En Brontosaurus steak er en lækker bøf, der kommer fra gode kvægracer. Det er en ret stor bøf, som både kan grilles og pandesteges, og her fortæller jeg hvordan du gør.
Dette er en hurtig guide til hvordan du steger eller griller en store Brontosaurus steak, så du altid får et godt resultat. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at give den en vurdering fra 1-5 stjerner i feltet længere nede. Del også gerne dine egne gode råd til stegning af den store bøf. På forhånd tak.
Brontosaurus steak kan købes i en række supermarkeder landet over, og det er bestemt en bøf, der er værd at prøve.
Umiddelbart lyder det på navnet som en gød bøf fra en dinosaurus, men det er der selvfølgelig ikke tale om.
Udskæring
Det er en fin udskæring fra gode kødkvægsracer, og det kan blandt andet være fra Angus-racen.
Selve bøffen skæres af oksebovklumpen, og en brontosaurus steak har en ganske fin fedtmarmorering, hvilket gør at den kan steges eller grilles ganske mør.
Og så kommer vi til det med mængden. En sulten person kan måske spise en bøf helt alene, og her skal du huske på, at de typisk ligger på omkring 400 gram stykket. Så det er meget kød.
Og ellers vil jeg normalt sige, at en bøf rækker til to personer, når der skal tilbehør til.
Netop tilbehøret kan du se forslag til længere nede i opskriften.
Ingredienser til en brontosaurus steak XL
1 brontosaurus steak på 400 gram
Groft salt
Olivenolie
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Tag bøffen ud af køleskabet i god tid før tilberedning. Salt den grundigt, og lad den ligge på en tallerken på køkkenbordet i 45 minutter.
- Smør den så ganske let med olivenolie. Her kan du også gnide den med et hvidløgfed, det giver steaken en god smag, men det er ikke nødvendigt.
- På panden brunes bøffen af ved en høj varme i et minuts tid på hver side, så den får en god stegeskorpe. Skru derefter varmen ned på middel, og steg videre i 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet.
- På grillen smøres risten med olie, og der steges ved direkte varme. Stegetiden er cirka fire minutter på hver side, hvor du vender bøffen hvert minut.
- I begge tilfælde krydres steaken med friskkværnet peber efter stegning, Derefter skal den hvile i fem minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
I det hele taget er det vigtigt, at du ikke steger en Brontosaurus steak tør. Så stop inden, og nyd en rosa/medium bøf.
Jeg vil foreslå du nyder bøffen med pommes frites i ovn, dampede ærter eller broccoli - og selvfølgelig en hjemmelavet sauce bearnaise eller whiskysauce. Se opskrifterne i linksene.
Del dine ideer og tanker med os andre her: