• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan

Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan

billederesultat for banana split
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. oktober 2024 - Udgivet:  19. november 2021

Indhold

  1. Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
  2. Opskrift på bananasplit
  3. Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
  4. Tips
  5. Hvad er bananasplit?

Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.

Jeg elsker bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce!

Dels er den særdeles nem at lave, og dels smager den jo helt fantastisk.

Hvor store du laver portionerne er selvfølgelig op til dig, men i denne opskrift er den med to kugler vaniljeis til hver.

Du kan selvfølgelig sagtens halvere den - eller lave din banana split endnu større.

I linksene finder du opskrifterne på henholdvis hjemmelavet vaniljeis (som kan laves uden at eje en ismaskine), og på hvordan du laver den helt perfekte, hjemmelavede chokoladesauce. Det er nemlig meget nemt, og bedre end de industrifremstillede.

Og så er det med bananerne. Brug ikke bananer, der er for grønne. De skal helst være modne, og det betyder, at de gerne må have lidt brune pletter på skrællen. Så har de mest sødme - og passer bedre til en banana split.

Endelig: Hvis du nu ikke orker at lave din is eller chokoladesauce selv, ja så kan du selvfølgelig også slippe godt afsted med de færdigkøbte versioner.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Hjemmelavet bananis med chokolade

Eton mess

Gunvor kage

Pære Belle Helene

Opskrift på bananasplit

billederesultat for banana split
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan

4.72 fra 7 stemmer
Banana split med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 597
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 bananer - skal være modne
  • 8 kugler vaniljeis -
  • 8 spsk flødeskum
  • 8 spsk chokoladesauce - hjemmelavet - du får opskriften på min hjemmelavede chokoladesauce her
  • 4 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at piske flødeskum helt stift, og tag isen ud af fryseren i god tid.
  2. Lav din hjemmelavede chokoladesauce som anvist i linket. Det er meget nemt.
  3. Flæk bananerne på langs med en skarp kniv, og pas de ikke brækker over.
  4. Anret dem på en tallerken.
  5. Læg to kugler vaniljeis midt mellem de halve bananer, og hæld chokoladesauce hen over is og banan.
  6. Kom så et par gode spiseskefulde flødeskum oven på isen (og chokoladesauce), og slut af med at drysse hasselnøddeflager over.
  7. Så er din banana split med hjemmelavet chokoladesauce klar til servering, og dine gæster bliver ellevilde.

Næringsindhold

Kalorier: 597kcalKulhydrater: 85gProtein: 9gFedt: 26gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 65mgNatrium: 239mgKalium: 874mgKostfibre: 6gSukker: 57gVitamin A: 696IUVitamin C: 12mgCalcium: 214mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige bananasplit serveres naturligvis straks, og den vækker altid stor glæde som dessert.

Hvad er bananasplit?

Hvad er bananasplit for noget - og hvor stammer den fra?

Den ægte bananasplit stammer oprindeligt fra USA, og grundlæggende er det en dessert, der består af banan og is.

Det særlige kendetegn ved en banana split er, at bananen flækkes (deraf navnet), og så anrettes der ellers med kugler af is, flødeskum, lidt nødder og chokoladesovs.

Jeg plejer at anvende en klassisk vaniljeis, men såvel jordbæris som chokoladeis er fremragende til den populære dessert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    juli 17, 2022 at 1:01 pm

    Ja Holger, sådan en bananasplit kan stadigvæk noget. Lidt friske bær ved siden af til at give lidt friskhed, og ikke et øje er tørt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required