Indhold
Chili sin carne
Ingredienser
- 2 små rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk kanel
- chilipulver (eller en hel rød chili)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano (tørret)
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse majs
- 1 dåse kidneybønner
- 20 g mørk chokolade
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 2 små rødløg hakkes fint, mens 4 fed hvidløg snittes i tynde skiver. Kom sjat olivenolie i en stegegryde (gerne en støbejernsgryde) og sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
- 1 rød peberfrugt og 2 gulerødder snittes i mindre tern og kommes ved sammen med 2 tsk spidskommen, 1 tsk kanel, chilipulver, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano. Vend rundt og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Du kan også bruge en rød chili. Se i videoen hvordan du ordner en chili.
- Tilsæt så 2 dåser hakkede tomater og 1 dåse majs.
- 1 dåse kidneybønner hældes i en sigte og skylles under vandhanen, hvorefter de røde bønner ligeledes kommes ved.
- Hak 20 g mørk chokolade groft, og rør chokoladen ud i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
- Lad nu chili sin carnen simre i cirka 15 minutter.
- Smag til med især salt og friskkværnet peber, men også gerne med mere spidskommen, chili eller hvad du synes.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på chili sin carne
En af de populære mexicanske retter er denne chili sin carne, der er en chilikrydret ret uden kød.
Derfor er retten en lækker vegetarret, og den er samtidig meget mættende.
Der er nemlig masser af fyld i den mexicanske gryderet, og især kidneybønner indeholder gode mængder protein. Derfor kommer du ikke til at gå sulten fra bordet, selvom retten laves uden kød.
Sin eller con
Hvis du er forvirret over forskellen på chili sin carne og chili con carne, så er her den hurtige forklaring.
Chili sin carne = chile UDEN kød
Chili con carne = chili MED kød.
Meget simpelt, og begge retter smager fantastisk godt.
Opskriften her er beregnet til fire personer, og de enkelte ingredienser kan du justere som du synes.
Se også de populære opskrifter:
Servering
Den varme chili sin carne serveres straks, eventuelt sammen med kogte ris og tortilla chips.
Der kan også serveres lidt creme fraiche til den mexicanske ret.
Koriander
Mange steder laves chili sin carnen også med koriander.
Men her må jeg komme med en tilståelse. Jeg har aldrig været vild med koriander, og undgår helst at komme det i maden.
Er du alligevel glad for koriander, så tilsæt en teskefuld tørret koriander i gryden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Kjersti skriver
Den er bare super lækker. Jeg bruger den hver gang menuen står på Chilli sin carne.