Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Chokoladefondue

Chokoladefondue (inspiration og opskrifter)

chokoladefondue med jordbær
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
10
DELINGER
Facebook10PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Chokoladefondue
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift og ideer til chokoladefondue
  • Tips
  • Kommentarer

Chokoladefondue

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Chokoladefondue er en hyggelig og lækker måde at spise dessert på. I sidder sammen og dypper en masse lækkerier i smeltet chokolade.
Antal: 6
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Chokoladesauce
  • 300 g mørk chokolade (mindst 70 %)
  • 1,5 dl piskefløde
Tilbehør
  • 200 g jordbær (hele)
  • 100 g ananas (tern)
  • skumfiduser
  • dadler
  • marcipan (trillet i kugler)
  • blød lakrids (finsk for eks.)
  • banan (skiver)
  • popcorn
  • saltstænger
  • brødtern
Drys
  • 1 skål kokosmel
  • 1 skål nødder (hakkede)
  • lakridspulver
  • krymmel

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Klargør alle de ingredienser, du vil bruge og kom dem i skåle.
  2. Det betyder, at du skal skylle jordbær og fjerne stilken, skære bananer i tykke skiver og ananas i tern.
  3. Når du har hældt de ønskede ingredienser i skålene, kan du smelte chokoladen. Det gør du ved at varme fløden op til kogepunktet og blande den hakkede chokolade i, varm op, imens du rører rundt.
  4. Når du har en lækker chokoladesovs, serverer du den i en skål på midten af bordet omgivet af tilbehøret - eller i små skåle, så folk har en skål hver.
  5. Nu kan I selv dyppe jeres lækre frugter, slikstykker eller brød i chokoladen. Skal der drys på, skal det gøres, så snart spyddet kommer op ad chokoladen.
  6. Begynder chokoladen at størkne, kan du hælde lidt piskefløde i og røre rundt. Ellers må I ud og varme det igennem.

Næringsindhold

Kalorier495kcalKulhydrater49gProtein8gFedt31gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.01gKolesterol29mgNatrium42mgKalium529mgKostfibre10gSukker28gVitamin A410IUVitamin C29mgCalcium64mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift og ideer til chokoladefondue

Chokoladefondue samler alle om bordet, hvor vi hver især laver vores egen sammensætning af dessertspyd.

Det er en hyggelig måde at afrunde et måltid på, og man kan vælge at spise noget uden chokolade eller gå all in og dyppe hvert eneste stykke i smeltet chokolade.

Det er en god ide at servere fonduen sammen med en god is, så der er lidt modspil til chokoladen. Du kan for eksempel lave en hjemmelavet vaniljeis.

Har du ikke et fonduesæt, er det intet problem. Her sætter du bare en skål med smeltet chokolade på bordet, og giver folk bambusspyd. Ellers kan du købe et sæt helt ned til 150 kroner.

Se flere opskrifter:

  • Fondue (opskrifter til en hyggelig fondueaften)
  • Raclette (opskrifter til en god aften med din indendørs grill)
  • Chokolade ganache (nem opskrift på ganache på 5 minutter)
  • Chokolademousse (opskrift på klassisk mousse)

Tips

Hvis I kun skal være voksne omkring bordet, kan du hælde lidt sprut i chokoladesaucen, før den serveres.

Du kan også marinere ananasstykkerne i rom, før de kommer på bordet. Se i øvrigt, hvordan du lettest skærer ananas ud.

Du kan bruge alle slags chokolade, for eksempel er lys chokolade bedre til børn end mørk.

    Om Karen
    Karen Seneca
    Karen Seneca

    Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Comments

    No Comments

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    Mere inspiration

    • billederesultat for chokolade panna cotta
      Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
    • billede med sveskegrød
      Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
    • billede med boghvedegrød
      Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
    • Bagte figner
      Bagte figner (med honning og vaniljeis)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Vil du have de bedste opskrifter på mail?

    Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Er du endnu ikke medlem?

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

    Bliv medlem her

    Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Har du også en kommentar?

    A rating is required
    A name is required
    An email is required