste kuvertbrød, og så er de endda helt uden fedtstof. Kuvertbrødene bages med Manitoba hvedemel og havregryn.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 17 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 32 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 20 g gær
  • 300 g Manitoba hvedemel
  • 75 g fuldkorns hvedemel
  • 4 spsk finvalsede havregryn
  • 1 tsk økologisk rørsukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælk og vand i en kasserolle, og lad det blive cirka 37 grader. Det man kalder lillefingervarmt.
  2. Hæld det op i skålen til røremaskinen, og rører gæren ud i væsken.
  3. Tilsæt så Manitoba og fuldkornhvedemel, og gradvist også havegryn.
  4. Kom også rørsukker og salt ved, og ælt det grundigt igennem ved høj hastighed i 7-8 minutter.
  5. Du skal kunne se glutentrådene i dejen blive trukket godt ud.
  6. Tag skålen af maskinen, læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 60 minutter.
  7. Slå dejen op på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt ud på papiret.
  9. Del dejen i 16 lige store stykker, og tril stykkerne til boller. Spænd dem op ved at trække dejen ind under bollerne.
  10. Sæt dem på bagepladen, og skær et kryds øverst.
  11. Læg et viskestykke over, og lad nu kuvertbrødene hvile i yderligere 60 minutter.
  12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og pensl kuvertbrødene med en smule mælk.
  13. Bag så brødene midt i ovnen i cirka 17 minutter. De er klar når de har fået en flot farve.
  14. Tag dem ud, og lad brødene køle af på en rist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrifter med Manitoba hvedemel

Bollerne serveres med koldt smør til mange gode retter for eksempel med kød eller salater.

Vil du gerne bage mere med Manitoba, kan du blandt andet prøve at lave et af disse brød.

Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre

4.6 fra 22 stemmer
Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.
Gå til opskrift
Du kan meget nemt lave disse langtidshævede kærnemælksbrød, der selvfølgelig bages med kærnemælk. Dejen laves med manitobamel, og den skal blot røres sammen, hvorefter den hæver i otte timer. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase

    januar 23, 2024 at 2:43 pm

    Jeg syntes det er en meget lind dej, og skal derfor tilsættes en del mere mel.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required