Gule beder i ovn er super lækkert tilbehør til kødretter. I denne opskrift er de gule beder flødestuvet og vendes til sidst med persille.
Opskriften på gule beder i ovn er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til gule beder i ovn
4 gule beder (evt. fra Brogaard ved Lammefjorden)
0,5 deciliter vand
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
En god håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af de gule beder, og vask dem grundigt under den kolde hane. De skal ikke skrælles.
- Nyd så i øvrigt lige hvor smukke bederne er i strukturen.
- Del dem i mundrette stykker, og læg dem i et ildfast fad.
- Kom vand ved, og giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, hvor de nu bages i 30 minutter.
- Men efter 10 minutter kommer du fløden ved, og lader dem bage videre.
- Efter 20 minutter vender du dem lige rundt.
- Og efter 30 minutter stikker du i dem, og hvis de er næsten møre, ja så er de færdige. De gule beder må gerne have en smule bid.
- Tag dem ud og læg lidt friskhakket persille over.
Servér straks til okseculotte eller andre kødretter. De er også gode til langtidsstegt oksefilet.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Kan I ikke være søde at opgive hvor mange kalorie der er i jeres rettter på forhånd tak