De stribede beder smager som almindelige rødbeder, men de er flotte og ligner næsten bolcher. Bag dem i ovnen med olie og timian.
Stribede beder ikke alene smager godt, de ser også fantastiske ud på en tallerken.
Opskriften er som tilbehør til fire personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor store bederne er.
Ingredienser til ovnbagte stribede beder
4 stribede beder
3 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld tørret timian (eller en dusk frisk timian)
2 teskefulde økologisk rørsukker
Salt og lidt friskkværnet peber
En håndfuld friskhakket persille
Fremgangsmåde
- Vask bederne grundigt, og fjern eventuelle grimme steder på dem.
- Skær top og bund af bederne, men du behøver ikke skrælle dem.
- Del de stribede bolchebeder i to halve, som du derefter igen skærer ud i mindre og mundrette stykker. Husk også lige at nyde hvor flotte bederne er.
- Læg dem i et ildfast fad, og dryp bederne med olie. Kom timian, salt og lidt friskkværnet peber ved. Tilføj også et par teskefulde rørsukker, som under bagningen betyder, at bederne bliver næsten karamelliserede. Meget lækkert.
- Bag nu de stribede beder i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
- Tag bederne ud af ovnen, og drys lidt friskhakket persille over dem.
Server dem straks til skindstegt kulmule, en god og langtidsstegt oksefilet eller en okseculotte.
Note: Der findes flere forskellige slags rødbeder. Den almindelige og velkendte rødbede, der som bekendt er rød. Og derudover denne stribede bede og så er der de gule beder. Alle smager af rødbede.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: