• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf

Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf

cote de boeuf sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  27. april 2024

Indhold

  1. Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.
  2. Opskrift på cotes de boeuf sous vide
  3. Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf
  4. Tips
  5. Kongernes bøf
  6. Rød, medium eller well-done?
  7. Tilbehør til cotes de boeuf sous vide

Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.

Den perfekte opskrift på cotes de boeuf sous vide med både tid og korrekt temperatur i vandbadet.

Bedre bøf fås næsten ikke, og det er en stensikker måde at tilberede cotes de boeuf på.

Cotes de boeuf skæres af oksehøjreb, og kan nærmest betegnes som en stor oksekotelet.

De fås i forskellige størrelsen, men jeg synes mindst de skal veje 500 gram stykket for at være gode. Og gerne mere. Så bed slagteren om at lave den rigelig stor - den skal nok blive spist.

Opskriften er beregnet til to personer, men du laver jo bare dobbelt (to stykker kød) hvis I er fire personer. Tid og temperatur er stadig den samme.

Kødet her vejede 650 gram, og var cirka fem centimeter tykt. Se også min store bøfguide.

Opskrift på cotes de boeuf sous vide

cote de boeuf sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf

5 fra 1 stemme
Cotes de boeuf sous vide er opskriften på den perfekte bøf. Her kan du se hvor længe oksekødet skal være i vandbadet og hvor varmt vandet skal være.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 682
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g cotes de bouef
  • 4 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Varm din sous vide op til 58 grader. Det sikrer en medium stegt cotes de boeuf sous vide.
  2. Oksekødet krydres med salt, peber og presset hvidløgsfed, som du lige masserer lidt ind i kødet.
  3. Læg den store bøf i en sous vide pose sammen med nogle kviste frisk timian, og luk posen i en vakuumpakker.
  4. Læg posen med kødet ned i vandbadet, og giv den nu 3 timer.
  5. Tag kødet op og nu er der to muligheder for at færdigtilberede bøffen.
  6. Enten på en varm pande med lidt olie og smør, hvor bøffen brunes grundigt ved høj varme i kort tid. Typisk 15 sekunder på hver side, eller ind til du synes din cotes de bouef ser perfekt ud.
  7. Eller ved direkte varme på grillen. Igen ved høj varme i kort tid, hvor oksebøffen lige vendes et par gange på hver side. Du kan eventuelt krydre med lidt mere salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 682kcalKulhydrater: 1gProtein: 66gFedt: 46gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 22gKolesterol: 198mgNatrium: 1332mgKalium: 895mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.03gVitamin A: 144IUVitamin C: 4mgCalcium: 37mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

cote de boeuf sous vide vakuumpose
Cotes de boeuf sous vide laves af en stor skive oksehøjreb med ben, og her bliver bøffen lukket i min vakuumpakker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kongernes bøf

Den færdigstegte bøf anrettes ved at skære kødet ud i tynde skiver.

Det er super mørt og med masser af smag fra både tilberedningen i vakuumposen og bruningen på pande eller grill.

Cotes de boeuf kaldes ofte også for Kongernes Bøf, og det er ikke uden grund.

Går du efter verdens bedste bøf, ja så er du der altså med cotes de boeuf sous vide. Det lover jeg dig.

Rød, medium eller well-done?

Jeg plejer at lave den fantastiske bøf ved 58 grader i tre timer. Altså når vi taler om et stykke krogmodnet kød på ca. 650 gram. Hvilket er en perfekt størrelse til to personer, da benet jo også vejer til.

Ønsker du kødet mere rødt, kan du eventuelt tilberede det ved 54 grader. Eller lavere hvis du ønsker det virkelig rødt.

Vil du have din bøf mere gennemstegt, kan du sætte temperaturen til 60 grader.

Jeg synes ikke du skal tilberede den ved en højere temperatur, da kødet så hurtigt bliver mere tørt og trist. Ja, faktisk kan du ende op med en ret kedelig bøf, og det er en skam.

Ved de 58 grader er den medium - og på ingen måde rå eller rød. Bare for at berolige dig.

Tilbehør til cotes de boeuf sous vide

Tilbehør til Kongernes Bøf kan selvfølgelig være mange ting, men jeg tænker i første omgang på tre ting, som jeg holder af til en bøf.

Pandestegte pommes frites

Bearnaisesauce

Grønne asparges med tomater og mozzarella

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required