Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Cotes de boeuf sous vide

Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)

cote de boeuf sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på cotes de boeuf sous vide
  • Tips
  • Kongernes bøf
  • Rød, medium eller well-done?
  • Tilbehør til cotes de boeuf sous vide
  • Kommentarer

Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 10 minutter min
Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g cotes de bouef
  • 4 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm din sous vide op til 58 grader. Det sikrer en medium stegt cotes de boeuf sous vide.
  2. Oksekødet krydres med salt, peber og presset hvidløgsfed, som du lige masserer lidt ind i kødet.
  3. Læg den store bøf i en sous vide pose sammen med nogle kviste frisk timian, og luk posen i en vakuumpakker.
  4. Læg posen med kødet ned i vandbadet, og giv den nu 3 timer.
  5. Tag kødet op og nu er der to muligheder for at færdigtilberede bøffen.
  6. Enten på en varm pande med lidt olie og smør, hvor bøffen brunes grundigt ved høj varme i kort tid. Typisk 15 sekunder på hver side, eller ind til du synes din cotes de bouef ser perfekt ud.
  7. Eller ved direkte varme på grillen. Igen ved høj varme i kort tid, hvor oksebøffen lige vendes et par gange på hver side. Du kan eventuelt krydre med lidt mere salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier682kcalKulhydrater1gProtein66gFedt46gMættet fedt20gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt22gKolesterol198mgNatrium1332mgKalium895mgKostfibre0.3gSukker0.03gVitamin A144IUVitamin C4mgCalcium37mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cotes de boeuf sous vide

Den perfekte opskrift på cotes de boeuf sous vide med både tid og korrekt temperatur i vandbadet.

Bedre bøf fås næsten ikke, og det er en stensikker måde at tilberede cotes de boeuf på.

Cotes de boeuf skæres af oksehøjreb, og kan nærmest betegnes som en stor oksekotelet.

De fås i forskellige størrelsen, men jeg synes mindst de skal veje 500 gram stykket for at være gode. Og gerne mere. Så bed slagteren om at lave den rigelig stor - den skal nok blive spist.

Opskriften er beregnet til to personer, men du laver jo bare dobbelt (to stykker kød) hvis I er fire personer. Tid og temperatur er stadig den samme.

Kødet her vejede 650 gram, og var cirka fem centimeter tykt. Se også min store bøfguide.

Tips

cote de boeuf sous vide vakuumpose
Cotes de boeuf sous vide laves af en stor skive oksehøjreb med ben, og her bliver bøffen lukket i min vakuumpakker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kongernes bøf

Den færdigstegte bøf anrettes ved at skære kødet ud i tynde skiver.

Det er super mørt og med masser af smag fra både tilberedningen i vakuumposen og bruningen på pande eller grill.

Cotes de boeuf kaldes ofte også for Kongernes Bøf, og det er ikke uden grund.

Går du efter verdens bedste bøf, ja så er du der altså med cotes de boeuf sous vide. Det lover jeg dig.

Rød, medium eller well-done?

Jeg plejer at lave den fantastiske bøf ved 58 grader i tre timer. Altså når vi taler om et stykke krogmodnet kød på ca. 650 gram. Hvilket er en perfekt størrelse til to personer, da benet jo også vejer til.

Ønsker du kødet mere rødt, kan du eventuelt tilberede det ved 54 grader. Eller lavere hvis du ønsker det virkelig rødt.

Vil du have din bøf mere gennemstegt, kan du sætte temperaturen til 60 grader.

Jeg synes ikke du skal tilberede den ved en højere temperatur, da kødet så hurtigt bliver mere tørt og trist. Ja, faktisk kan du ende op med en ret kedelig bøf, og det er en skam.

Ved de 58 grader er den medium - og på ingen måde rå eller rød. Bare for at berolige dig.

Tilbehør til cotes de boeuf sous vide

Tilbehør til Kongernes Bøf kan selvfølgelig være mange ting, men jeg tænker i første omgang på tre ting, som jeg holder af til en bøf.

  • Pandestegte pommes frites
  • Bearnaisesauce
  • Grønne asparges med tomater og mozzarella
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur
  • billederesultat for flanksteak sous vide
    Flanksteak sous vide (opskrift på mør flankesteg)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required