Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
4.8 fra 140 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMS
Opdateret: 29. juli 2023 - Udgivet: 29. juli 2023

Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer, og som giver luftige brød.

Oversigt over indhold
  • Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer, og som giver luftige brød.
  • Opskrift på ciabattabrød
  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.

I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.

Brødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød. Opskriften giver tre store brød.

Se flere opskrifter:

  • Ciabatta boller fra Italien
  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie

Opskrift på ciabattabrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.78 fra 140 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 984
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 7 dl vand - lunkent
  • 10 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 800 g Manitoba hvedemel
  • 2 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske. Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
  2. Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang. Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over. Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
  4. Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
  5. Hæld dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket. Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
  6. Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
  7. Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
  8. Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Derefter kan de skæres i skønne skiver.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 984kcalKulhydrater: 207gProtein: 28gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 1568mgKalium: 306mgKostfibre: 7gSukker: 3gVitamin C: 0.003mgCalcium: 49mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af fremgangsmåden til bagning af brødene:

billede med dej til ciabattabrød
dej til ciabattabrød på meldrysset bord
ciabattabrød på bageplade
billede med nybagt ciabattabrød
billederesultat for ciabatta

Tips

Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.

Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.

Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.

Flere inspirerende opskrifter:

Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)

Naanbrød - nem og lækker opskrift på indiske naan

Pitabrød - opskrift på store og luftige pita

FAQ

Kan man fryse ciabattabrød?

Du kan sagtens fryse ciabattabrød. Lad brødet køle af, kom det i en frysepose og derefter på køl. Kan tøs op ved stuetemperatur eller lunes i ovnen.

Hvor lang tid skal ciabattabrød bages i ovnen?

Bagetiden på ciabatta er ca. 20 minutter ved 275 grader varmluft. Du kan med fordel bage brødene på bagestål.

Hvad er ciabattabrød lavet af?

Ciabattabrød laves af vand, gær, lidt sukker, hvedemel og salt. Det vigtige ved dejen er, at du anvender en kraftig hvedemel med et proteinindhold på mindst 12 procent - og meget gerne 14, så du opnår et stærkt glutennetværk i brødet. Og dermed de store huller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt skriver

    juni 21, 2025 at 7:13 am

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required