Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Brasede kartofler

Brasede kartofler (sådan laves de bedste brasekartofler)

billede med brasede kartofler
4.8 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
361
SHARES
FacebookMessenger361PinterestEmailSMS
Indhold
  • Brasede kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brasede kartofler
  • Undgå smattede kartofler
  • Kog dagen i forvejen
  • Kommentarer

Brasede kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 77 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Brasede kartofler kan være drilske at lave, men med denne opskrift får du altid et perfekt resultat. Jeg bruger bagekartofler til brasede kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Del bagekartoflen på langs, og de to halvdele deler du igen på langs, så du har fire kvarte. Del dem i fire stykker på tværs, så du i alt får 16 tern ud af kartoflen. Det passer med mundrette stykker.
  2. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem i 10 minutter fra vandet koger.
  3. Stik eventuelt i dem med en kødnål, de skal være næsten møre - men ikke helt bløde.
  4. Hæld vandet fra - og stil dem til side/på køl.
  5. Når du så skal lave de brasede kartofler, kommer du smør og olivenolie på panden.
  6. Kartoflerne skal steges ved en kraftig varme, så de steger i stedet for at koge.
  7. Når smørret er smeltet kommer du kartoflerne på panden, og steger dem i 8-10 minutter.
  8. Rør ikke for meget i kartoflerne undervejs, men ryst panden rundt, så kartoflerne bliver braset på alle sider. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fedtstof.
  9. Når de er lækre og stegte, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier127kcalKulhydrater16gProtein2gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol8mgNatrium609mgKalium389mgKostfibre2gSukker1gVitamin A89IUVitamin C18mgCalcium12mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på brasede kartofler

Se her hvordan du laver brasede kartofler, og opskriften er beregnet til hver person.

Altså med én bagekartoffel pr. person, så skal du bruge brasekartofler til fire personer, ja så kræver det fire bagekartofler.

Eller så mange kartofler, som du mener I kan spise.

Se også disse opskrifter:

  • Råstegte kartofler
  • Brasede kartofler med frankfurtere
  • Wienerschnitzel
  • Hele råstegte kartofler i ovn

Undgå smattede kartofler

Mange har nok prøvet at lave brasede kartofler, der blev smattede og kedelige. Men det er faktisk nemt at undgå.

Et godt tip er, at koge dine kartofler i forvejen, og så i øvrigt koge dem i mundrette stykker, så du ikke skal til at skære kogte kartofler ud i tern.

Det kan nemlig være særdeles svært, da de så netop nemt bliver smattede. Og på den måde får du de bedste brasekartofler.

Kog dagen i forvejen

Hvis du har tid til det, kan du sagtens koge dem dagen i forvejen, og så stille dem i køleskabet til du skal bruge dem. Det giver det bedste resultat.

Og så skal du selvfølgelig ikke koge dem i saltet vand, men først salte de brasede kartofler ved serveringen! Hvor de også skal have et par vrid med peberkværnen.

Brasede kartofler passer til de fleste stykker stegt kød, og kan blandt andet serveres sammen med spejlæg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Carstensen skriver

    maj 24, 2024 at 9:42 am

    Tak for mange lækre opskrifter. Vedrørende din opskrift på brasede kartofler, så har min kone lært mig, at man bruge enten aspargeskartofler, eller små faste kartofler, men vigtigst, de skal pilles.
    Med venlig hilsen
    Per Carstensen

    Svar
  2. Jørgen Hansen skriver

    marts 14, 2024 at 3:29 pm

    Super opskrift

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 14, 2024 at 3:50 pm

      Mange tak, Jørgen - det er godt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ole skriver

    februar 16, 2023 at 3:25 am

    Min Mor har altid hældt Paprika på, det er virkelig lækkert 🙂

    Svar
  4. Poul Andreasen skriver

    december 01, 2020 at 9:56 pm

    Fin opskrift. Fik det ekstra råd på Youtube at komme en teskefuld bagepulver i det vand, man koger kartoflerne i. Giver ekstra sprød skorpe. Jeg foretrækker også ovn og bageplade isf. pande. Vendt i olivenolie forinden, rosmarin og salt efter.

    Svar
  5. Aase Lundqvist skriver

    august 03, 2020 at 11:13 am

    Skal der salt i kogevandet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 03, 2020 at 11:55 am

      Hej Aase
      Nej, jeg plejer at vente med saltet til sidst 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. mona skriver

    februar 19, 2020 at 4:42 pm

    Min mand kommer også sukker på

    Svar
  7. Anonym skriver

    november 02, 2016 at 7:16 pm

    jeg kan nu også godt lide at give kartoflerne et drys sukker, når de er på panden, så de karameliserer, men hver sin smag

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required