Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
Borgfruens pastaret er en klassisk ret fra svundne tiders kogebøger, og her får du min lidt mere moderne udgave af den.
Den er lidt speciel, da den laves med både svinemørbrad og flæsk, og desuden også med lidt cognac, hvilket giver pastaretten en super lækker smag. Uden at der går for meget cognac i den, og retten er bestemt også børnevenlig.
Flæsket kan du skære af en ribbensteg eller skiver af flæsk, som du bruger til stegt flæsk med persillesovs. Pastaen kan pastapenne, pastaskruer eller disse cavatappi, som jeg har anvendt her. Men alle typer pasta kan bruges.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på borgfruens pastaret
Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac
Ingredienser
- 300 g svinemørbrad - i tynde strimler
- 300 g flæsk - evt. rbbbensteg i små tern
- rapsolie - til stegning
- 200 g champignon - i kvarte eller skiver
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 2 spsk cognac
- 1 dl hvidvin - tør
- 2,5 dl fløde - eller mere
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 300 g pasta
- 400 g ærter
Fremgangsmåde
- Til borgfruens pastaret starter du med, at brune mørbrad og flæsk i en dyb pande eller gryde, og det skal ske ved høj varme. Brunes godt i lidt rapsolie. Tages til side.
- Steg så champignon godt af i panden/pgryden, og kom derefter løg og hvidløg ved, der lige kort også steges med.
- Kom det brunede kød tilbage i panden/gryden, og tilsæt lidt cognac, der hurtigt koges. Kom så hvidvin ved og lad også vinen koge lidt ind.
- Tilsæt fløde og lad nu retten simre under låg i 15 minutter.
- Imens koger du pasta og ærter.
- Lad den kogte pasta dryppe af, men gem lidt af kogevandet.
- Vend pastaen i retten, og spæd op med lidt af pastavandet. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt mere cognac, hvis dette ønskes. Mere fløde er også en mulighed, hvis man ønsker med sovs.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige pastaret serveres straks sammen med de kogte ærter. Gerne også med et stykke focaccia brød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.