Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Baligryde

Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Billede af Baligryde.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook28PinterestSMSEmailMessenger
28
DELINGER
Indhold
  • Baligryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Baligryde
  • Servering
  • Kommentarer

Baligryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Sådan laver du Baligryde. En nem opskrift på en gryderet inspireret af det indonesiske køkken, og den er bla. med kylling, ananas og karry.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet (i mundrette stykker)
  • olie (til stegning)
  • 1 løg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 2 tsk karry
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 1 æble (i tern)
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 140 g ananas (i tern, fra dåse inkl. juice)
  • 2 spsk soja
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne høns)
  • 2 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 300 g kyllingeinderfilet skæres ud i mundrette stykker, der brunes godt af i en gryde sammen med lidt olie.
  2. Tilsæt 1 løg og 4 fed hvidløg, der også blot lige svitses kort, hvorefter der tilsættes 2 tsk karry. Vend rundt, lad det svitse meget kort, pg så kommes 1 rød peberfrugt i sammen med 1 æble og 1 spsk ingefær, der er revet groft.
  3. Tilsæt også 140 g ananas i tern, og hæld også juicen fra dåsen med i gryden. Derudover kommes 2 spsk soja i sammen med 1 dl vand, 1 bouillonterning, 2 dl madlavningsfløde, 2 tsk paprika og 1 tsk oregano.
  4. Vend det rundt og lad derefter Baligryden simre under låg i ca. 20 minutter.
  5. Jævn med 1 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier266kcalKulhydrater23gProtein20gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gKolesterol54mgNatrium1366mgKalium616mgKostfibre4gSukker14gVitamin A1177IUVitamin C67mgCalcium103mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Baligryde

Baligryde er en lækker gryderet, som jeg har udviklet med inspiration fra det indonesiske køkken.

Den er lavet med kylling, ananas, ingefær, karry og mange lækre ingredienser. Jeg bruger inderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst.

Retten indeholder en del ingredienser, men mange af dem har du sikkert allerede i dit køkken. Husk at smage retten til inden servering. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Bami Goreng
  • Nasi Goreng opskrift
  • Indonesisk kylling
  • Kylling i karry

Servering

Baligryden serveres straks sammen med kogte ris og dampede grøntsager. Det kan eks. være ærter, broccoli eller hvad du synes. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    november 14, 2025 at 3:38 pm

    Hej Holger.
    Skal der både madlavningsfløde i og Maizena?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2025 at 3:45 pm

      Hej Jolande
      Ikke nødvendigvis også majsstivelse, men jeg kan godt lide den har en lidt tykkere konsistens 🙂
      Men det er selvfølgelig smag og behag.
      God weekend - bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Anna Christiansen skriver

    november 12, 2025 at 11:32 am

    Den er rigtig lækker og mine børnebørn elsker den 👍

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    november 10, 2025 at 9:38 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på Baligryde. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required