• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sådan steger du en Brontosaurus steak XL

Sådan steger du en Brontosaurus steak XL

Brontosaurus steak XL er en velvoksen udskæring, hvor bøfferne typisk er på omkring 400 gram stykket. Men smagen er i top, og det uanset om du steger den på panden eller grillen. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 7. februar 2018

En Brontosaurus steak er en lækker bøf, der kommer fra gode kvægracer. Det er en ret stor bøf, som både kan grilles og pandesteges, og her fortæller jeg hvordan du gør.

Dette er en hurtig guide til hvordan du steger eller griller en store Brontosaurus steak, så du altid får et godt resultat. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at give den en vurdering fra 1-5 stjerner i feltet længere nede. Del også gerne dine egne gode råd til stegning af den store bøf. På forhånd tak.

Brontosaurus steak kan købes i en række supermarkeder landet over, og det er bestemt en bøf, der er værd at prøve.

Umiddelbart lyder det på navnet som en gød bøf fra en dinosaurus, men det er der selvfølgelig ikke tale om.

Udskæring

Det er en fin udskæring fra gode kødkvægsracer, og det kan blandt andet være fra Angus-racen.

Selve bøffen skæres af oksebovklumpen, og en brontosaurus steak har en ganske fin fedtmarmorering, hvilket gør at den kan steges eller grilles ganske mør.

Og så kommer vi til det med mængden. En sulten person kan måske spise en bøf helt alene, og her skal du huske på, at de typisk ligger på omkring 400 gram stykket. Så det er meget kød.

Og ellers vil jeg normalt sige, at en bøf rækker til to personer, når der skal tilbehør til.

Netop tilbehøret kan du se forslag til længere nede i opskriften.

Ingredienser til en brontosaurus steak XL

1 brontosaurus steak på 400 gram
Groft salt
Olivenolie
Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Tag bøffen ud af køleskabet i god tid før tilberedning. Salt den grundigt, og lad den ligge på en tallerken på køkkenbordet i 45 minutter.
  2. Smør den så ganske let med olivenolie. Her kan du også gnide den med et hvidløgfed, det giver steaken en god smag, men det er ikke nødvendigt.
  3. På panden brunes bøffen af ved en høj varme i et minuts tid på hver side, så den får en god stegeskorpe. Skru derefter varmen ned på middel, og steg videre i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet.
  4. På grillen smøres risten med olie, og der steges ved direkte varme. Stegetiden er cirka fire minutter på hver side, hvor du vender bøffen hvert minut.
  5. I begge tilfælde krydres steaken med friskkværnet peber efter stegning, Derefter skal den hvile i fem minutter inden den skæres ud.

Tilbehør

I det hele taget er det vigtigt, at du ikke steger en Brontosaurus steak tør. Så stop inden, og nyd en rosa/medium bøf.

Jeg vil foreslå du nyder bøffen med pommes frites i ovn, dampede ærter eller broccoli - og selvfølgelig en hjemmelavet sauce bearnaise eller whiskysauce. Se opskrifterne i linksene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her