Butterdejspakker med laks, feta og asparges fungerer rigtig godt som forret eller som en del af en tapas. De er superlækre og nemme at lave.
Butterdejspakker med laks, feta og asparges er virkelig simple at lave og de kræver ikke særlig mange ingredienser, til gengæld smager de himmelsk.
Jeg har brugt varmrøget laks, da jeg elsker smagen, men man kan også bruge koldrøget eller rå laks.
Dog skal man så bare lige være opmærksom på, at de skal have længere tid i ovnen. Ligegyldigt hvad, smager de dejligt.
De er også ret fine, synes jeg, dermed er de gode til velkomstdrinken, når man får gæster eller som en snack når som helst. De smager i øvrigt også godt kolde, så man kan godt lave dem aftenen før, de skal serveres. Se mere indhold:
Opskrift på butterdejspakker med laks
Butterdejspakker med laks og feta
Ingredienser
- 1 pakke butterdej
- 150 g feta
- 1 tsk citronskal
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk purløg - finthakket
- 150 g laks
- 12 stk grønne asparges
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Start med at tage en skål og tilføj fetaen. Mas den med en gaffel og tilføj purløg og citronskal.
- Gør de grønne asparges klar ved at vaske dem og knække de hårde spidser af. Tag også laks og skær den ud i 12 stykker.
- Tag nu butterdejen og skær den ud i 12 firkantede stykker.
- Tilføj fetablandingen på hvert firkantet stykke butterdej, derefter et stykke laks og til sidst en asparges, som du ligger på tværs af firkanten.
- Fold nu de to hjørner henover aspargesen og pres dejen sammen, så laksen er dækket til, men der stadig er åbent i begge ender, hvor aspargesen stikker ud. Forsæt med alle pakkerne.
- Tag nu ægget og pisk det en smule. Pensel ægget udover alle pakkerne og drys med sort peber.
- Bag pakkerne ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter eller indtil de er let gyldne.
- Server straks og pynt eventuelt med dild eller purløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter om retten
Fetaen i opskriften smager lækkert, men du kan sagens vælge at udskifte den til en anden ost. Både hytteost og flødeost fungerer lige så godt.
Du kan vælge at servere denne opskrift sammen med andre snacks såsom sprøde samosa fra Goa eller som en del af et måltid med en lækker salat.
Prøv for eksempel en gedeostsalat med valnødder, æbler og vinaigrette.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten
I teksten før opskriften står, at man sagtens kan lave den dagen før. I opskriften står der @server straks» ???
Mvh Kirsten