Her er en opskrift på spinatbund med røget ørred, der er en fantastisk lækker forret med fisk. Forretten smager dog ikke for meget af fisk.
Spinatbund med røget ørred er en virkelig lækker fiskeforret, som varmt kan anbefales.
Spinatbunden gør retten spiselig for de fleste, og fiskesmagen er bestemt ikke udpræget.
Forretten kan pyntes, så den virkelig tager sig godt ud - og det er også en ret, der sagtens kan bruges som en let frokost eller på en lun sommeraften med et godt glas køligt hvidvin til.
Opskriften er beregnet til 4-6 personer, og røget ørred kan udskiftes med en røget laks. Man kan dog købe røget ørred i de fleste supermarkeder.
Opskrift på spinatbund med røget ørred
Ingredienser
Spinatbund
- 900 g spinat - frossen, optøet og afdryppet
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 100 g mayonnaise
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 250 g røget ørred
- 500 g creme fraiche - 18% er fint
- 1 bdt. dild - finthakket
- 0,5 citron - saft
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 200 g rejer - gerne store grønlandske rejer
- 1 pakke røget laks
- cocktailtomater - i kvarte
- agurk
- citron
Sådan gør du
- Pisk æg, mælk og mayonnaise sammen til en masse til din spinatbund med røget ørred.
- Tryk væden godt ud af den optøede spinat (optø den evt. i mikroovn med lidt vand) og kom den i blandingen. Det er MEGET vigtigt, at spinaten IKKE indeholder for meget væde!!! Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom massen i en springform, evt. beklædt med bagepapir og sæt den i en 180 grader varm ovn i ca. 40 minutter. Lad din spinatbund afkøle helt.
- Mos den røget ørred fint med en gaffel, så der ingen store stykker er.
- Bland med creme fraiche, citronsaft, hakket dild, salt og friskkværnet peber (kan sagtens gøres på forhånd og bare opbevares i en skål i køleskabet.
- Kom ørred-blandingen på den helt kolde spinatbund og pynt med røget laks, rejer, tomat, agurk og citron.
Næringsindhold
Noter
Den færdige spinatbund med røget ørred serveres straks, og gerne sammen med et stykke flute. Det er en meget velsmagende forret.
Se flere lækre forretter:
Nem forret med parmaskinke, melon og rucola
Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado
Svampestuvning på ristet brød - lækker forret

Heidi Jacobsen
Ser utrolig lækkert ud!