• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

Billede med borgfruens pastaret.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. april 2025 - Udgivet: 15. april 2025

Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.

Borgfruens pastaret er en klassisk ret fra svundne tiders kogebøger, og her får du min lidt mere moderne udgave af den.

Den er lidt speciel, da den laves med både svinemørbrad og flæsk, og desuden også med lidt cognac, hvilket giver pastaretten en super lækker smag. Uden at der går for meget cognac i den, og retten er bestemt også børnevenlig.

Flæsket kan du skære af en ribbensteg eller skiver af flæsk, som du bruger til stegt flæsk med persillesovs. Pastaen kan pastapenne, pastaskruer eller disse cavatappi, som jeg har anvendt her. Men alle typer pasta kan bruges.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med kødsovs
  • Spaghetti Carbonara
  • Pasta med edamamebønner
Oversigt over indhold
  • Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
  • Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Kalorier: 818
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g svinemørbrad - i tynde strimler
  • 300 g flæsk - evt. rbbbensteg i små tern
  • rapsolie - til stegning
  • 200 g champignon - i kvarte eller skiver
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 2 spsk cognac
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 2,5 dl fløde - eller mere
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g pasta
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde
 

  1. Til borgfruens pastaret starter du med, at brune mørbrad og flæsk i en dyb pande eller gryde, og det skal ske ved høj varme. Brunes godt i lidt rapsolie. Tages til side.
  2. Steg så champignon godt af i panden/pgryden, og kom derefter løg og hvidløg ved, der lige kort også steges med.
  3. Kom det brunede kød tilbage i panden/gryden, og tilsæt lidt cognac, der hurtigt koges. Kom så hvidvin ved og lad også vinen koge lidt ind.
  4. Tilsæt fløde og lad nu retten simre under låg i 15 minutter.
  5. Imens koger du pasta og ærter.
  6. Lad den kogte pasta dryppe af, men gem lidt af kogevandet.
  7. Vend pastaen i retten, og spæd op med lidt af pastavandet. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes lidt mere cognac, hvis dette ønskes. Mere fløde er også en mulighed, hvis man ønsker med sovs.

Næringsindhold

Kalorier: 818kcalKulhydrater: 65gProtein: 50gFedt: 36gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 224mgNatrium: 704mgKalium: 1276mgKostfibre: 7gSukker: 11gVitamin A: 1730IUVitamin C: 58mgCalcium: 109mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Du får lige et billede af den færdige ret med borgfruens pastaret.

den færdige borgfruens pastaret klar til servering

Servering

Den færdige pastaret serveres straks sammen med de kogte ærter. Gerne også med et stykke focaccia brød til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    april 15, 2025 at 10:05 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required