• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)

Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)

broget hverdagsgryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
115
SHARES
FacebookMessenger115PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. november 2024 - Udgivet: 27. november 2024

Broget hverdagsgryde. Den populære opskrift på en lækker gryderet, der er meget nem at lave på hverdage. Med ris, hakket kød, majs og ærter.

Broget hverdagsgryde er en skøn dansk ret fra mormors tid, og den kan du have klar på omkring en halv times tid.

Retten laves i én gryde, så der er ikke meget opvask. Og den består af hakket kød, ris, ærter og majs sammen med bouillon og hakkede tomater. Så det er også en en rimelig billig ret til aftensmad.

Typisk laves den med hakket oksekød, men du kan også bruge hakket kylling, hvilket gør din gryderet lidt lysere i smagen. Fremgangsmåden er den samme.

Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Indianergryde
  • Bistrogryde
  • Wienergryde
  • Mørbradgryde

Opskrift på broget hverdagsgryde

broget hverdagsgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Broget hverdagsgryde - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Broget hverdagsgryde. Den populære opskrift på en lækker gryderet, der er meget nem at lave på hverdage. Med ris, hakket kød, majs og ærter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 674
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • olie - til stegning
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 250 g ris - skylles
  • 7,5 dl bouillon - evt. 7,5 dl vand + 2 terninger
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 gram ærter
  • 200 gram majs
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rød peberfrugt

Fremgangsmåde
 

  1. Til broget hverdagsgryde brunes hakket oksekød først grundigt af i en god gryde eller en dyb sauterpande. Del det godt ud.
  2. Tilsæt lidt olie og kom hakket løg og hvidløg ved. Lad det stege med et minuts tid mere under omrøring.
  3. Ris skylles i en sigte og dryppes af. Kommes derefter i gryden og steges kort med inden bouillon og hakkede tomater tilsættes.
  4. Læg låg på og lad retten simre i ca. 10-12 minutter. Husk at kogetiden afhænger af den valgte type ris, så kig lige på pakken. Almindelige ris koges typisk i 12-15 minutter, mens eks. brune ris skal have længere tid.
  5. Efter de 10-12 minutter tilsættes ærter og majs. Bruger du frosne ærter, kan de tilsættes direkte i gryden, da de hurtigt bliver varmet igennem. Lad gryderetten simre 2-3 minutter mere.
  6. Tjek at risene er kogte, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret med skiver af rød peberfrugt på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 674kcalKulhydrater: 76gProtein: 28gFedt: 29gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1151mgKalium: 904mgKostfibre: 7gSukker: 11gVitamin A: 1528IUVitamin C: 74mgCalcium: 94mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Broget hverdagsgryde serveres straks, og du kan bare sætte gryden direkte på bordet.

Yderligere tilbehør ikke nødvendigt, men den kan serveres med lidt salat eller et stykke hjemmebagt flute. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Ove

    september 01, 2025 at 7:38 pm

    Altid lækre opskrifter. Også med kød🤗

    Svar
  2. Anette Ove

    september 01, 2025 at 7:36 pm

    Jeg bruger mest madens verdens opskrifter.
    Lækre og nemme

    Svar
  3. Tove Andersen

    januar 20, 2025 at 11:12 am

    Jeg har prøvet på at betale for medlemskab, den siger jeg er inde men hvordan betaler jeg.
    Tove Andersen

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    november 27, 2024 at 1:50 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required