Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bearnaisekartofler - kartofler med bearnaise smag

Bearnaisekartofler - kartofler med bearnaise smag

billederesultat for bearnaisekartofler
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
522
DELINGER
Facebook522PinterestSMSEmailMessenger

Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.

Denne opskrift på bearnaisekartofler er til dig, der bare ikke kan få nok af bearnaise. Altså hvis du elsker en hjemmelavet bearnaise sauce.

Jeg har anvendt små kartofler, og det må gerne være de nye, danske kartofler, når de er i sæson, men ellers er de små og nemme kartofler, som du kan købe året rundt, også super fine.

Bearnaisesmagen kommer fra en blanding af estragon og eddike, og her har jeg brugt en æblecidereddike, men du kan bruge hvilken som helst af de lysere eddiketyper til bearnaisekartofler.

Herunder sherryeddike eller hvidvinseddike.

Se også: Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål

Man kan dog også lave bearnaisekartoflerne på andre måder, og det kan du se længere nede, hvor du får et par andre opskrifter på dem.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på bearnaisekartofler

Bearnaisekartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler (helst små kartofler)
  • 200 g smør
  • 1 lille skalotteløg
  • 2 spsk eddike (evt. æblecidereddike)
  • 1 tsk sennep
  • 1 håndfuld estragon
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vask og skrub kartoflerne grundigt, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
  2. Fordel kartoflerne i et ildfast fad.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  4. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål.
  5. Tilsæt også et finthakket skalotteløg, eddike, sennep og finthakket estragon. Spar ikke på estragonen, da det jo især er den, der er med til at give dine bearnaisekartofler den gode smag. Krydr også med en smule salt.
  6. Nu mases kartoflerne let med en gaffel, hvor de trykkes flade. Du skal ikke mose dem for meget, men som sagt blot lige mase dem lidt.
  7. Fordel så bearnaisesmørret over kartoflerne.
  8. Stil fadet med dine bearnaisekartofler ind i den forvarmede ovn, og giv dem 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier517kcalKulhydrater36gProtein5gFedt41gMættet fedt26gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol108mgNatrium348mgKalium872mgKostfibre5gSukker2gVitamin A1265IUVitamin C40mgCalcium41mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdige bearnaise kartofler serveres straks som tilbehør, og de fungerer super godt til alle slags oksekød. Herunder en hakkebøf.

Men der er også andre måder at lave de skønne kartofler på.

Se også: Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

Bearnaise kartofler med fløde

Den første er denne opskrift, hvor vi nærmere kan tale om flødekartofler med bearnaise smag.

Her skræller du cirka et kilo kartofler og skærer dem i skiver. Vægten er efter skrælning, så der indgår altså et kilo skrællede kartofler i opskriften.

Kog kartoffelskiver i cirka ét minut, hæld vandet fra, og fordel skiverne i et ildfast fad.

I en skål blandes nu tre deciliter piskefløde med tre spiseskefulde bearnaiseessens (du kan også købe den i supermarkedet, men den er nem at lave selv).

Tilsæt også en potte fint hakket estragon, og smag til med lidt sukker, salt og peber.

Fordel bearnaisefløden over kartoflerne, og bag dem i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Mærk om dine bearnaisekartofler er møre, og giv dem ellers nogle minutter mere.

Bearnaise kartofler med Knorr's sauce bearnaise

Og så tænker du nok, om man da ikke også kan lave bearnaise kartofler med de populære breve med Knorr's sauce bearnaise?

Jo da, det kan du sagtens.

Igen skal du bruge cirka et kilo skrællede kartofler, som skæres i skiver og fordeles i et fad.

Et brev sauce bearnaise fra Knorr piskes ud i enten mælk, cremefine eller fløde. Alt afhængig af hvor fed du ønsker saucen.

Du skal piske så længe, at der ikke er klumper i bearnaisen.

Fordel bearnaisesaucen over kartoflerne, og giv dem en time ved 200 grader varmluft.

Så er dine bearnaisekartofler a la Knorr klar til servering.

Se også: Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina skriver

    september 27, 2022 at 8:15 pm

    Hej Holger
    Behøver man sauce ved siden af til en bøf?

    Svar
  2. Arne skriver

    april 04, 2021 at 6:40 pm

    En potte estragon, hvormeget er det ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 04, 2021 at 7:48 pm

      Hej Arne
      En potte, som du køber i supermarkedet.
      Brug som du synes - jeg plejer at bruge 3-4 spiseskefulde finthakket estragon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Morten skriver

    marts 13, 2021 at 7:07 am

    Kan peppes op med revet JAKA BOV.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required