Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Risotto med asparges

Risotto med asparges

Cremet risotto med asparges
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMS

Risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med lidt hvidvin, og den kan blandt andet bruges som tilbehør til forskellige kødretter.

Risotto med asparges skal laves af de gode arborio-ris, der kommer fra Italien.

Risene skal koges al dente, altså med lidt bid i kernen - uden de selvfølgelig er rå.

Risotto passer perfekt til en god bøf og andre kødretter, og den er lidt lettere og elegant som tilbehør end de klassiske kartofler.

Det er vigtigt, at du anvender arborio ris - og ikke almindelig grødris. De duer IKKE til risotto!

I stedet for asparges kan du tilsætte mange andre grøntsager til din risotto - svampe er også en klassiker. Men husk at svitse dem af først.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Klassisk risotto
  • Risotto med salsiccia
  • Ærterisotto
  • Risotto med kylling

Opskrift på risotto med asparges

Risotto med asparges

Holger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Opskrift på klassisk italiensk risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med blandt andet lidt hvidvin, og den bruges som tilbehør til mange kødretter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt lforårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g risottoris (arborio)
  • 1 dl hvidvin
  • 0,5 l hønsebouillon (1 terning + 0,5 l vand)
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt persille (friskhakket )
  • frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær yderste top og bunden af forårsløgene, vask den grundigt for jord, og skær den i tynde skiver. Hvidløgsfed hakkes fint. Kom lidt olie i en gryde, og svits hurtigt forårsløg og hvidløg.
  2. Kom så risene ned i gryden. og lad dem svitse med et minut.
  3. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind. Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud. En risotto med asparges skal man være over, for så bliver den bedst.
  4. Til sidst, når bouillonen er opsuget af risene, tilsættes lidt mælk for at gøre risottoen lidt mere hvid og indbydende. Tilsæt til en passende konsistens.
  5. Rengør asparges, knæk bundstykket af, og skær asparges i stykker på cirka to centimeter.
  6. Når de 15 minutter er gået, kommer du asparges, friskhakket persille og plukkede basilikumsblade i risottoen, og lader det simre et par minutter mere.
  7. Tag så din risotto med asparges af kogepladen. Smag til med salt og friskkværnet peber, og server.

Næringsindhold

Kalorier218kcalKulhydrater44gProtein4gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.1gNatrium176mgKalium183mgKostfibre3gSukker1gVitamin A532IUVitamin C7mgCalcium29mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Din ret er nu klar til servering, men du kan også lige komme lidt reven parmesan i til sidst. Det gør blot risottoen endnu mere italiensk.

Du kan eventuelt servere risottoen til en af disse retter:

Honningmarineret laks
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Se opskriften her
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Frikadeller
Sådan laver du de klassiske og gammeldags frikadeller, der smager himmelsk godt. Få slagterens bedste opskrift på hjemmelavet frikadellefars.
Se opskriften her
Billede af frikadeller.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita skriver

    juli 10, 2022 at 6:05 pm

    Hej - tak for en masse skønne opskrifter ❤️
    I opskriften Risotto med asparges, står følgende:
    “ Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud”
    Men i grundopskriften for Risotto står der at alt bouillon skal tilsættes på én gang, og at det er en skrøne at det skal tilsættes gradvist.
    Så hvad er mest korrekt og givet det bedste resultat?
    Mvh Anita

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required