Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Braiseret kalvekød

Braiseret kalvekød i gryde (med kartoffelmos)

billederesultat for braiseret kalvekød
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook233PinterestSMSEmailMessenger
233
DELINGER
Indhold
  • Braiseret kalvekød i gryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på braiseret kalvekød
  • Noter
  • Kommentarer

Braiseret kalvekød i gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 3 timer t
Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kalvetykkam
  • 3 skalotteløg
  • 200 g champignon
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 3 kviste timian
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk kalvefond (koncentreret )
  • 1 dl vand
  • persille
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kalvetykkam skæres ud i store og grove tern. Store stykker fedt skæres fra og kasseres.
  2. Skalotteløg hakkes groft, champignon skæres i skiver, mens gulerødder og persillerødder skæres i mundrette stykker.
  3. Find en god stegegryde frem, gerne en støbejernsgryde, og brun kalvekødet grundigt ved høj varme i smør. Kødet skal have en god stegeskorpe, da det tilfører din gryderet mere smag. Brun gerne kødet over to omgange, så det netop får den ønskede stegeskorpe. Tag kødet op.
  4. Kom champignonskiverne i gryden og steg dem godt af. Tilsæt så skalotteløg og lad det svitse et minuts tid. Derefter kommes gulerødder og persillerødder i gryden. Steg videre et minuts tid.
  5. Kødet kommes nu tilbage i gryden, hvor du også tilfører en stor spiseskefuld hvedemel (det vil jævne saucen undervejs). Vend det rundt.
  6. Kom så tomaterne i gryden sammen med fløde, kalvefond og vand. Pluk bladene af nogle kviste timian og kom dem ved. Spar ikke på timianen, da den giver god smag i en gryderet med braiseret kalvekød.
  7. Lad nu retten simre under låg i cirka to timer og 30 minutter, hvor den stort set kan passe sig selv.
  8. Lav kartoffelmos som anvist i linket, så den er klar når gryderetten er færdig.
  9. Til sidst smages din kalvegryde til med salt og friskkværnet peber. Vend hakket persille og lidt mere timian i. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule kold vand.

Næringsindhold

Kalorier376kcalKulhydrater13gProtein45gFedt16gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol184mgNatrium766mgKalium1185mgKostfibre3gSukker6gVitamin A10656IUVitamin C8mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på braiseret kalvekød

Braiseret kalvekød lyder måske som en fin, dyr og besværlig ret, men den er lige det modsatte.

Gryderetten laves med kalvetykkam, der er et relativt billigt stykke kød, så her får du altså meget mad for pengene.

Det er simremad, så kalvegryden tager lidt tid at lave, hvor kødet koges mør. Men det er hele ventetiden værd, og gryderetten passer næsten sig selv imens.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Gullasch med kartoffelmos
  • Mørbradgryde med bacon
  • Kalvegrydesteg langtidsstegt i øl og æblemost
  • Boeuf Bourguignon

Noter

Braiseret kalvekød serveres straks med kartoffelmos og et stykke godt madbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    november 12, 2022 at 2:48 pm

    Hej Holger.
    Det er en fantastisk dejlig ret.
    Tsk for den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 13, 2022 at 6:42 am

      Hej Jolanda
      Tusind tak - og det er skønt at høre.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
      • Lise skriver

        marts 22, 2024 at 11:45 am

        Ser rigtigt lækkert ud. Vil det blive for tørt med kalveklump, eller kan du henvise til en opskrift med kalveklump?
        Hvor kan man købe cherrytomater på dåse? Er aldrig stødt på dem.
        Tak for gode opskrifter, som jeg tit anvender!

  2. Britta skriver

    august 18, 2022 at 8:52 am

    Tak for dejlige retter laver ofte mad ud fra dem.dog er der en ting jeg bliver irriteret over det er når du bruger det gamle mål en potte ved ikke hvor meget det er

    Svar
  3. Jannie skriver

    marts 01, 2021 at 1:09 pm

    Hvor meget er en dåse cherrytomat?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 02, 2021 at 9:09 am

      Hej Jannie
      Som en alm. dåse hakkede tomater - cirka 400 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required