Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.
Hvis du er til cookies med chokolade, ja så skal du helt sikkert prøve denne opskrift. De store småkager er simple og nemme at lave – og så tager de altså kun 20 minutter, inklusiv bagetid.
Du kan bruge lige den chokolade, du bedst kan lide. Om det skal være cookies med mørk chokolade, lys chokolade eller hvid chokolade er helt op til dig og dine smagsløg.
Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni – så er de præcis, som de er tiltænkt at være. Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao – og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.
Kagerne skal helst være sprøde udenpå og lidt bløde indeni – så er de præcis, som de er tiltænkt at være.
Den lille, sprøde kage er perfekt som tilbehør til kaffen eller den varme kakao – og så er den også god til den lille, søde sult. Se også min video med fremgangsmåde.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på cookies med chokolade

Nemme cookies med chokolade
Ingredienser
- 125 g brun farin
- 60 g smør - blødt
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk natron - strøgen teske
- 1 tsk bagepulver - strøgen teske
- 90 g chokolade - mørk, lys eller hvid
- 30 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Ovnen forvarmes til 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Find skål og grydeske frem, og kom brun farin og blødt smør i. Rør det luftigt - det er faktisk ret nemt.
- Rør derefter et æg i - igen så det bliver luftigt.
- Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, natron og bagepulver, og rør det sammen.
- Hak chokoladen groft og vend i dejen sammen med hasselnøddeflager.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel nu cookiedejen i 16 lige store portioner - hvilket svarer til en god teskefuld til hver. Placeres med afstand på bagepladen, da dejen til chokolade cookies flyder en del ud, men du kan godt have dem alle 16 på samme plade.
- Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video

Opbevaring
De nybagte cookies er helt bløde, når de kommer ud af ovnen.
Men lad dem køle af på en rist, og her bliver de sprøde. Så hav lige nogle minutters tålmodighed.
Kagerne opbevares i en lufttæt beholder.
Du kan i øvrigt lave en større portion af cookiedejen, og derefter blot fryse den ned. Så kan du tage op efterhånden som du vil bage friske chokoladecookies. Det er da smart.
Tips
Cookies er både hurtige og nemme at bage, fordi dejen blot røres sammen, og da du anvender bagepulver og ikke gær, skal dejen ikke hæve.
I stedet fordeles dejen i klatter på en bageplade, hvorefter det blot er at bage dem i ovnen. Dog skal man huske at holde god afstand, da kagerne flyder meget ud under bagningen.
Cookiens historie
Cookies har man kendt til langt tilbage i tiden, hvor kagerne blev fremstillet på forskellig vis, som til en vis grad ligner det vi gør i dag. I hvert i princippet, for bagepulver kendte man jo blandt andet ikke til.
Man mener historisk blandt andet, at en mere moderne udgave af cookien kom til Europa fra Persien i det 7. århundrede, og her primært i den sydlige del af Europa. Omkring 700 år senere var kagen mere udbredt i hele Europa.
Og op i 1600-tallet var det så hollænderne, der tog den store småkage med over Atlanterhavet til Amerika, og her har vi muligvis også forklaringen på hvorfor det hedder en cookie.
Hollænderne kaldte nemlig kagerne for koekje, hvilket på engelsk blev til cookie.
Tips til dine chokolade cookies
De færdigbagte cookies er bløde lige når de kommer ud af ovnen, men lader du dem køle af bliver de sprøde og lækre. Så hav lidt tålmodighed, de skal ikke være sprøde direkte fra ovnen.
Opbevar altid kagerne i en lufttæt beholder – så bevarer de deres sprødhed. En småkagedåse er helt ideel til formålet.
Lav eventuelt en større portion cookiedej og frys den overskydende rå dej ned i små kugler. På den måde er de klar til at du hurtigt kan smide en portion i ovnen til uventede gæster – eller blot når du igen får lyst til cookies.
Er du blevet bidt af at lave cookies, eller vil du bare gerne prøve en mere utraditionel cookies opskrift? Så er mine opskrifter på f.eks. M&M cookies eller Toblerone cookies måske noget for dig.
Søger du mere inspiration til forskellige cookies opskrifter, kan du også blot søge på “cookies” i søgefeltet her på siden, så får du et hav af cookie-muligheder.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ida
Mangler klart sukker!
Laila Nielsen
Opskriften har vist glemt sukker
Maria Johansen
Kan man lave dejen om morgenen og først bage dem senere på dagen, eller vil natron og bagepulver så miste dets effekt? Jeg mindes at have hørt noget med, at når natron og bagepulver kommer i kontakt med “det våde”, så skal det bages relativt hurtigt efter? ☺️
Helle
Kagerne flyder ikke ud - hvad gør jeg forkert? Mvh H.J
Sarah Jane Honrado petersen
Bagte dem idag, desværre har vores en bi smag af noget.
Vi har fuldt opskriften dog ikke med det strøgne natron osv.. Kan det have en påvirkning?
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Godt du skriver, men det lyder underligt. Umiddelbart bør den manglende natron ikke betyde noget for smagen, så det kunne tyde på at en af ingredienserne måske har taget smag af andre fødevarer.
Alt det bedste
Holger
Sofia
De var rigtig gode og lette at lave men jeg fik alså kun 9 Cookies i alt ?❤️🤔
Holger Rørby Madsen
Hej Sofia
Tak for det - men du er jo bare for vild med store cookies 🙂
Størrelsen er dog heller ikke så vigtig - nogle gange laver jeg dem mindre, andre gange lidt større, og dermed færre.
Alt det bedste
Holger
Ananda
Rigtige gode og og lette cookies at lave. Jeg havde slet ikke regnet med at de hævde sor meget.😁