En af de populære mexicanske retter er denne chili sin carne, der er en chilikrydret ret uden kød.
Derfor er retten en lækker vegetarret, og den er samtidig meget mættende.
Der er nemlig masser af fyld i den mexicanske gryderet, og især kidneybønner indeholder gode mængder protein. Derfor kommer du ikke til at gå sulten fra bordet, selvom retten laves uden kød.
Sin eller con
Hvis du er forvirret over forskellen på chili sin carne og chili con carne, så er her den hurtige forklaring.
Chili sin carne = chile UDEN kød
Chili con carne = chili MED kød.
Meget simpelt, og begge retter smager fantastisk godt.
Opskriften her er beregnet til fire personer, og de enkelte ingredienser kan du justere som du synes.
Se også de populære opskrifter:
Opskrift

Chili sin carne
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Rødløg hakkes fint, mens hvidløgsfed snittes i tynde skiver. Kom sjat olivenolie i en stegegryde (gerne en støbejernsgryde) og sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
- Peberfrugt og gulerødder snittes i mindre tern og kommes ved sammen med spidskommen, kanel, chilipulver, paprika og oregano. Vend rundt og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Du kan også bruge en rød chili. Se i videoen hvordan du ordner en chili.
- Tilsæt så hakkede tomater og majs.
- Kidneybønner hældes i en sigte og skylles under vandhanen, hvorefter de røde bønner ligeledes kommes ved.
- Hak 20 gram mørk chokolade groft, og rør chokoladen ud i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
- Lad nu chili sin carnen simre i cirka 15 minutter.
- Smag til med især salt og friskkværnet peber, men også gerne med mere spidskommen, chili eller hvad du synes.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den varme chili sin carne serveres straks, eventuelt sammen med kogte ris og tortilla chips.
Der kan også serveres lidt creme fraiche til den mexicanske ret.
Koriander
Mange steder laves chili sin carnen også med koriander.
Men her må jeg komme med en tilståelse. Jeg har aldrig været vild med koriander, og undgår helst at komme det i maden.
Er du alligevel glad for koriander, så tilsæt en teskefuld tørret koriander i gryden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kjersti
Den er bare super lækker. Jeg bruger den hver gang menuen står på Chilli sin carne.