Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bagt blomkål

Bagt blomkål

Billede resultat for bagt blomkål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
258
SHARES
FacebookMessenger258PinterestEmailSMS

Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.

Bagt blomkål er super nem at lave, og med denne opskrift kan de fleste faktisk gode lide blomkål.

Ved at bage blomkålen får den en mere sødlig og karamelliseret smag, og det plejer at være et hit hos de fleste.

Også hos dem, der ellers normalt ikke er de store kål-elskere.

Se også de populære opskrifter på:

  • Krydret blomkål i ovn
  • Blomkål med bacon
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Ristet blomkål med karry og mandler

Opskrift på bagt blomkål

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Bagt blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • olivenolie
  • flagesalt
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. Fjern bladene fra blomkålen, og del den på midten.
  2. Skær eventuelt den nederste del af stokken fra, og derefter skæres blomkålen i cirka en centimeter tykke skiver.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Dryp blomkålsstykkerne med olivenolie, og krydr med flagesalt.
  5. Persille hakkes fint og drysses over.
  6. Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier67kcalKulhydrater7gProtein3gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gNatrium625mgKalium436mgKostfibre3gSukker3gVitamin A84IUVitamin C71mgCalcium33mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte blomkål serveres straks som tilbehør til blandt andet frikadeller.

Hel bagt blomkål i ovn

Du kan også bage en hel blomkål i ovnen, og det er også ret nemt.

Pil bladene af blomkålen, og skyl den under den kolde hane. Ryst vandet af.

Læg blomkålen i et ildfast fad, og dryp den med lidt olivenolie.

Krydr med flagesalt (eller almindelig salt), og stil den ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.

Her skal blomkålen bages i cirka 40 minutter, afhængig af hvor mør du ønsker kålen.

Stik i den med en kådnål, og giv den nogle minutter mere, hvis du ønsker den mere mør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Larsen skriver

    januar 22, 2025 at 11:07 pm

    Hej Holger
    Jeg sendte en besked i går hvor jeg efterlyste tilbehør til honningmarineret laks.
    Nu har jeg set at der er forslag til tilbehør længere nede på siden.
    Jeg undskylder at jeg ikke har læst opskriften ordentligt
    Med venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 23, 2025 at 9:41 am

      Hej Jette
      Det er helt ok - godt du fandt det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    september 25, 2024 at 10:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  3. Jan Alex Gartner skriver

    september 25, 2024 at 8:13 am

    Hvorfor kan man ikke printe opskrifterne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 10:04 am

      Hej Jan
      Tak for det. Opskriften lå i det gamle system, men den er nu opdateret og kan printes 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jytte Pedersen skriver

    februar 19, 2023 at 11:06 am

    Jeg synes der utrolige mange reklamer der går ind og ødelægger siden og så kan man ikke udskrive opskriften.

    Svar
    • Jolanda Andersen skriver

      februar 19, 2023 at 4:14 pm

      Hej Jytte.
      Du kan sende opskriften til din egen mail adresse, hvor du så kan printe den ud.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  5. Jolanda skriver

    september 16, 2022 at 2:54 pm

    Hej Holger. I opskriften skærer du blomkålen i skiver. På billedet er blomkål del i "buketter". Hvor længe skal sådan nogen have i ovnen?
    Tak for alle de dejlige opskrifter på din side.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required