Gule beder i ovn er super lækkert tilbehør til kødretter. I denne opskrift er de gule beder flødestuvet og vendes til sidst med persille.
Opskriften på gule beder i ovn er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til gule beder i ovn
4 gule beder (evt. fra Brogaard ved Lammefjorden)
0,5 deciliter vand
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
En god håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af de gule beder, og vask dem grundigt under den kolde hane. De skal ikke skrælles.
- Nyd så i øvrigt lige hvor smukke bederne er i strukturen.
- Del dem i mundrette stykker, og læg dem i et ildfast fad.
- Kom vand ved, og giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, hvor de nu bages i 30 minutter.
- Men efter 10 minutter kommer du fløden ved, og lader dem bage videre.
- Efter 20 minutter vender du dem lige rundt.
- Og efter 30 minutter stikker du i dem, og hvis de er næsten møre, ja så er de færdige. De gule beder må gerne have en smule bid.
- Tag dem ud og læg lidt friskhakket persille over.
Servér straks til okseculotte eller andre kødretter. De er også gode til langtidsstegt oksefilet.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Gule beder i ovn
Stem her
( stemmer)
Lena Kathe Larsen
Kan I ikke være søde at opgive hvor mange kalorie der er i jeres rettter på forhånd tak