• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber

braiserede svinekæber med øl
4.6 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. november 2023 - Udgivet:  4. november 2023

Indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på braiserede svinekæber med øl. En klassisk simret som du kan servere med polenta eller kartoffelmos.
  2. Opskrift på braiserede svinekæber med øl
  3. Braiserede svinekæber
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tilbehør til ølbraiserede svinekæber

Her får du den bedste opskrift på braiserede svinekæber med øl. En klassisk simret som du kan servere med polenta eller kartoffelmos.

Braiserede svinekæber med øl er perfekt gæstemad, som de fleste kan lide.

Og her får du virkelig møre svinekæber, som du kan servere med en klassisk kartoffelmos eller stegt polenta, som du får opskriften på længere nede.

Se også de populære opskrifter på:

  • Braiserede svinekæber i portvin
  • Svinekæber sous vide
  • Hvad er svinekæber? Få svaret her
  • Langtidsstegte svinekæber

Opskrift på braiserede svinekæber med øl

Opskriften er beregnet til mindst fire personer, men der er sikkert også nok til seks personer.

braiserede svinekæber med øl

Braiserede svinekæber

Bedømmelse
4.6 fra 56 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Forfatter: Newyorker By Heart
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg svinekæber
  • hvedemel - krydret med salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 pakke bacon - i tern
  • 2 løg - i halve ringe
  • 2 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 gulerødder - skåret i mundrette stykker
  • 2 dl øl - gerne en stout øl
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk dijonsennep - gerne grovkornet
  • 0,5 pose perleløg - fra frost
  • 25 g mør
  • 1 spsk sukker - strøgen
  • 1,5 dl vand

Fremgangsmåde

  • Svinekæber ses efter for sener og de duppes tørre med køkkenrulle.
  • Bacontern steges på en pande til de er gyldne og sprøde, kommes op i en stor gryde.
  • Svinekæberne vendes i hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber og brunes godt af i fedtstoffet fra bacon og evt. lidt mere olie.
  • Brun dem på alle sider - gøres ad flere omgange - og de brunede kæber kommes op i gryden til baconternene. Så brunes de halve løgringe - i fedtstoffet fra kød og bacon - til de bliver lidt brune og de kommes også op i gryden.
  • I gryden kommes også de rå (finthakkede) hvidløg, groft salt, friskkværnet peber og timiankviste.
  • Panden koges af med stout øl, æblecidereddike og sennep, det skal koge til væsken er halveret, derefter hældes det op i gryden. Nu sættes gryden på varmen og bouillon tilsættes, lad det koge op og skum det så for fedt og urenheder. Læg låg på og lad dine svinekæber med øl simre ved svag varme i 1 time.
  • Kom gulerødder skåret i mundrette stykker i, læg låg på og lad det simre i endnu en halv time.
  • Imens smeltes smørret på en pande sammen med sukker, når det er smeltet hældes vand ved og så kommes perleløgene på. Lad det koge ved høj varme - og UDEN låg - til al vandet er HELT fordampet og løgene bliver lidt gyldne, nu skal der røres i den, så de ikke brænder på! Når der er let brune over det hele hældes de i gryden til svinekæberne.
  • Prøv om du kan fiske timiankvistene op og saucen kan evt. jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand hvis det ønskes. Smag til og server dine braiserede svinekæber med øl med ønsket tilbehør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør til ølbraiserede svinekæber

Svinekæber med øl kan serveres med forskellig slags tilbehør. Eksempelvis en let og luftig kartoffelmos.

Men du kan også servere svinekæberne med en lækker og stegt polenta, som du laver på denne måde:

1 liter vand
Lidt salt

2 tsk. citronsaft
3 spsk. frisk, revet parmesanost
3 spsk. olivenolie
2 dl majsgryn

Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger røres majsgryn i lidt ad gangen, mens der hele tiden piskes, så det ikke klumper.

Pisk olivenolie, citronsaft og ost i og kog - under konstant piskning - i ca. 10-15 minutter til noget af vandet er fordampet og massen ligesom bliver grød-agtig i konsistens.

Hældes op i et lavt fad, der er smurt med olivenolie. Lad det køle af og stil i køleskab til det skal bruges.

Når der skal spises, kan der skæres små "bjælker" ud og de kan steges på pande i ganske lidt olie, til de bliver let gyldne. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Asgaard

    oktober 16, 2024 at 10:22 am

    Gode og møre kæber fik vi, superb!

    Svar
  2. Lis Englev

    november 13, 2023 at 11:21 am

    Kære Holger,
    Mange tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har stor glæde af både ‘alm’ opskrifter og til airfryeren.
    I Braiserede svinekæber skriver du 1 pakke bacon i tern. Hvor mange gram mener du, da jeg altid bruger bacontern? Jeg skal lave til 5 personer.
    Mange hilsner også til din viv.
    Lis Englev

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 22

Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter

Ugens vine, uge 22, 2025

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Forsiden lige nu

nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for gulerodslasagne
Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød→ Se opskriften
grøntsagsret fra Napoli
Grøntsagsret fra Napoli - som hovedret eller tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for nem jordbærkage
Nem jordbærkage på 10 minutter→ Se opskriften
Speltsalat med bagte gulerødder
Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.
Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad→ Se opskriften
Madplan uge 22
Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter→ Se opskriften
billede med laksebowl og grøntsager
Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager→ Se opskriften
billede til perlebygsalat med broccoli
Perlebygsalat med broccoli→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required