• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  6. maj 2022

Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.

Coq au vin er en af mest klassiske retter fra det franske køkken, hvor du steger en parteret unghane eller kylling i en gryde med en hel flaske rødvin.

Deraf navnet hane med vin, og retten smager forrygende godt.

Normalt laves den med rødvin, men vælger du i stedet at tilberede med en fransk hvidvin, så kaldes retten coq au blanc, og kyllingeretten bliver selvfølgelig så lidt lysere og lettere i det.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Fransk mad
  • Fransk kylling i fad

Opskrift på coq au vin

Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Coq au vin

4.81 fra 21 stemmer
Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 629
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 unghane - eller kylling på ca. 1,5 kilo
  • 4 skiver bacon - tykke og håndskåret
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 30 perleløg - fra glas
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 flaske rødvin - jo bedre vin, jo bedre sovs
  • 2 dl bouillon - 2 deciliter vand + en terning
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld persille
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Unghane (eller kylling) parteres i henholdsvis over- og underlår, og brystfileterne deles hver i to eller stykker. Det er grundlaget for en god coq au vin. Skroget kan anvendes til en nem kyllingsuppe.
  2. Skær fire tykke skiver bacon af et helt baconstykke, gerne tørsaltet bacon. Skær derefter baconskiverne i grove tern. Steges sprøde i en stor stegegryde, gerne en støbejernsgryde. Afhængig af hvor lidt eller meget fedt baconen smider, kan du tilsætte en sjat olivenolie. Læg baconstykkerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  3. Kom en sjat olie mere i gryden, og brun nu unghane- eller kyllingestykkerne grundigt. Gør det ad to omgange, og sørg for de bliver brunet godt af. Krydr med salt og peber og læg til side på en tallerken.
  4. Imens kødet brunes godt, gør du grøntsagerne klar. Gulerødder skæres i grove stykker, bladselleri i en centimeter tykke skiver, hvidløgsfed hakkes groft og champignon deles i kvarte. Perleløg skylles i en sigte og dryppes af.
  5. Kom lidt mere olie i gryden og sauter nu gulerødder, bladselleri og hvidløg i et par minutter og læg til side.
  6. Så svitses champignon grundigt sammen med perleløg, hvorefter du drysser tre spiseskefulde hvedemel over. Gerne med lidt top. Rør rundt og hæld så en hel flaske god rødvin på. Lad det koge lidt ind i cirka fem minutter - selvfølgelig uden låg på gryden.
  7. Tilsæt sukker, hakket persille, timian, rosmarin og et par laurbærblade, og læg nu de brunede unghane- eller kyllingestykker forsigtigt tilbage i gryden.
  8. Tilsæt også bacon og grøntsager sammen med bouillon, hvorefter du vender det forsigtigt rundt.
  9. Læg låg på, skrue ned for varmen og lad nu din coq au vin simre i en time.
  10. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 629kcalKulhydrater: 40gProtein: 34gFedt: 22gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 102mgNatrium: 1223mgKalium: 1271mgKostfibre: 6gSukker: 16gVitamin A: 8064IUVitamin C: 26mgCalcium: 119mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige coq au vin serveres straks direkte i gryden.

Tilbehør kan være en kartoffelmos eller mine ovnstegte kartofler.

Rødvin til coq au vin

Hvilken rødvin skal man så vælge til denne franske klassiker med unghane i vin?

Du kan med fordel bruge en god, fransk rødvin til retten, og her har jeg anvendt en La Chässe Prestige fra 2018. En Cötes Du Rhone, som blandt andet kan købes i SuperBrugsen.

Den passer perfekt til gryderetten, men andre rødvine er selvfølgelig også fine.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mohammed

    december 30, 2022 at 5:49 pm

    af bare nysgerighed mange opskrifter vælger at sigte grøntsagerne til sidst men det gør du ikke. hvordan kan det være

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required