Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Chili sin carne

Chili sin carne (klassisk tex-mex opskrift uden kød)

billederesultat for chili sin carne
4.7 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chili sin carne
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på chili sin carne
  • Sin eller con
  • Servering
  • Koriander
  • Kommentarer

Chili sin carne

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er den bedste opskrift på en nem chili sin carne, der er en chili con carne uden kød. Den mexicanske ret laves bla. med chokolade.
Antal: 4
Ret: Vegetar
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 små rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk kanel
  • chilipulver (eller en hel rød chili)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse kidneybønner
  • 20 g mørk chokolade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 2 små rødløg hakkes fint, mens 4 fed hvidløg snittes i tynde skiver. Kom sjat olivenolie i en stegegryde (gerne en støbejernsgryde) og sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
  2. 1 rød peberfrugt og 2 gulerødder snittes i mindre tern og kommes ved sammen med 2 tsk spidskommen, 1 tsk kanel, chilipulver, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano. Vend rundt og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Du kan også bruge en rød chili. Se i videoen hvordan du ordner en chili.
  3. Tilsæt så 2 dåser hakkede tomater og 1 dåse majs.
  4. 1 dåse kidneybønner hældes i en sigte og skylles under vandhanen, hvorefter de røde bønner ligeledes kommes ved.
  5. Hak 20 g mørk chokolade groft, og rør chokoladen ud i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
  6. Lad nu chili sin carnen simre i cirka 15 minutter.
  7. Smag til med især salt og friskkværnet peber, men også gerne med mere spidskommen, chili eller hvad du synes.

Næringsindhold

Kalorier240kcalKulhydrater46gProtein11gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol0.1mgNatrium904mgKalium1080mgKostfibre11gSukker14gVitamin A6419IUVitamin C69mgCalcium137mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chili sin carne

En af de populære mexicanske retter er denne chili sin carne, der er en chilikrydret ret uden kød.

Derfor er retten en lækker vegetarret, og den er samtidig meget mættende.

Der er nemlig masser af fyld i den mexicanske gryderet, og især kidneybønner indeholder gode mængder protein. Derfor kommer du ikke til at gå sulten fra bordet, selvom retten laves uden kød.

Sin eller con

Hvis du er forvirret over forskellen på chili sin carne og chili con carne, så er her den hurtige forklaring.

Chili sin carne = chile UDEN kød

Chili con carne = chili MED kød.

Meget simpelt, og begge retter smager fantastisk godt.

Opskriften her er beregnet til fire personer, og de enkelte ingredienser kan du justere som du synes.

Se også de populære opskrifter:

  • Chili con carne
  • Chili con kylling
  • Barack Obamas chiligryde

Servering

Den varme chili sin carne serveres straks, eventuelt sammen med kogte ris og tortilla chips.

Der kan også serveres lidt creme fraiche til den mexicanske ret.

Koriander

Mange steder laves chili sin carnen også med koriander.

Men her må jeg komme med en tilståelse. Jeg har aldrig været vild med koriander, og undgår helst at komme det i maden.

Er du alligevel glad for koriander, så tilsæt en teskefuld tørret koriander i gryden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjersti skriver

    september 01, 2024 at 8:36 pm

    Den er bare super lækker. Jeg bruger den hver gang menuen står på Chilli sin carne.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required