• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bearnaisekartofler - kartofler med bearnaise smag

Bearnaisekartofler - kartofler med bearnaise smag

billederesultat for bearnaisekartofler
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  17. august 2023

Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.

Denne opskrift på bearnaisekartofler er til dig, der bare ikke kan få nok af bearnaise. Altså hvis du elsker en hjemmelavet bearnaise sauce.

Jeg har anvendt små kartofler, og det må gerne være de nye, danske kartofler, når de er i sæson, men ellers er de små og nemme kartofler, som du kan købe året rundt, også super fine.

Bearnaisesmagen kommer fra en blanding af estragon og eddike, og her har jeg brugt en æblecidereddike, men du kan bruge hvilken som helst af de lysere eddiketyper til bearnaisekartofler.

Herunder sherryeddike eller hvidvinseddike.

Se også: Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål

Man kan dog også lave bearnaisekartoflerne på andre måder, og det kan du se længere nede, hvor du får et par andre opskrifter på dem.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på bearnaisekartofler

billederesultat for bearnaisekartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bearnaisekartofler

4.88 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 517
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - helst små kartofler
  • 200 g smør
  • 1 lille skalotteløg
  • 2 spsk eddike - evt. æblecidereddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 håndfuld estragon
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Vask og skrub kartoflerne grundigt, og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
  2. Fordel kartoflerne i et ildfast fad.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  4. Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål.
  5. Tilsæt også et finthakket skalotteløg, eddike, sennep og finthakket estragon. Spar ikke på estragonen, da det jo især er den, der er med til at give dine bearnaisekartofler den gode smag. Krydr også med en smule salt.
  6. Nu mases kartoflerne let med en gaffel, hvor de trykkes flade. Du skal ikke mose dem for meget, men som sagt blot lige mase dem lidt.
  7. Fordel så bearnaisesmørret over kartoflerne.
  8. Stil fadet med dine bearnaisekartofler ind i den forvarmede ovn, og giv dem 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 517kcalKulhydrater: 36gProtein: 5gFedt: 41gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 108mgNatrium: 348mgKalium: 872mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 1265IUVitamin C: 40mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige bearnaise kartofler serveres straks som tilbehør, og de fungerer super godt til alle slags oksekød. Herunder en hakkebøf.

Men der er også andre måder at lave de skønne kartofler på.

Se også: Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

Bearnaise kartofler med fløde

Den første er denne opskrift, hvor vi nærmere kan tale om flødekartofler med bearnaise smag.

Her skræller du cirka et kilo kartofler og skærer dem i skiver. Vægten er efter skrælning, så der indgår altså et kilo skrællede kartofler i opskriften.

Kog kartoffelskiver i cirka ét minut, hæld vandet fra, og fordel skiverne i et ildfast fad.

I en skål blandes nu tre deciliter piskefløde med tre spiseskefulde bearnaiseessens (du kan også købe den i supermarkedet, men den er nem at lave selv).

Tilsæt også en potte fint hakket estragon, og smag til med lidt sukker, salt og peber.

Fordel bearnaisefløden over kartoflerne, og bag dem i cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Mærk om dine bearnaisekartofler er møre, og giv dem ellers nogle minutter mere.

Bearnaise kartofler med Knorr's sauce bearnaise

Og så tænker du nok, om man da ikke også kan lave bearnaise kartofler med de populære breve med Knorr's sauce bearnaise?

Jo da, det kan du sagtens.

Igen skal du bruge cirka et kilo skrællede kartofler, som skæres i skiver og fordeles i et fad.

Et brev sauce bearnaise fra Knorr piskes ud i enten mælk, cremefine eller fløde. Alt afhængig af hvor fed du ønsker saucen.

Du skal piske så længe, at der ikke er klumper i bearnaisen.

Fordel bearnaisesaucen over kartoflerne, og giv dem en time ved 200 grader varmluft.

Så er dine bearnaisekartofler a la Knorr klar til servering.

Se også: Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina

    september 27, 2022 at 8:15 pm

    Hej Holger
    Behøver man sauce ved siden af til en bøf?

    Svar
  2. Arne

    april 04, 2021 at 6:40 pm

    En potte estragon, hvormeget er det ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2021 at 7:48 pm

      Hej Arne
      En potte, som du køber i supermarkedet.
      Brug som du synes - jeg plejer at bruge 3-4 spiseskefulde finthakket estragon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Morten

    marts 13, 2021 at 7:07 am

    Kan peppes op med revet JAKA BOV.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required