Indhold
Baligryde
Ingredienser
- 300 g kyllingeinderfilet (i mundrette stykker)
- olie (til stegning)
- 1 løg (hakket)
- 4 fed hvidløg (hakket)
- 2 tsk karry
- 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
- 1 æble (i tern)
- 1 spsk ingefær (revet)
- 140 g ananas (i tern, fra dåse inkl. juice)
- 2 spsk soja
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning (gerne høns)
- 2 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano (tørret)
- 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 300 g kyllingeinderfilet skæres ud i mundrette stykker, der brunes godt af i en gryde sammen med lidt olie.
- Tilsæt 1 løg og 4 fed hvidløg, der også blot lige svitses kort, hvorefter der tilsættes 2 tsk karry. Vend rundt, lad det svitse meget kort, pg så kommes 1 rød peberfrugt i sammen med 1 æble og 1 spsk ingefær, der er revet groft.
- Tilsæt også 140 g ananas i tern, og hæld også juicen fra dåsen med i gryden. Derudover kommes 2 spsk soja i sammen med 1 dl vand, 1 bouillonterning, 2 dl madlavningsfløde, 2 tsk paprika og 1 tsk oregano.
- Vend det rundt og lad derefter Baligryden simre under låg i ca. 20 minutter.
- Jævn med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Baligryde
Baligryde er en lækker gryderet, som jeg har udviklet med inspiration fra det indonesiske køkken.
Den er lavet med kylling, ananas, ingefær, karry og mange lækre ingredienser. Jeg bruger inderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst.
Retten indeholder en del ingredienser, men mange af dem har du sikkert allerede i dit køkken. Husk at smage retten til inden servering. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Baligryden serveres straks sammen med kogte ris og dampede grøntsager. Det kan eks. være ærter, broccoli eller hvad du synes. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på Baligryde. Kom gerne med din mening om den her.