• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Brasede kartofler - sådan laves de bedste brasekartofler

Brasede kartofler - sådan laves de bedste brasekartofler

billede med brasede kartofler
4.8 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
359
SHARES
FacebookMessenger359PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  3. juni 2020

Indhold

  1. Opskrift
  2. Brasede kartofler
  3. Undgå smattede kartofler
  4. Kog dagen i forvejen

Se her hvordan du laver brasede kartofler, og opskriften er beregnet til hver person.

Altså med én bagekartoffel pr. person, så skal du bruge brasekartofler til fire personer, ja så kræver det fire bagekartofler.

Eller så mange kartofler, som du mener I kan spise.

Se også disse opskrifter:

  • Råstegte kartofler
  • Brasede kartofler med frankfurtere
  • Wienerschnitzel
  • Hele råstegte kartofler i ovn

Opskrift

billede med brasede kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brasede kartofler

4.82 fra 77 stemmer
Brasede kartofler kan være drilske at lave, men med denne opskrift får du altid et perfekt resultat. Jeg bruger bagekartofler til brasede kartofler.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 127
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Del bagekartoflen på langs, og de to halvdele deler du igen på langs, så du har fire kvarte. Del dem i fire stykker på tværs, så du i alt får 16 tern ud af kartoflen. Det passer med mundrette stykker.
  2. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem i 10 minutter fra vandet koger.
  3. Stik eventuelt i dem med en kødnål, de skal være næsten møre - men ikke helt bløde.
  4. Hæld vandet fra - og stil dem til side/på køl.
  5. Når du så skal lave de brasede kartofler, kommer du smør og olivenolie på panden.
  6. Kartoflerne skal steges ved en kraftig varme, så de steger i stedet for at koge.
  7. Når smørret er smeltet kommer du kartoflerne på panden, og steger dem i 8-10 minutter.
  8. Rør ikke for meget i kartoflerne undervejs, men ryst panden rundt, så kartoflerne bliver braset på alle sider. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fedtstof.
  9. Når de er lækre og stegte, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 127kcalKulhydrater: 16gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 8mgNatrium: 609mgKalium: 389mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 89IUVitamin C: 18mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Undgå smattede kartofler

Mange har nok prøvet at lave brasede kartofler, der blev smattede og kedelige. Men det er faktisk nemt at undgå.

Et godt tip er, at koge dine kartofler i forvejen, og så i øvrigt koge dem i mundrette stykker, så du ikke skal til at skære kogte kartofler ud i tern.

Det kan nemlig være særdeles svært, da de så netop nemt bliver smattede. Og på den måde får du de bedste brasekartofler.

Kog dagen i forvejen

Hvis du har tid til det, kan du sagtens koge dem dagen i forvejen, og så stille dem i køleskabet til du skal bruge dem. Det giver det bedste resultat.

Og så skal du selvfølgelig ikke koge dem i saltet vand, men først salte de brasede kartofler ved serveringen! Hvor de også skal have et par vrid med peberkværnen.

Brasede kartofler passer til de fleste stykker stegt kød, og kan blandt andet serveres sammen med spejlæg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Carstensen

    maj 24, 2024 at 9:42 am

    Tak for mange lækre opskrifter. Vedrørende din opskrift på brasede kartofler, så har min kone lært mig, at man bruge enten aspargeskartofler, eller små faste kartofler, men vigtigst, de skal pilles.
    Med venlig hilsen
    Per Carstensen

    Svar
  2. Jørgen Hansen

    marts 14, 2024 at 3:29 pm

    Super opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2024 at 3:50 pm

      Mange tak, Jørgen - det er godt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ole

    februar 16, 2023 at 3:25 am

    Min Mor har altid hældt Paprika på, det er virkelig lækkert 🙂

    Svar
  4. Poul Andreasen

    december 01, 2020 at 9:56 pm

    Fin opskrift. Fik det ekstra råd på Youtube at komme en teskefuld bagepulver i det vand, man koger kartoflerne i. Giver ekstra sprød skorpe. Jeg foretrækker også ovn og bageplade isf. pande. Vendt i olivenolie forinden, rosmarin og salt efter.

    Svar
  5. Aase Lundqvist

    august 03, 2020 at 11:13 am

    Skal der salt i kogevandet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 03, 2020 at 11:55 am

      Hej Aase
      Nej, jeg plejer at vente med saltet til sidst 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. mona

    februar 19, 2020 at 4:42 pm

    Min mand kommer også sukker på

    Svar
  7. Anonym

    november 02, 2016 at 7:16 pm

    jeg kan nu også godt lide at give kartoflerne et drys sukker, når de er på panden, så de karameliserer, men hver sin smag

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required