Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
Jeg elsker bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce!
Dels er den særdeles nem at lave, og dels smager den jo helt fantastisk.
Hvor store du laver portionerne er selvfølgelig op til dig, men i denne opskrift er den med to kugler vaniljeis til hver.
Du kan selvfølgelig sagtens halvere den - eller lave din banana split endnu større.
I linksene finder du opskrifterne på henholdvis hjemmelavet vaniljeis (som kan laves uden at eje en ismaskine), og på hvordan du laver den helt perfekte, hjemmelavede chokoladesauce. Det er nemlig meget nemt, og bedre end de industrifremstillede.
Og så er det med bananerne. Brug ikke bananer, der er for grønne. De skal helst være modne, og det betyder, at de gerne må have lidt brune pletter på skrællen. Så har de mest sødme - og passer bedre til en banana split.
Endelig: Hvis du nu ikke orker at lave din is eller chokoladesauce selv, ja så kan du selvfølgelig også slippe godt afsted med de færdigkøbte versioner.
Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Hjemmelavet bananis med chokolade
Opskrift på bananasplit
Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
Ingredienser
- 4 bananer - skal være modne
- 8 kugler vaniljeis -
- 8 spsk flødeskum
- 8 spsk chokoladesauce - hjemmelavet - du får opskriften på min hjemmelavede chokoladesauce her
- 4 spsk hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Start med at piske flødeskum helt stift, og tag isen ud af fryseren i god tid.
- Lav din hjemmelavede chokoladesauce som anvist i linket. Det er meget nemt.
- Flæk bananerne på langs med en skarp kniv, og pas de ikke brækker over.
- Anret dem på en tallerken.
- Læg to kugler vaniljeis midt mellem de halve bananer, og hæld chokoladesauce hen over is og banan.
- Kom så et par gode spiseskefulde flødeskum oven på isen (og chokoladesauce), og slut af med at drysse hasselnøddeflager over.
- Så er din banana split med hjemmelavet chokoladesauce klar til servering, og dine gæster bliver ellevilde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige bananasplit serveres naturligvis straks, og den vækker altid stor glæde som dessert.
Hvad er bananasplit?
Hvad er bananasplit for noget - og hvor stammer den fra?
Den ægte bananasplit stammer oprindeligt fra USA, og grundlæggende er det en dessert, der består af banan og is.
Det særlige kendetegn ved en banana split er, at bananen flækkes (deraf navnet), og så anrettes der ellers med kugler af is, flødeskum, lidt nødder og chokoladesovs.
Jeg plejer at anvende en klassisk vaniljeis, men såvel jordbæris som chokoladeis er fremragende til den populære dessert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Ja Holger, sådan en bananasplit kan stadigvæk noget. Lidt friske bær ved siden af til at give lidt friskhed, og ikke et øje er tørt.