Blinis er en enkel og delikat forret, som ikke mætter så meget, at man ikke har plads til hovedretten. Her får du opskrifterne på tre slags.
Blinis er nok noget af det nemmeste at servere til forret. Hvis du bager de små blinis i forvejen, kan du hurtigt tilføje fyld og pynt lige før middagen.
De små pandekager stammer fra det russiske og ukrainske køkken, og er en af de mest populære spiser der.
Mest kendt her er nok blinis med med creme fraiche og kaviar. Det holdes helt enkelt, så kaviaren kommer til sin ret. Men man kan komme alt på de små pandekager.
Og små er der her i Vesten - i Rusland kan de være lige så store som vores pandekager.
Blinis er bagt med boghvedemel, som giver en dejlig, lettere nøddeagtig smag.
Skal du have vegetarer på middag, er det ikke et problem, da du kan lave et fyld bestående af avocadocreme som her - eller grillede grøntsager og hakkede nødder.
Opskrift på blinis med tre slags fyld
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 1.25 dl boghvedemel
- 2.3 dl hvedemel
- 1 tsk tørgær lille skefuld
- 1 tsk salt
- 2 stk æg
- 3 spsk smør smeltet
- smør til stegning
Fyld 1: Kaviar og cremefraiche
- 2 dl creme fraiche 38 %
- 0.75 dl kaviar eller stenbiderrogn
- 1 spsk dild hakket
- 1 spsk purløg hakket
Fyld 2: Lakserillette
- 125 gram varmrøget laks
- 1.5 spsk creme fraiche
- 1 tsk mayonnaise
- 0.5 stk rødløg finthakket
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- dild
Fyld 3: Grøntsager
- 5 stk radiser skiver
- 0.5 dl smagsneutral olie
- 1.5 stk avocado
- 0.5 stk æble tern
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk jomfruolivenolie
- 1 knivspids chiliflager
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm mælken op, så den er lillefingervarm.
- Smelt smørret og køl det af.
- Når smørret er kølet lidt ned, pisker du mælk, æg og smør sammen.
- I en anden skål blander du de tørre ingredienser.
- Hæld æggeblandingen op i melblandingen og pisk det godt sammen.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile en times tid.
- Steg blinis i smør på en medium varm pande. De skal kun have et par minutter på hver side, hvis du laver dem små - max syv cm. i diameter.
- Når blinis er færdigbagte og kølet lidt ned, kan du dekorere dem med dit fyld.
Blinis med kaviar
- Bland cremefraichen med en spsk. finthakket dild og en spsk finthakket purløg. Kom små dutter af cremefraichen på hver blinis. Dekorer med kaviar eller stenbiderrogn og drys evt. med grønt på toppen.
Blinis med lakserillette
- Hak det halve rødløg fint.
- Fjerne skindet fra laksen og findel laksen med en gaffel.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, løg, salt, peber og citronsaft i en skål.
- Rør laksen sammen med creme fraiche-dressingen og placer fyldet på hver blinis. Pynt med en dusk dild på hver blinis.
Blinis med grøntsager
- Skær radiser i skiver og steg dem i olie, til de er gyldenbrune. Drys salt på dem og lad dem dryppe af på køkkenrulle, så bliver de sprøde.
- Mos avocado i en skål.
- Skræl æblet og skær det halve i tern. Hvis du elsker æblernes konsistens og smag, kan du godt bruge det hele.
- Bland avocado, æbletern, eddike, olie og krydderier.
- Kom avocadofyld på hver blinis. Pynt toppen med en friteret radiseskive og eventuelt et par 2 centimeter lange purløgsstykker ovenpå radissen.
Du kan også prøve at lave en af disse gode forretter:
hvor kan man købe blinis og hvad er det for noget
Jeg har købt blinis i Coop 365, tror du kan finde dem i alle supermarkeder