• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Chili sin carne - klassisk tex-mex opskrift uden kød

Chili sin carne - klassisk tex-mex opskrift uden kød

billederesultat for chili sin carne
4.7 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  25. november 2021

Indhold

  1. Sin eller con
  2. Opskrift
  3. Chili sin carne
  4. Servering
  5. Koriander

En af de populære mexicanske retter er denne chili sin carne, der er en chilikrydret ret uden kød.

Derfor er retten en lækker vegetarret, og den er samtidig meget mættende.

Der er nemlig masser af fyld i den mexicanske gryderet, og især kidneybønner indeholder gode mængder protein. Derfor kommer du ikke til at gå sulten fra bordet, selvom retten laves uden kød.

Sin eller con

Hvis du er forvirret over forskellen på chili sin carne og chili con carne, så er her den hurtige forklaring.

Chili sin carne = chile UDEN kød

Chili con carne = chili MED kød.

Meget simpelt, og begge retter smager fantastisk godt.

Opskriften her er beregnet til fire personer, og de enkelte ingredienser kan du justere som du synes.

Se også de populære opskrifter:

  • Chili con carne
  • Chili con kylling
  • Barack Obamas chiligryde

Opskrift

billederesultat for chili sin carne
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chili sin carne

4.66 fra 44 stemmer
Her er den bedste opskrift på en nem chili sin carne, der er en chili con carne uden kød. Den mexicanske ret laves bla. med chokolade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Mexikansk
Kalorier: 240
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 små rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk kanel
  • Lidt chilipulver - eller en hel rød chili
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse kidneybønner
  • 20 g mørk chokolade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg hakkes fint, mens hvidløgsfed snittes i tynde skiver. Kom sjat olivenolie i en stegegryde (gerne en støbejernsgryde) og sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
  2. Peberfrugt og gulerødder snittes i mindre tern og kommes ved sammen med spidskommen, kanel, chilipulver, paprika og oregano. Vend rundt og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Du kan også bruge en rød chili. Se i videoen hvordan du ordner en chili.
  3. Tilsæt så hakkede tomater og majs.
  4. Kidneybønner hældes i en sigte og skylles under vandhanen, hvorefter de røde bønner ligeledes kommes ved.
  5. Hak 20 gram mørk chokolade groft, og rør chokoladen ud i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
  6. Lad nu chili sin carnen simre i cirka 15 minutter.
  7. Smag til med især salt og friskkværnet peber, men også gerne med mere spidskommen, chili eller hvad du synes.

Næringsindhold

Kalorier: 240kcalKulhydrater: 46gProtein: 11gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 0.1mgNatrium: 904mgKalium: 1080mgKostfibre: 11gSukker: 14gVitamin A: 6419IUVitamin C: 69mgCalcium: 137mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den varme chili sin carne serveres straks, eventuelt sammen med kogte ris og tortilla chips.

Der kan også serveres lidt creme fraiche til den mexicanske ret.

Koriander

Mange steder laves chili sin carnen også med koriander.

Men her må jeg komme med en tilståelse. Jeg har aldrig været vild med koriander, og undgår helst at komme det i maden.

Er du alligevel glad for koriander, så tilsæt en teskefuld tørret koriander i gryden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjersti

    september 01, 2024 at 8:36 pm

    Den er bare super lækker. Jeg bruger den hver gang menuen står på Chilli sin carne.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required