Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Denne opskrift på bearnaisekartofler er til dig, der bare ikke kan få nok af bearnaise. Altså hvis du elsker en hjemmelavet bearnaise sauce.
Jeg har anvendt små kartofler, og det må gerne være de nye, danske kartofler, når de er i sæson, men ellers er de små og nemme kartofler, som du kan købe året rundt, også super fine.
Bearnaisesmagen kommer fra en blanding af estragon og eddike, og her har jeg brugt en æblecidereddike, men du kan bruge hvilken som helst af de lysere eddiketyper til bearnaisekartofler.
Herunder sherryeddike eller hvidvinseddike.
Se også: Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål
Man kan dog også lave bearnaisekartoflerne på andre måder, og det kan du se længere nede, hvor du får et par andre opskrifter på dem.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på bearnaisekartofler
Bearnaisekartofler
Ingredienser
- 800 g kartofler - helst små kartofler
- 200 g smør
- 1 lille skalotteløg
- 2 spsk eddike - evt. æblecidereddike
- 1 tsk sennep
- 1 håndfuld estragon
- salt
Fremgangsmåde
- Vask og skrub kartoflerne grundigt, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
- Fordel kartoflerne i et ildfast fad.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål.
- Tilsæt også et finthakket skalotteløg, eddike, sennep og finthakket estragon. Spar ikke på estragonen, da det jo især er den, der er med til at give dine bearnaisekartofler den gode smag. Krydr også med en smule salt.
- Nu mases kartoflerne let med en gaffel, hvor de trykkes flade. Du skal ikke mose dem for meget, men som sagt blot lige mase dem lidt.
- Fordel så bearnaisesmørret over kartoflerne.
- Stil fadet med dine bearnaisekartofler ind i den forvarmede ovn, og giv dem 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige bearnaise kartofler serveres straks som tilbehør, og de fungerer super godt til alle slags oksekød. Herunder en hakkebøf.
Men der er også andre måder at lave de skønne kartofler på.
Se også: Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift
Bearnaise kartofler med fløde
Den første er denne opskrift, hvor vi nærmere kan tale om flødekartofler med bearnaise smag.
Her skræller du cirka et kilo kartofler og skærer dem i skiver. Vægten er efter skrælning, så der indgår altså et kilo skrællede kartofler i opskriften.
Kog kartoffelskiver i cirka ét minut, hæld vandet fra, og fordel skiverne i et ildfast fad.
I en skål blandes nu tre deciliter piskefløde med tre spiseskefulde bearnaiseessens (du kan også købe den i supermarkedet, men den er nem at lave selv).
Tilsæt også en potte fint hakket estragon, og smag til med lidt sukker, salt og peber.
Fordel bearnaisefløden over kartoflerne, og bag dem i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Mærk om dine bearnaisekartofler er møre, og giv dem ellers nogle minutter mere.
Bearnaise kartofler med Knorr's sauce bearnaise
Og så tænker du nok, om man da ikke også kan lave bearnaise kartofler med de populære breve med Knorr's sauce bearnaise?
Jo da, det kan du sagtens.
Igen skal du bruge cirka et kilo skrællede kartofler, som skæres i skiver og fordeles i et fad.
Et brev sauce bearnaise fra Knorr piskes ud i enten mælk, cremefine eller fløde. Alt afhængig af hvor fed du ønsker saucen.
Du skal piske så længe, at der ikke er klumper i bearnaisen.
Fordel bearnaisesaucen over kartoflerne, og giv dem en time ved 200 grader varmluft.
Så er dine bearnaisekartofler a la Knorr klar til servering.
Se også: Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tina
Hej Holger
Behøver man sauce ved siden af til en bøf?
Arne
En potte estragon, hvormeget er det ?
Holger Rørby Madsen
Hej Arne
En potte, som du køber i supermarkedet.
Brug som du synes - jeg plejer at bruge 3-4 spiseskefulde finthakket estragon.
Alt det bedste
Holger
Morten
Kan peppes op med revet JAKA BOV.