• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost

Bananpandekager med banan og havregryn

bananpandekager
Bananpandekager er både nemme at lave, og samtidig er ret sunde, fordi pandekagerne indeholder en god mængde havregryn. Nydes varme eller kolde. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. august 2020 - Udgivet:  1. august 2020

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Bananpandekager
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Til baby
  9. Tidligere opskrift
  10. Fakta
  11. Sundhedsfordele
  12. Opbevaring og madpakke-tips
  13. Variationer
4.7 fra 248 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på lækre bananpandekager, som er en sikker vinder hos både store og små.

Bananpandekagerne laves med havregryn og bananer, og der er ikke tilsat sukker i opskriften.

De smager i øvrigt fremragende med et lag Nutella på. Opskriften give ca. 9 stk., hvilket er nok til fire personer. Se også fremgangsmåde i min video længere nede.

Se også disse opskrifter:

  • Klassiske pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Pandekager med øl
  • Svampet banankage

Opskrift

bananpandekager

Bananpandekager

Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Bedømmelse
4.7 fra 248 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 9 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 bananer - skal være modne
  • 40 g havregryn
  • 3 æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde

  • Til bananpandekager starter du med, at mose bananer, som derefter kommes i en skål. Du kan bare mose bananerne med en gaffel, men gør det grundigt. Brug modne bananer, så bliver bananpandekagerne bedst.
  • Kom havregryn i skålen til de moste bananer sammen med æg, hvedemel og salt. Rør dejen godt sammen. Du kan også køre det hele i en blender.
  • Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  • Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
  • Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Vend når de begynder at boble op på oversiden. Samme bagetid på den anden side.
  • På samme måde bages resten af pandekagerne, og du skal regne med at få omkring 9 pandekager med banan af denne opskrift.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
89
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
58
mg
19
%
Natrium
 
36
mg
2
%
Kalium
 
127
mg
4
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
135
IU
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De lækre pandekager med banan er meget nemme at lave.

Dejen er nem at arbejde med i forhold til at få den rigtige mængde og størrelse på pandekagerne, hvor du bruger to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage.

Samtidig går pandekagerne ikke i stykker på panden, de er nemme at vende og så har de altså bare den helt rigtige smag.

Ønsker du en endnu mere kraftig smag af banan i pandekagerne, kan du nemt tilsætte en moden banan mere i opskriften.

Bananpandekagerne er gode når de lige er bagte, men de er bestemt mindst lige så lækre når de er kolde.

Derfor kan du med fordel bage rigeligt, og komme dem med i ungernes madpakke. De indeholder altså en del havregryn, så der er masser af fibre i dem.

Til baby

Du kan også lave nemme pandekager med banan til baby.

Her kommes to æg i en blender sammen med to modne bananer og cirka 40 gram finvalsede havregryn.

Blendes grundigt, hvorefter der bages små pandekager. Du kan også her have tre ad gangen på panden. Bages i en smule smør.

Tidligere opskrift

Denne opskrift er en opdateret version af min tidligere udgave af bananpandekagerne. Men da jeg ved, at mange også var glade for den, kan du se her hvordan du laver dem.

Du skal bruge

4 æg
125 gram havregryn
75 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
Lidt kardemomme
200 gram mælk
2 modne bananer

Fremgangsmåde

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem let sammen.
  2. Vej havregryn af i en skål (jeg foretrækker grovvalsede havregryn til mine bananpandekager, men de finvalsede kan også bruges), sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og et drys kardemomme. Bland det sammen.
  3. Pisk det derefter sammen med æggene.
  4. Derefter piskes mælken gradvist i, og du skal piske indtil der ikke er klumper i pandekagedejen.
  5. Lad dejen stå på bordet i cirka 20 minutter.
  6. Mos de modne bananer grundigt med en gaffel og kom den i pandekagedejen. Vend dejen rundt så bananer bliver godt fordelt.
  7. Varm en pande op ved middel varme, du skal ikke bage pandekager med banan ved for kraftig varme, da de så hurtigt bliver for mørke. Kom en lille klat smør på panden, men ikke for meget.
  8. Brug to spiseskefulde pandekagedej til hver pandekage, og du kan bage tre bananpandekager ad gangen.
  9. Bages 1-2 minutter på hver side og vendes. Samme bagetid på den anden side. Vend når dejen bobler lidt op.

