Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Brombærmarmelade

Brombærmarmelade (nem marmelade med brombær)

billede med brombærmarmelade
4.6 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook244PinterestSMSEmailMessenger
244
DELINGER
Indhold
  • Brombærmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brombærmarmelade
  • Billeder
  • Holdbarhed
  • Fjerne etiketter af marmeladeglas
  • Kommentarer

Brombærmarmelade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 77 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.
Antal: 1
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g brombær
  • 150 g sukker
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • 1 tsk rød melatin

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 250 g brombær skylles forsigtigt under den kolde hane, og dryppes derefter af.
  2. Læg forsigtigt brombærrene i en gryde, og tilsæt 150 g sukker (minus en spiseskefuld) og 2 spsk citronsaft.
  3. Lad din brombærmarmelade koge op, hvorefter den koges ved svag varme i et par minutter.
  4. I en lille skål blander du den sidste spiseskefuld sukker sammen med 1 tsk rød melatin eller et andet gelateringsmiddel, og rører det derefter i marmeladen.
  5. Lad nu din marmeladen koge op igen, hvorefter den er klar. Du skal altså ikke koge den længere tid.
  6. Smag eventuelt marmeladen til med lidt mere citronsaft.
  7. Skold et marmeladeglas, og hæld brombærmarmeladen i. Luk låget på, og stil på køl.

Næringsindhold

Kalorier692kcalKulhydrater175gProtein4gFedt2gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.1gNatrium4mgKalium439mgKostfibre13gSukker163gVitamin A537IUVitamin C64mgCalcium76mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på brombærmarmelade

Brombærmarmelade er noget af det allerbedste, og så er marmeladen super nem at lave.

Der skal såmænd blot tre ingredienser til, udover brombær naturligvis. Du kan læse mere om brombær her.

Kunsten er ikke at koge brombærmarmeladen for længe, så brombærrene bliver kogt for meget ud. Derfor den korte kogetid. Opskriften giver et glas brombærmarmelade på cirka 300 gram.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Rabarbermarmelade
  • Jordbærmarmelade
  • Mirabellemarmelade
  • Hindbærmarmelade
  • Brombærroulade
  • Brombærtærte

Billeder

Her får du nogle billeder fra min tilberedning af brombærmarmelade:

brombær skylles under rindende koldt vand
kogning af brombær og sukker til brombærmarmelade
billede med kogning af brombærmarmelade
billede med galeteringspulver till brombærmarmelade
billede med citron til brombærmarmelade
billede med hjemmelavet brombærmarmelade

Holdbarhed

Hjemmelavet brombærmarmelade kan i køleskabet holde sig mindst tre uger efter åbning.

Uåbnet er holdbarheden mindst tre måneder.

Jeg har brugt melatin i denne opskrift, men skal du opbevare din marmelade lidt længere, kan du tilsætte lidt Atamon, og her kan du læse mere om hvordan du anvender Atamon.

Fjerne etiketter af marmeladeglas

Du kan sagtens anvende brugte marmeladeglas fra supermarkedet, der var fyldt med marmelade.

Og her vil du måske ønske at få etiketterne af, selvom det umiddelbart kan være en genstridig omgang.

Det er dog ret nemt. Læg glasset i en skål med varmt vand, og lad det ligge i vandet i mindst fem minutter. Så kan etiketterne nemt pilles af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Marie skriver

    september 16, 2024 at 3:37 pm

    Super lækker og meget smagfuld - rost af alle som har smagt marmeladen. Lavede en større portion og den ene halvdel tilsatte jeg en god sjat brun rom før den blev hældt på glas, det kan godt anbefales 🙂

    Svar
  2. Jytte skriver

    august 21, 2024 at 9:50 am

    Bruger man Alm. Sukker eller syltesukker ??

    Svar
  3. Birgit Andersen skriver

    august 17, 2024 at 7:25 am

    Meget smagfuld og let at lave. Uhmmm.

    Svar
  4. Malene Flambart skriver

    september 03, 2023 at 8:30 pm

    Har lige haft min debut med at lave mit første glas brombær marmelade, dog synes jeg den blev sød og jeg halverede endda syltesukkeret og putte en xtra skefuld citronsaft i.
    Tak for gode opskrifter.😁

    Svar
  5. Annette Hansen skriver

    august 31, 2023 at 5:14 pm

    Perfekt brombærmarmelade!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required