• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Cannelloni med spinat

Cannelloni med spinat

cannelloni med spinat
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. juni 2022 - Udgivet:  5. januar 2022

Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.

Jeg elsker cannelloni med spinat, som for mig er rigtig italiensk mad.

Skønne italienske pastaruller, og her har jeg lavet dem med tørrede pastaplader.

Du kan gøre retten meget nemmere ved at anvende friske pastaplader - eller købe færdige cannelloni pastaruller. Så er det bare at proppe fyldet i.

Fyldet er spinat og spidskål i en cremet sauce, men du kan også lave cannelloni med ricotta. Se længere ned hvordan du nemt gør det.

Cannelloni er sådan set bare en anden udgave af lasagne, og her er det en opskrift helt uden kød. Men det kan du ikke smage.

Opskriften er beregnet so hovedret til fire personer.

Opskrift på cannelloni

cannelloni med spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cannelloni med spinat

4.75 fra 4 stemmer
Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tomatsovs
  • 2 skalotteløg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3-4 gulerødder - i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 lille squash - i små tern
  • 100 g tomatpasta
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 dåse vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • Lidt muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
Pasta
  • 16 lasagneplader
Fyld
  • 200 g spinat - frisk
  • 0,5 spidskål
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at sætte tomat- og grøntsagssauce over. Skalotteløg og hvidløg snittes fint og sauteres af i en stor sjat olivenolie.
  2. Tilsæt derefter gulerødder, peberfrugt og squash i små tern, og lad det sautere et minut mere.
  3. Kom så tomatpasta ved sammen med hakkede tomater, en halv dåse vand så du får det hele med, en bouillonterning, oregano, hakket persille og lidt engelsk sauce. Koges nu cirka 15-20 minutter ved svag varme. Lige inden saucen skal bruges, tilsættes en potte grofthakket basilikum og der smages til med salt og peber.
  4. Smelt smør til bechamelsauce og pisk melet i. Pisk derefter mælk i indtil du har den rette konsistens. Riv muskatnød i og smag til med salt og peber. Også gerne lidt citronsaft og sukker. Lad den hvide sovs simre ved svag varme indtil du skal bruge den. Se evt. i videoen hvordan man laver en bechamelsauce.
  5. De tørre lasagne plader koges cirka 4-5 minutter i letsaltet vand, så de kan rulles uden at knække, når du skal rulle dine cannelloni. Kog ikke mere end fire ad gangen, og læg dem på et rent viskestykke indtil du skal bruge dem. Eller anvend friske pastaplader og spar kogningen.
  6. Varm en pande op og kom spinaten gradvist på så den falder sammen. Tilsæt også fintsnittet spidskål. Pisk madlavningsfløde sammen med æg og hæld det ved. Lad det creme ind og krydr med salt og peber.
  7. Find et ildfast fad frem - cirka 20 gange 30 centimeter, og smør det med olivenolie. Fordel lidt over halvdelen af tomat- og grøntsagssaucen i bunden af fadet. Hæld også lidt af din bechamelsauce over.
  8. Saml nu dine cannelloni ved at tage en lasagneplade, hvorpå der lægges en skefuld fyld. Rulles sammen, men skær gerne de sidste 3-4 centimeter af pladen bort, så pastarullen netop er rullet sammen. Lægges i fadet og du fortsætter på samme måde med de øvrige cannelloni.
  9. Når alle 16 pastaruller er lagt i fadet fordeles resten af tomat- og grøntsagssaucen over dem. Hæld derefter resten af bechamelsaucen over, men uden at dække helt for tomatsaucen.
  10. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor dine cannelloni med spinat skal have cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Cannelloni med ricotta

Som sagt kan du også lave de lækre pastaruller med spinat og ricotta.

Her kommer du 250 gram frisk spinat på en varm pande, og lader spinaten falde sammen,

Rør cirka 250 gram ricotta sammen med to æg, og kom det ved spinaten.

Smages til med salt og peber, hvorefter fyldet er klar til rullerne.

Se også min opskrift på verdens bedste vegetar lasagne og den italienske ret Malfatti med spinat- og ricottakugler i krydret sovs.

Spørgsmål og svar

Hvad er cannelloni?

Cannelloni er store pastarør, og er typiske for det italienske køkken. Pastarørene fyldes og tilberedes færdige i ovnen.

Hvad kan man fylde i cannelloni?

Mulighederne er mange, Populært fyld er blandt andet spinat og ricotta, men også kød er godt i pastarullerne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required