Fakta

  • Bananpandekager er en type pandekage lavet med modne bananer som hovedingrediens – ofte uden sukker og mel.
  • De er populære som sundt alternativ til klassiske pandekager og kan laves både med og uden æg, gluten eller mælk.
  • Kendt for deres bløde konsistens og naturligt søde smag.

Sundhedsfordele

  • Naturligt sødet – ingen tilsat sukker nødvendigt
  • Gode kilder til kostfibre, kalium og vitamin B6 fra bananer
  • Indeholder protein (hvis du bruger æg)
  • Velegnede til både børn og voksne, og populære som babymad
  • Kan nemt laves glutenfri og laktosefri

Opbevaring og madpakke-tips

  • Kan opbevares i køleskab i 2–3 dage
  • Perfekte til madpakker eller snacks
  • Kan fryses og varmes hurtigt op igen i toaster eller ovn

Variationer

  • Veganske bananpandekager: uden æg – brug fx chiafrø, æblemos eller plantemælk
  • Proteinbananpandekager: tilsæt proteinpulver
  • Mini-versioner: perfekte til børn og babyer
  • Bananvafler: samme dej – bare i et vaffeljern!
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else

    marts 26, 2025 at 6:42 pm

    Nemme og smager godt.

    Svar
  2. Anna Kaastrup Winther

    september 29, 2023 at 10:47 am

    Kan man mon fryse bananpandekagerne? Og hvis ja, hvor længe kan de så holde sig i fryseren og hvordan varmer man dem bedst fra frost?

    Svar
  3. Hanne

    juli 03, 2023 at 10:51 am

    Hej. Du har lavet om på opskriften. Vil du ikke ligge den gamle opskrift op, så de begge er der, tak 😃
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2023 at 3:00 pm

      Hej Hanne
      Tak for det, og jo - jeg prøver jo på at forbedre opskrifterne løbende 🙂
      Jeg lagt den gamle opskrift ind på siden igen - lidt længere nede.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Dana

    juni 26, 2023 at 2:17 pm

    Disse bananpandekager er seriøst de bedste sunde pandekager, som hele familien nogensinde har prøvet. Endelig!!! Børnene og jeg er blevet enige at nedskrive den og hænge den på køleskabet, så den altid er klar og tilgængelig. Lidt ærgerligt, at jeg siden ikke vil lade mig give den 5 stjerner! Tak for den!

    Svar
  5. Maria Pedersen

    juli 07, 2022 at 10:14 am

    Havregrynene gør jo at dejen ikke bliver helt homogen, men det er vel okay? Tak for inspirationen til sunde lækre pandekager!

    Svar
  6. Vibeke

    februar 15, 2022 at 7:12 am

    Mon de kan tåle at komme en tur i fryseren?

    Svar
  7. Henriette

    september 10, 2020 at 8:56 am

    Tror der er en regnefejl. Jeg får hele portionen til ca 1500-1600 kcal og hvis du regner med 4 personer, så bliver det 400 kcal pr person, og ikke 200 som du skriver. Men lækker opskrift 👍

    Svar
  8. Mette

    september 09, 2020 at 11:45 am

    Jeg er vild med dine/jeres opskrifter - følger flittigt med via facebook!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 18, 2023 at 7:59 am

      Tusind tak, Mette - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. pidj@vordingborg.dk

    juni 24, 2020 at 11:14 am

    De er rigtig gode !!!
    Brugte vaniljepulver i stedet for vaniljesukker, da jeg synes, at bananerne gav rigeligt sødme 😉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 24, 2020 at 8:55 pm

      Dejligt at høre - og et godt fif med vaniljepulver 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required