Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.
Jeg elsker cannelloni med spinat, som for mig er rigtig italiensk mad.
Skønne italienske pastaruller, og her har jeg lavet dem med tørrede pastaplader.
Du kan gøre retten meget nemmere ved at anvende friske pastaplader - eller købe færdige cannelloni pastaruller. Så er det bare at proppe fyldet i.
Fyldet er spinat og spidskål i en cremet sauce, men du kan også lave cannelloni med ricotta. Se længere ned hvordan du nemt gør det.
Cannelloni er sådan set bare en anden udgave af lasagne, og her er det en opskrift helt uden kød. Men det kan du ikke smage.
Opskriften er beregnet so hovedret til fire personer.
Opskrift på cannelloni
Cannelloni med spinat
Ingredienser
Tomatsovs
- 2 skalotteløg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 3-4 gulerødder - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 lille squash - i små tern
- 100 g tomatpasta
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 dåse vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum
Bechamelsauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- Lidt muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 16 lasagneplader
Fyld
- 200 g spinat - frisk
- 0,5 spidskål
- 3 dl madlavningsfløde
- 2 æg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at sætte tomat- og grøntsagssauce over. Skalotteløg og hvidløg snittes fint og sauteres af i en stor sjat olivenolie.
- Tilsæt derefter gulerødder, peberfrugt og squash i små tern, og lad det sautere et minut mere.
- Kom så tomatpasta ved sammen med hakkede tomater, en halv dåse vand så du får det hele med, en bouillonterning, oregano, hakket persille og lidt engelsk sauce. Koges nu cirka 15-20 minutter ved svag varme. Lige inden saucen skal bruges, tilsættes en potte grofthakket basilikum og der smages til med salt og peber.
- Smelt smør til bechamelsauce og pisk melet i. Pisk derefter mælk i indtil du har den rette konsistens. Riv muskatnød i og smag til med salt og peber. Også gerne lidt citronsaft og sukker. Lad den hvide sovs simre ved svag varme indtil du skal bruge den. Se evt. i videoen hvordan man laver en bechamelsauce.
- De tørre lasagne plader koges cirka 4-5 minutter i letsaltet vand, så de kan rulles uden at knække, når du skal rulle dine cannelloni. Kog ikke mere end fire ad gangen, og læg dem på et rent viskestykke indtil du skal bruge dem. Eller anvend friske pastaplader og spar kogningen.
- Varm en pande op og kom spinaten gradvist på så den falder sammen. Tilsæt også fintsnittet spidskål. Pisk madlavningsfløde sammen med æg og hæld det ved. Lad det creme ind og krydr med salt og peber.
- Find et ildfast fad frem - cirka 20 gange 30 centimeter, og smør det med olivenolie. Fordel lidt over halvdelen af tomat- og grøntsagssaucen i bunden af fadet. Hæld også lidt af din bechamelsauce over.
- Saml nu dine cannelloni ved at tage en lasagneplade, hvorpå der lægges en skefuld fyld. Rulles sammen, men skær gerne de sidste 3-4 centimeter af pladen bort, så pastarullen netop er rullet sammen. Lægges i fadet og du fortsætter på samme måde med de øvrige cannelloni.
- Når alle 16 pastaruller er lagt i fadet fordeles resten af tomat- og grøntsagssaucen over dem. Hæld derefter resten af bechamelsaucen over, men uden at dække helt for tomatsaucen.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor dine cannelloni med spinat skal have cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Cannelloni med ricotta
Som sagt kan du også lave de lækre pastaruller med spinat og ricotta.
Her kommer du 250 gram frisk spinat på en varm pande, og lader spinaten falde sammen,
Rør cirka 250 gram ricotta sammen med to æg, og kom det ved spinaten.
Smages til med salt og peber, hvorefter fyldet er klar til rullerne.
Se også min opskrift på verdens bedste vegetar lasagne og den italienske ret Malfatti med spinat- og ricottakugler i krydret sovs.
Spørgsmål og svar
Cannelloni er store pastarør, og er typiske for det italienske køkken. Pastarørene fyldes og tilberedes færdige i ovnen.
Mulighederne er mange, Populært fyld er blandt andet spinat og ricotta, men også kød er godt i pastarullerne.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: