Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Chokoladefondue - inspiration og opskrifter

Chokoladefondue - inspiration og opskrifter

chokoladefondue med jordbær
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Chokoladefondue er en hyggelig og lækker måde at spise dessert på. I sidder sammen og dypper en masse lækkerier i smeltet chokolade.

Chokoladefondue samler alle om bordet, hvor vi hver især laver vores egen sammensætning af dessertspyd.

Det er en hyggelig måde at afrunde et måltid på, og man kan vælge at spise noget uden chokolade eller gå all in og dyppe hvert eneste stykke i smeltet chokolade.

Det er en god ide at servere fonduen sammen med en god is, så der er lidt modspil til chokoladen. Du kan for eksempel lave en hjemmelavet vaniljeis.

Har du ikke et fonduesæt, er det intet problem. Her sætter du bare en skål med smeltet chokolade på bordet, og giver folk bambusspyd. Ellers kan du købe et sæt helt ned til 150 kroner.

Opskrift og ideer til chokoladefondue

Chokoladefondue - inspiration og opskrifter

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Chokoladesauce
  • 300 g mørk chokolade mindst 70 %
  • 1,5 dl piskefløde
Tilbehør
  • 200 g jordbær hele
  • 100 g ananas tern
  • skumfiduser
  • dadler
  • marcipan trillet i kugler
  • blød lakrids finsk for eks.
  • banan skiver
  • popcorn
  • saltstænger
  • brødtern
Drys
  • 1 skål kokosmel
  • 1 skål nødder hakkede
  • lakridspulver
  • krymmel

Fremgangsmåde

  1. Klargør alle de ingredienser, du vil bruge og kom dem i skåle.
  2. Det betyder, at du skal skylle jordbær og fjerne stilken, skære bananer i tykke skiver og ananas i tern.
  3. Når du har hældt de ønskede ingredienser i skålene, kan du smelte chokoladen. Det gør du ved at varme fløden op til kogepunktet og blande den hakkede chokolade i, varm op, imens du rører rundt.
  4. Når du har en lækker chokoladesovs, serverer du den i en skål på midten af bordet omgivet af tilbehøret - eller i små skåle, så folk har en skål hver.
  5. Nu kan I selv dyppe jeres lækre frugter, slikstykker eller brød i chokoladen. Skal der drys på, skal det gøres, så snart spyddet kommer op ad chokoladen.
  6. Begynder chokoladen at størkne, kan du hælde lidt piskefløde i og røre rundt. Ellers må I ud og varme det igennem.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvis I kun skal være voksne omkring bordet, kan du hælde lidt sprut i chokoladesaucen, før den serveres.

Du kan også marinere ananasstykkerne i rom, før de kommer på bordet. Se i øvrigt, hvordan du lettest skærer ananas ud.

Du kan bruge alle slags chokolade, for eksempel er lys chokolade bedre til børn end mørk.

Se også nogle af vores andre opskrifter og indlæg:

  • Frugt og grønt: Sidder vitaminer i skrællen?
  • Aftensmad - nemme ideer til mad på travle hverdage
  • Tex Mex salat med kylling og majs - hyggelig hovedret
  • Fondue - opskriften til en hyggelig fondueaften
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required