Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
Kuvertbrød er skønne brød at servere til maden, og disse er bagt med kærnemælk, hvilket gør dem virkelig lækre.
Samtidig er de nemme at bage, og så kan de sagtens fryses ned.
Opskriften giver 16 stk.
Opskrift på kuvertbrød
Kuvertbrød
Ingredienser
- 150 gram vand - håndvarmt
- 25 gram gær
- 150 gram kærnemælk
- 400 gram hvedemel - gerne manitoba mel
- 1 teskefuld rørsukker - eller alm. sukker
- 1 teskefuld salt
Sådan gør du
- Rør gær ud i det lunkne vand - brug gerne røremaskine. Kom kærnemælk ved.
- Tilsæt hvedemel sammen med rørsukker og salt. Gerne en manitoba hvedemel, der ofte har et proteinindhold på ca. 12.
- Ælt dejen ved middel hastighed o ca. 8 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Læg dejen tilbage i skålen.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en halv time ved stuetemperatur.
- Del dejen i 16 lige store stykker. Du har ca. 700 gram dej, så derfor skal hvert stykke brød være på ca. 43 gram.
- Sæt brødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, som drysses med lidt mel.
- Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 30 minutter.
- Sprøjt dem med vandstøv - eller pensl let med vand.
- Bag dine kuvertbrød med kærnemælk i cirka 15 minutter ved 225 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte kuvertbrød med kærnemælk køles af på en rist. De serveres gerne lune.
Hvis du ønsker mere sprøde brød, kan du sætte en skål med vand ind nederst i ovnen - eller sprøjte vandstøv ind i ovnen. Det giver en sprød bageskorpe.
Tina
Hvorfor er der lavet om på den her opskrift ??? Nu har jeg lavet dem så mange gange og de er uundværlige. Men hvorfor der er lavet helt om i opskrift forstår jeg ikke. Der plejer at være halv manitoba og halv tipo og ikke så meget gær… øv øv at jeg ikke havde fået udskrevet den gamle opskrift… nu må jeg så tá den lidt på det jegkan huske
Peter Berg
Det ville være dejligt, hvis du også tilbød en printvenlig version af din opskrift