Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.
Brød i stegeso (eller grydebrød i Römertopf) er en nem og god måde at bage brød på.
Her beholdes fugten i stegesoen, og det altså et fantastisk brød med den sprøde skorpe og lækre krumme.
Grydebrødet er perfekt som madbrød - og det er altså nemt at bage.
Dejen skal blot røres sammen og ikke æltes, og derefter hæves i fred og ro i seks timer på køkkenbordet. Det er nemt.
Stegesoen sættes naturligvis i blød, og derefter er det blot at bage det sprøde brød i stegeso - du bliver overrasket over hvor godt det smager.
Til dejen kan der tilsættes bageenzymer eller hvedesur - men det er ikke nødvendigt.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på brød i stegeso
Brød i stegeso
Ingredienser
- 400 g vand - lunkent
- 5 g gær
- 1 spsk honning - evt. akacie
- 450 g manitoba hvedemel
- 1,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom vand og gær i en skål og rør gæren helt ud i vandet.
- Tilsæt derefter honning og rør det ud.
- Derefter kommes hvedemel i sammen med salt, og dejen røres sammen. Brug en grydeske, og det tager ikke mere end et halvt minuts tid.
- Luk til med et stykke husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad nu dejen til dit brød i stegeso stå og hæve på køkkenbordet i ca. 6 timer. Du skal ikke gøre yderligere, så det er nemt.
- Sæt din stegeso i blød i mindst 15 minutter. Tør den af.
- Stil stegesoen ind i en kold ovn og skru op på 250 grader over- og undervarme. Lad stegesoen blive gennemvarm! Hvis ikke din stegeso er gennemvarm, risikerer du at brødet hænger fast, og det er irriterende.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord. Kom vand på hænderne, og fold nu dejen ind over sig selv fra alle fire sider. Det er vigtigt at stramme dejen op på denne måde.
- Tag stegesoen ud af ovnen og drys lidt mel i bunden af den. Læg forsigtigt dejen ned i den, og læg låget på.
- Stil stegeso med brød tilbage i ovnen, og bag nu i 30 minutter med låget på.
- Derefter fjernes låget, og dit grydebrød i Römertopf skal nu have ca. 15 minutter mere, så det får en flot farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdigbagte brød i stegeso køles af på en rist inden brødet skæres ud.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Emma
Hvilken Rømer bruger du? Er det 3 liter eller 5 liter?:)
Inge nielsen
Kan man bruge en glas stegeso
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Jeg har ikke prøvet, men det bør du sagtens kunne.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Henrik Jespersen
Man kan i stedet fore en glasstegeso med bagepapir. Sørg for, at der ikke stikker noget udenfor.
Ida
Kan dejen tåle at stå længere, fx natten over?
Christina Wilson
Hej hej, hvis den stegeso man har er glaseret indvendigt skal den så også stå i blød - eller er den kun de her Römerstopf?
Mange hilsner
Christina