• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot

Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot

bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  27. juni 2024

Indhold

  1. Her er min opskrift på bastogne trifli med vaniljeis, rabarberkompot og creme. En lækker og nem dessert, der er et sikkert hit på bordet.
  2. Opskrift på bastogne trifli
  3. Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
  4. Tips
  5. Hvad er bastogne kiks?

Her er min opskrift på bastogne trifli med vaniljeis, rabarberkompot og creme. En lækker og nem dessert, der er et sikkert hit på bordet.

Bastogne trifli med vaniljeis er en super lækker og nem dessert, som de fleste vil elske.

Udover de sprøde bastogne kiks, laves triflien også med en hjemmelavet rabarberkompot og en lækker creme, og den er rimelig nem at lave.

Du kan sagtens variere mængden af de forskellige ingredienser efter smag og behag, og isen kan være en hjemmelavet vaniljeis - eller en købt vaniljeis fra supermarkedet.

Opskriften er beregnet som dessert til fire personer.

Opskrift på bastogne trifli

bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot

4.80 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på bastogne trifli med vaniljeis, rabarberkompot og creme. En lækker og nem dessert, der er et sikkert hit på bordet.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 323
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 spsk vaniljeis
  • 8 spsk rabarberkompot
  • 8 spsk kagecreme - gerne lavet lidt tyndere end normalt
  • 8 bastogne kiks
  • citronmelisse - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start gerne med at lave en hjemmelavet rabarberkompot, som du finder opskriften på her. Kog 300 gram rabarber med 100 gram sukker, vanilje og en spiseskefuld sukker i 3-4 minutter, og lad derefter kompotten køle helt af.
  2. Lav en portion kagecreme fra bunden, eller køb en pose cremepulver i supermarkedet. Lad også cremen køle helt af.
  3. Find fire flotte glas til din bastogne trifli frem.
  4. Byg trifli op med en spiseskefuld vaniljeis i bunden, og derpå en knust bastogne kiks, en spiseskefuld creme, og så en spiseskefuld rabarberkompot i hvert glas.
  5. Gentag på samme måde med en endnu en skefuld is, knust bastogne kiks, creme og slut af med kompot.
  6. Hver bastogne trifli pyntes med et blad citronmelisse.

Næringsindhold

Kalorier: 323kcalKulhydrater: 49gProtein: 3gFedt: 13gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 13mgNatrium: 137mgKalium: 107mgKostfibre: 1gSukker: 31gVitamin A: 142IUVitamin C: 4mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Bastogne trifli serveres straks som en lækker dessert.

Mængden af bastogne kiks kan varieres efter ønske, og du kan komme flere eller færre kiks i hvert glas.

I det hele taget er det jo nemt at variere mængden af de enkelte ingredienser.

Cremen kan i øvrigt erstattes af en letpisket flødeskum, og vaniljeisen kan udskiftes med en anden is.

Hvad er bastogne kiks?

Bastogne kiks er en sprød og krydret kiks, der blandt andet bages med kanel. Kiksen er sprød hele vejen igennem, og derfor er den blandt andet god at dyppe i kaffen. Men altså også som ingrediens i kagebund til cheesecake, i en trifli og meget andet.

Der er tale om kandiserede kiks, og ingredienslisten tæller især hvedemel, sukker, kandissukker, glukosesirup, æg og 0,2 procent kanel.

Kiksen er krydret, og selvom den kan minde om lækre julesmåkager, så er den altså fin at spise året rundt.

Den populære kiks er opkaldt efter byen Bastogne, der ligger i Vallonien i Belgien, og det er en by med omkring 15.000 indbyggere.

I forhold til energiindholdet, så indeholder 100 gram Bastogne kiks ca. 490 kalorier.

En enkelt af de kandiserede kiks indeholder 58 kalorier.

Bastogne produceres af LU, der startede tilbage som en mindre familievirksomhed i 1850, men som i dag er en kæmpe spiller på verdensplan. Det er i øvrigt også LU, der producerer TUC kiks.

Se også mine opskrifter på:

Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)

Rabarbertrifli - lækker trifli med rabarber og makron

Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required