• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær

Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær

billede med brombærmarmelade
4.6 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
232
SHARES
FacebookMessenger232PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. august 2023 - Udgivet: 20. august 2023

Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.

Indhold på siden
  • Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.
  • Opskrift på brombærmarmelade
  • Brombærmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Holdbarhed
  • Fjerne etiketter af marmeladeglas
  • Rabarbermarmelade
  • Jordbærmarmelade
  • Mirabellemarmelade med frisk ingefær
  • Hindbærmarmelade - nem opskrift på marmelade med hindbær
  • Brombærroulade - hurtig roulade med brombær
  • Brombærtærte
  • Kommentarer

Brombærmarmelade er noget af det allerbedste, og så er marmeladen super nem at lave.

Der skal såmænd blot tre ingredienser til, udover brombær naturligvis. Du kan læse mere om brombær her.

Kunsten er ikke at koge brombærmarmeladen for længe, så brombærrene bliver kogt for meget ud. Derfor den korte kogetid. Opskriften giver et glas brombærmarmelade på cirka 300 gram.

Opskrift på brombærmarmelade

billede med brombærmarmelade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brombærmarmelade

4.63 fra 77 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g brombær
  • 150 g sukker
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk rød melatin

Fremgangsmåde
 

  1. Brombær skylles forsigtigt under den kolde hane, og dryppes derefter af.
  2. Læg forsigtigt brombærrene i en gryde, og tilsæt sukker (minus en spiseskefuld) og citronsaft.
  3. Lad din brombærmarmelade koge op, hvorefter den koges ved svag varme i et par minutter.
  4. I en lille skål blander du den sidste spiseskefuld sukker sammen med rød melatin eller et andet gelateringsmiddel, og rører det derefter i marmeladen.
  5. Lad nu din marmeladen koge op igen, hvorefter den er klar. Du skal altså ikke koge den længere tid.
  6. Smag eventuelt marmeladen til med lidt mere citronsaft.
  7. Skold et marmeladeglas, og hæld brombærmarmeladen i. Luk låget på, og stil på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalKulhydrater: 80gProtein: 0.2gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 20mgKalium: 49mgKostfibre: 1gSukker: 68gVitamin A: 0.03IUVitamin C: 6mgCalcium: 13mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du nogle billeder fra min tilberedning af brombærmarmelade:

brombær skylles under rindende koldt vand
kogning af brombær og sukker til brombærmarmelade
billede med kogning af brombærmarmelade
billede med galeteringspulver till brombærmarmelade
billede med citron til brombærmarmelade
billede med hjemmelavet brombærmarmelade

Holdbarhed

Hjemmelavet brombærmarmelade kan i køleskabet holde sig mindst tre uger efter åbning.

Uåbnet er holdbarheden mindst tre måneder.

Jeg har brugt melatin i denne opskrift, men skal du opbevare din marmelade lidt længere, kan du tilsætte lidt Atamon, og her kan du læse mere om hvordan du anvender Atamon.

Fjerne etiketter af marmeladeglas

Du kan sagtens anvende brugte marmeladeglas fra supermarkedet, der var fyldt med marmelade.

Og her vil du måske ønske at få etiketterne af, selvom det umiddelbart kan være en genstridig omgang.

Det er dog ret nemt. Læg glasset i en skål med varmt vand, og lad det ligge i vandet i mindst fem minutter. Så kan etiketterne nemt pilles af.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbermarmelade

4.8 fra 51 stemmer
Rabarbermarmelade som mormor laver den. Helt klassisk marmelade med friske rabarber, og dette er en nem og lækker opskrift, som alle kan lide.
Gå til opskrift
billede med rabarbermarmelade

Jordbærmarmelade

4.7 fra 33 stemmer
Jordbærmarmelade er utrolig nemt at lave selv, og du skal faktisk kun bruge jordbær og sukker. Jordbærmarmeladen kan kommes på glas, hvor den holder i flere måneder.
Gå til opskrift
jordbærmarmelade

Mirabellemarmelade med frisk ingefær

5 fra 1 stemme
Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.
Gå til opskrift
Mirabellemarmelade

Hindbærmarmelade - nem opskrift på marmelade med hindbær

5 fra 1 stemme
Her er min nemme opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Marmeladen laves med hindbær, sukker og melatin. Også opskrift med syltesukker.
Gå til opskrift
billede med hindbærmarmelade

Brombærroulade - hurtig roulade med brombær

Gå til opskrift
brombærroulade

Brombærtærte

5 fra 5 stemmer
Brombærtærte med brombærmarmelade er en nem mørdejstærte, der kendes fra Italien under navnet crostata di marmelatta. Kan også laves med andre marmelader.
Gå til opskrift
billederesultat for brombærtærte
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Marie

    september 16, 2024 at 3:37 pm

    Super lækker og meget smagfuld - rost af alle som har smagt marmeladen. Lavede en større portion og den ene halvdel tilsatte jeg en god sjat brun rom før den blev hældt på glas, det kan godt anbefales 🙂

    Svar
  2. Jytte

    august 21, 2024 at 9:50 am

    Bruger man Alm. Sukker eller syltesukker ??

    Svar
  3. Birgit Andersen

    august 17, 2024 at 7:25 am

    Meget smagfuld og let at lave. Uhmmm.

    Svar
  4. Malene Flambart

    september 03, 2023 at 8:30 pm

    Har lige haft min debut med at lave mit første glas brombær marmelade, dog synes jeg den blev sød og jeg halverede endda syltesukkeret og putte en xtra skefuld citronsaft i.
    Tak for gode opskrifter.😁

    Svar
  5. Annette Hansen

    august 31, 2023 at 5:14 pm

    Perfekt brombærmarmelade!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required