Dette er opskriften på hvordan du laver bagt blomkål. Blomkålen kan både bages hel eller i mindre stykker, og her kan du se, hvordan du gør.
Bagt blomkål er super nem at lave, og med denne opskrift kan de fleste faktisk gode lide blomkål.
Ved at bage blomkålen får den en mere sødlig og karamelliseret smag, og det plejer at være et hit hos de fleste.
Også hos dem, der ellers normalt ikke er de store kål-elskere.
Se også de populære opskrifter på:
- Krydret blomkål i ovn
- Blomkål med bacon
- Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
- Ristet blomkål med karry og mandler
Opskrift på bagt blomkål
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Bagt blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- olivenolie
- flagesalt
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Fjern bladene fra blomkålen, og del den på midten.
- Skær eventuelt den nederste del af stokken fra, og derefter skæres blomkålen i cirka en centimeter tykke skiver.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp blomkålsstykkerne med olivenolie, og krydr med flagesalt.
- Persille hakkes fint og drysses over.
- Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdigbagte blomkål serveres straks som tilbehør til blandt andet frikadeller.
Hel bagt blomkål i ovn
Du kan også bage en hel blomkål i ovnen, og det er også ret nemt.
Pil bladene af blomkålen, og skyl den under den kolde hane. Ryst vandet af.
Læg blomkålen i et ildfast fad, og dryp den med lidt olivenolie.
Krydr med flagesalt (eller almindelig salt), og stil den ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft.
Her skal blomkålen bages i cirka 40 minutter, afhængig af hvor mør du ønsker kålen.
Stik i den med en kådnål, og giv den nogle minutter mere, hvis du ønsker den mere mør.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jette Larsen
Hej Holger
Jeg sendte en besked i går hvor jeg efterlyste tilbehør til honningmarineret laks.
Nu har jeg set at der er forslag til tilbehør længere nede på siden.
Jeg undskylder at jeg ikke har læst opskriften ordentligt
Med venlig hilsen
Jette
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Det er helt ok - godt du fandt det 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv da gerne hvad du synes om den her.
Jan Alex Gartner
Hvorfor kan man ikke printe opskrifterne
Holger Rørby Madsen
Hej Jan
Tak for det. Opskriften lå i det gamle system, men den er nu opdateret og kan printes 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Jytte Pedersen
Jeg synes der utrolige mange reklamer der går ind og ødelægger siden og så kan man ikke udskrive opskriften.
Jolanda Andersen
Hej Jytte.
Du kan sende opskriften til din egen mail adresse, hvor du så kan printe den ud.
Hilsen Jolanda
Jolanda
Hej Holger. I opskriften skærer du blomkålen i skiver. På billedet er blomkål del i "buketter". Hvor længe skal sådan nogen have i ovnen?
Tak for alle de dejlige opskrifter på din side.
Jolanda