Få min opskrift på grillede blomkålssteaks, hvor du griller tykke skiver af blomkål ved direkte varme på grillen. Nemme og sunde som tilbehør.
Indhold på siden
Grillede blomkålssteaks er altid et sikkert hit til grillmaden. Her får du nemlig nemt, sundt og velsmagende tilbehør, som alle kan lide.
Her har jeg blot krydret blomkålsskiverne med oregano, salt og peber, men du kan også anvende andre krydderier som timian, basilikum og mange flere. Og gerne flere slags samtidig.
Man kan også pensle blomkålssteaks med barbecuesauce, det bliver de bestemt heller ikke dårligere af. Beregn en tyk skiver blomkål pr. person.
Se flere opskrifter:
- Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør
- Hel grillet blomkål med olie og citron
- Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips
Opskrift på grillede blomkålssteaks

Grillede blomkålssteaks
Ingredienser
- 1 blomkål - i tykke skiver
- 4 spsk rapsolie
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær de grønne blade fra blomkålen og kassér dem.
- Del blomkålen på midten, men behold stokken på, da den holder kålen mere sammen.
- Skær tykke skiver af blomkålen, og jeg laver dem gerne på ca. 2 centimeters tykkelse.
- Pensl skiverne med rapsolie, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
- Grilles ved direkte varme i ca. 7-8 minutter på hver side. Jeg griller gerne mine blomkålssteaks ved middel varme, så de ikke brænder for hurtigt. Vend dem kun én gang.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De grillede blomkålssteaks serveres straks som tilbehør til mange slags grillmad, herunder grillet svinemørbrad. Velbekomme.
Har du rester af blomkål tilbage, kan du eventuelt bruge dem til en lækker blomkålssuppe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.