• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagt blomkål

Bagt blomkål

Billede resultat for bagt blomkål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
253
SHARES
FacebookMessenger253PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. september 2024 - Udgivet:  14. august 2023

Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.

Bagt blomkål er super nem at lave, og med denne opskrift kan de fleste faktisk gode lide blomkål.

Ved at bage blomkålen får den en mere sødlig og karamelliseret smag, og det plejer at være et hit hos de fleste.

Også hos dem, der ellers normalt ikke er de store kål-elskere.

Se også de populære opskrifter på:

  • Krydret blomkål i ovn
  • Blomkål med bacon
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Ristet blomkål med karry og mandler

Opskrift på bagt blomkål

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Billede resultat for bagt blomkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt blomkål

5 fra 1 stemme
Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 67
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 blomkål
  • olivenolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern bladene fra blomkålen, og del den på midten.
  2. Skær eventuelt den nederste del af stokken fra, og derefter skæres blomkålen i cirka en centimeter tykke skiver.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Dryp blomkålsstykkerne med olivenolie, og krydr med flagesalt.
  5. Persille hakkes fint og drysses over.
  6. Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 67kcalKulhydrater: 7gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 625mgKalium: 436mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 84IUVitamin C: 71mgCalcium: 33mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte blomkål serveres straks som tilbehør til blandt andet frikadeller.

Hel bagt blomkål i ovn

Du kan også bage en hel blomkål i ovnen, og det er også ret nemt.

Pil bladene af blomkålen, og skyl den under den kolde hane. Ryst vandet af.

Læg blomkålen i et ildfast fad, og dryp den med lidt olivenolie.

Krydr med flagesalt (eller almindelig salt), og stil den ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.

Her skal blomkålen bages i cirka 40 minutter, afhængig af hvor mør du ønsker kålen.

Stik i den med en kådnål, og giv den nogle minutter mere, hvis du ønsker den mere mør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Larsen

    januar 22, 2025 at 11:07 pm

    Hej Holger
    Jeg sendte en besked i går hvor jeg efterlyste tilbehør til honningmarineret laks.
    Nu har jeg set at der er forslag til tilbehør længere nede på siden.
    Jeg undskylder at jeg ikke har læst opskriften ordentligt
    Med venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:41 am

      Hej Jette
      Det er helt ok - godt du fandt det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    september 25, 2024 at 10:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  3. Jan Alex Gartner

    september 25, 2024 at 8:13 am

    Hvorfor kan man ikke printe opskrifterne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 10:04 am

      Hej Jan
      Tak for det. Opskriften lå i det gamle system, men den er nu opdateret og kan printes 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jytte Pedersen

    februar 19, 2023 at 11:06 am

    Jeg synes der utrolige mange reklamer der går ind og ødelægger siden og så kan man ikke udskrive opskriften.

    Svar
    • Jolanda Andersen

      februar 19, 2023 at 4:14 pm

      Hej Jytte.
      Du kan sende opskriften til din egen mail adresse, hvor du så kan printe den ud.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  5. Jolanda

    september 16, 2022 at 2:54 pm

    Hej Holger. I opskriften skærer du blomkålen i skiver. På billedet er blomkål del i "buketter". Hvor længe skal sådan nogen have i ovnen?
    Tak for alle de dejlige opskrifter på din side.
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required