Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

Billede med borgfruens pastaret.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
3
DELINGER
Facebook3PinterestSMSEmailMessenger

Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.

Borgfruens pastaret er en klassisk ret fra svundne tiders kogebøger, og her får du min lidt mere moderne udgave af den.

Den er lidt speciel, da den laves med både svinemørbrad og flæsk, og desuden også med lidt cognac, hvilket giver pastaretten en super lækker smag. Uden at der går for meget cognac i den, og retten er bestemt også børnevenlig.

Flæsket kan du skære af en ribbensteg eller skiver af flæsk, som du bruger til stegt flæsk med persillesovs. Pastaen kan pastapenne, pastaskruer eller disse cavatappi, som jeg har anvendt her. Men alle typer pasta kan bruges.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med kødsovs
  • Spaghetti Carbonara
  • Pasta med edamamebønner
Indhold
  • Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
  • Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g svinemørbrad (i tynde strimler)
  • 300 g flæsk (evt. rbbbensteg i små tern)
  • rapsolie (til stegning)
  • 200 g champignon (i kvarte eller skiver)
  • 1 løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spsk cognac
  • 1 dl hvidvin (tør)
  • 2,5 dl fløde (eller mere)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g pasta
  • 400 g ærter

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til borgfruens pastaret starter du med, at brune mørbrad og flæsk i en dyb pande eller gryde, og det skal ske ved høj varme. Brunes godt i lidt rapsolie. Tages til side.
  2. Steg så champignon godt af i panden/pgryden, og kom derefter løg og hvidløg ved, der lige kort også steges med.
  3. Kom det brunede kød tilbage i panden/gryden, og tilsæt lidt cognac, der hurtigt koges. Kom så hvidvin ved og lad også vinen koge lidt ind.
  4. Tilsæt fløde og lad nu retten simre under låg i 15 minutter.
  5. Imens koger du pasta og ærter.
  6. Lad den kogte pasta dryppe af, men gem lidt af kogevandet.
  7. Vend pastaen i retten, og spæd op med lidt af pastavandet. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt mere cognac, hvis dette ønskes. Mere fløde er også en mulighed, hvis man ønsker med sovs.

Næringsindhold

Kalorier818kcalKulhydrater65gProtein50gFedt36gMættet fedt18gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.1gKolesterol224mgNatrium704mgKalium1276mgKostfibre7gSukker11gVitamin A1730IUVitamin C58mgCalcium109mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Du får lige et billede af den færdige ret med borgfruens pastaret.

den færdige borgfruens pastaret klar til servering

Servering

Den færdige pastaret serveres straks sammen med de kogte ærter. Gerne også med et stykke focaccia brød til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 15, 2025 at 10:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required