Her får du en nem opskrift på bradepandetærte med fars. Tærten laves i et fad sammen med bla. feta ost og hakket oksekød. Nem hverdagsret.
Bradepandetærte er dejlig hverdagsmad og aftensmad, som alle sætter pris på.
Den lækre tærte bages naturligvis i en bradepande, og fyldet er blandt andet hakket oksekød og feta ost.
Bradepanden skal have cirka halv størrelse af ovnens bradepande.
Men bradepandetærten kan også laves i en alm. tærteform med en diameter på ca. 28 centimeter.
Opskrift på bradepandetærte med fars
Bradepandetærte med fars og feta ost
Ingredienser
Dej
- 3 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 125 g smør - koldt, skåret i mindre stykker
- 1½-1 spsk vand - koldt
Fyld
- 1-2 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - knust og finthakket
- 400 g hakket oksekød
- Lidt olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- Lidt græsk krydderi - fra Santa Maria
- 1½ spsk tomatpure - koncentreret
- 1 oksebouillontern - smuldret
- 100 g fetaost - skåret i tern
- ½ glas oliven - kalamata oliven uden sten, godt afdryppede
- 1 håndfuld cherrytomater - halverede
- 1 håndfuld mozzarella - revet
Fremgangsmåde
- Kom de to slags mel i en skål sammen med det kolde smør. Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen.
- Læg dejen til din bradepandetærte i køleskabet i en halv times tid.
- Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft).
- Tryk dejen ud i en letsmurt, lille bradepande og prik den godt med en gaffel. Forbag den i 10 minutter, midt i ovnen.
- Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de begynder at tage farve. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse, til det bliver helt grynet, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med et par minutter under omrøring. Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og smuldret bouillontern.
- Skru ned og lad det simre UDEN låg i et kvarters tid. Smag det til.
- Når tærtebunden er forbagt, fordeles kødfyldet i bunden. Fordel feta, cherrytomater og oliven ovenpå.
- Drys med lidt græsk krydderi. Tilsidst kommes revet ost på.
- Sæt tærten i ovnen i 15-20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige bradepandetærte serveres med en salat.
Og gerne en dressing på creme fraiche eller græsk yoghurt, smagt til med hvidløg.
Hvis tærten skal serveres for gæster, så forbag tærten og lad den stå klar.
Lav fyldet og lad det stå klar i køleskabet. Gør tomater, oliven og fetaost klar.
Når gæsterne kommer samles tærten som overfor og bages - den skal nok have lidt længere tid, hvis fyldet er helt koldt - så fyldet er gennemvarmt.
Se også disse lækre tærter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: