Svampestuvning med kantareller, shiitake og champignons er cremede lækkerbiskener. Her er opskriften på en hurtig forret eller frokost.
Svampestuvning er en usædvanlig cremet og velsmagende ret. På et stykke godt brød, der er ristet i ovnen, går både smag og konsistens op i en højere enhed.
Man kan bruge hvilke som helst svampe til stuvningen, men jeg vil anbefale, at I bruger kantareller sammen med de svampe, I nu vælger. Kantareller har en dyb umami-smag - den femte grundsmag, som du kan læse om her: Alt du skal vide om den femte grundsmag.
Børst i stedet for at skyl
Når du tilbereder svampe til din svampestuvning, hvad enten det er kantareller eller østershatte skal du helst ikke skylle dem. Børst i stedet jord væk med en lille børste, hvis de ikke bliver rene af det, ja, så bliver du nødt til at give dem en hurtigt skyl. Herefter tørrer du dem i køkkenrulle.
Tip: Du kan eventuelt tilsætte en halv deciliter alkohol som Marsala sammen med piskefløden i svampeblandingen.
Opskrift på svampestuvning på ristet brød
Ingredienser
- 4 skiver brød 8 hvis flutesskiver
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 spsk smør efter behov
- 2 skalotteløg hakket
- 100 gram kantareller
- 200 gram champignons
- 100 gram shiitake
- 1,5 dl piskefløde
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 spsk persille
- Salt
Sådan gør du
- Pensel brødskiverne med olivenolie på begge sider. Bag skiverne i en 200 grader varm ovn - varmluft - til de bliver sprøde. Ca. 10 minutter.
- Rengør alle svampene.
- Skær alle svampene i tern undtagen kantarellerne, der godt må være hele.
- Smelt smør på panden og tilsæt de hakkede løg. Steg, til de er klare.
- Tilsæt svampene og steg, til de er brune og væsken på panden er fordampet. Det tager ca. 15 minutter.
- Hæld piskefløden ved og lad det simre i 10 minutter, til væsken er fordampet.
- Smag til med finthakket persille, salt og cayennepeber.
- Placer en god grydeskefuld svampestuvning på hver brødskive og server med persille og et basilikumsblad som pynt.
Vin til maden
Server svampestuvningen med et glas champagne eller en anden form for mousserende vin for eksempel Cava. Et glas køligt hvidvin kan også bruges, men rødvin er for kraftig og stjæler lidt af opmærksomheden fra svampenes delikate smag.
Prøv også en af vores opskrifter på andre hurtige retter, der kan bruges som appetizer:
Comments
No Comments