Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Coq au vin

Coq au vin (opskrift på fransk ret med unghane i vin)

Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMS
Indhold
  • Coq au vin
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på coq au vin
  • Servering
  • Rødvin til coq au vin
  • Kommentarer

Coq au vin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 unghane (eller kylling på ca. 1,5 kilo)
  • 4 skiver bacon (tykke og håndskåret)
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 30 perleløg (fra glas)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 flaske rødvin (jo bedre vin, jo bedre sovs)
  • 2 dl bouillon (2 deciliter vand + en terning)
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld persille
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Unghane (eller kylling) parteres i henholdsvis over- og underlår, og brystfileterne deles hver i to eller stykker. Det er grundlaget for en god coq au vin. Skroget kan anvendes til en nem kyllingsuppe.
  2. Skær fire tykke skiver bacon af et helt baconstykke, gerne tørsaltet bacon. Skær derefter baconskiverne i grove tern. Steges sprøde i en stor stegegryde, gerne en støbejernsgryde. Afhængig af hvor lidt eller meget fedt baconen smider, kan du tilsætte en sjat olivenolie. Læg baconstykkerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  3. Kom en sjat olie mere i gryden, og brun nu unghane- eller kyllingestykkerne grundigt. Gør det ad to omgange, og sørg for de bliver brunet godt af. Krydr med salt og peber og læg til side på en tallerken.
  4. Imens kødet brunes godt, gør du grøntsagerne klar. Gulerødder skæres i grove stykker, bladselleri i en centimeter tykke skiver, hvidløgsfed hakkes groft og champignon deles i kvarte. Perleløg skylles i en sigte og dryppes af.
  5. Kom lidt mere olie i gryden og sauter nu gulerødder, bladselleri og hvidløg i et par minutter og læg til side.
  6. Så svitses champignon grundigt sammen med perleløg, hvorefter du drysser tre spiseskefulde hvedemel over. Gerne med lidt top. Rør rundt og hæld så en hel flaske god rødvin på. Lad det koge lidt ind i cirka fem minutter - selvfølgelig uden låg på gryden.
  7. Tilsæt sukker, hakket persille, timian, rosmarin og et par laurbærblade, og læg nu de brunede unghane- eller kyllingestykker forsigtigt tilbage i gryden.
  8. Tilsæt også bacon og grøntsager sammen med bouillon, hvorefter du vender det forsigtigt rundt.
  9. Læg låg på, skrue ned for varmen og lad nu din coq au vin simre i en time.
  10. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier629kcalKulhydrater40gProtein34gFedt22gMættet fedt6gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol102mgNatrium1223mgKalium1271mgKostfibre6gSukker16gVitamin A8064IUVitamin C26mgCalcium119mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på coq au vin

Coq au vin er en af mest klassiske retter fra det franske køkken, hvor du steger en parteret unghane eller kylling i en gryde med en hel flaske rødvin.

Deraf navnet hane med vin, og retten smager forrygende godt.

Normalt laves den med rødvin, men vælger du i stedet at tilberede med en fransk hvidvin, så kaldes retten coq au blanc, og kyllingeretten bliver selvfølgelig så lidt lysere og lettere i det.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Fransk mad
  • Fransk kylling i fad

Servering

Den færdige coq au vin serveres straks direkte i gryden.

Tilbehør kan være en kartoffelmos eller mine ovnstegte kartofler.

Rødvin til coq au vin

Hvilken rødvin skal man så vælge til denne franske klassiker med unghane i vin?

Du kan med fordel bruge en god, fransk rødvin til retten, og her har jeg anvendt en La Chässe Prestige fra 2018. En Cötes Du Rhone, som blandt andet kan købes i SuperBrugsen.

Den passer perfekt til gryderetten, men andre rødvine er selvfølgelig også fine.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mohammed skriver

    december 30, 2022 at 5:49 pm

    af bare nysgerighed mange opskrifter vælger at sigte grøntsagerne til sidst men det gør du ikke. hvordan kan det være

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required