Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
Opskriften på kuvertbrød med kærnemælk giver 16 stk.
Ingredienser til kuvertbrød med kærnemælk
1,5 deciliter håndvarmt vand
1,5 deciliter økologisk kærnemælk
15 gram gær
175 gram italiensk hvedemel tipo 00
175 gram Manitoba hvedemel (kan købes i de fleste supermarkeder
1 teskefuld rørsukker
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand - brug gerne røremaskine.
- Kom derefter kærnemælken i.
- Bland de to typer mel sammen med salt og rørsukker, og ælt det ind i dejen.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve halvanden time på køkkenbordet.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem.
- Tril den ud til en pølse, og del den i 16 lige store stykker.
- Sæt brødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, som drysses med lidt mel.
- Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 45 minutter.
- Sprøjt dem med vandstøv - eller pensl let med vand.
- Bag dine kuvertbrød med kærnemælk i cirka 15 minutter ved 225 grader varmluft.
Note: Hvis du ønsker mere sprøde kuvertbrød, kan du sætte en skål med vand ind nederst i ovnen - eller sprøjte vandstøv ind i ovnen. Det giver en sprød bageskorpe.
Se også mine opskrifter på: