• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Hvad er bagesukker i forhold til almindeligt sukker?

bagesukker
Bagesukker er finere i krystallerne end det traditionelle sukker, og det giver en række fordele når du bager. Blandt andet giver bagesukkeret mere fylde i kagerne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  27. august 2023

Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bagesukker er en finere form for sukker, der bruges til blandt andet bagning. Her kan du læse mere om forskellen og brugen af bagesukkeret.
  2. Bagesukker kontra sukker
  3. Anvendelse af bagesukker
  4. Omregnet vægt
  5. Næringsindhold

Bagesukker er en finere form for sukker, der bruges til blandt andet bagning. Her kan du læse mere om forskellen og brugen af bagesukkeret.

Du har måske undret dig over hvad forskellen på bagesukker og almindeligt bagesukker er, og der er faktisk en forskel.

Og der er nogle gode fordele ved at anvende bagesukker når du eksempelvis skal bage, og det kan du blive lidt klogere på her.

Bagesukker kontra sukker

Kort fortalt så er bagesukker finere end almindeligt sukker.

Det skyldes at sukkerkrystallerne er mindre, hvilket blandt andet har den fordel at sukkeret opløses hurtigere.

Derfor kan du med bagesukkeret også piske mere luft ind i en dej til blandt andet muffins, end du vil kunne gøre med det almindelige sukker.

Derfor får dit bagværk mere fylde, og det er ofte en fordel. Hvem vil ikke gerne have fyldige og luftige chokolademuffins eller bananmuffins.

Anvendelse af bagesukker

Det finere bagesukker anvendes som sagt til muffins og andet bagværk.

Herunder altså cupcakes, men også til bagning af lagkagebunde og marengs.

Især til marengs kan du med fordel anvende bagesukkeret i stedet for det lidt grovere almindelige sukker, for sukkeret er meget nemmere at piske ud i æggehviderne.

Jeg bruger i øvrigt også bagesukker som drys på jordbær og andre bær, da det på grund af de små krystaller opløses hurtigere på bærrene. Bare endnu et godt tip.

Og det kan også bruges til fremstilling af hjemmelavet is, igen fordi det simpelthen er nemmere at røre ud.

Omregnet vægt

Skal du bage med bagesukkeret, kan du bruge denne omregning:

1 spiseskefuld svarer til cirka 10 gram.

1 deciliter vejer cirka 90 gram.

Derfor skal du bruge 1,1 deciliter for at opnå 100 gram.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 400

Fedt: 0 gram
Kulhydrater: 100 gram
Protein: 0 gram

Se også de populære kageopskrifter på:

Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift

Drømmekage fra Brovst bagt i bradepande

Verdens bedste hindbærroulade opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Madsen

    januar 31, 2024 at 5:56 am

    Hvorfor lægger man ikke bare ind i opskriften, at sukkeret skal en gang i blenderen eller Foodprocessoren, fordi det giver de ovenfor oplyste fordele.

    Svar
  2. Ingelise Hansen

    juni 05, 2022 at 12:42 pm

    Har høret at de hos bageren bruger en anden mel, som ikke er så tung. Derfor Vil jeg gerne vide, hvor man kan købe bagemel, som de bruger hos bageren.
    Tak for dejlige opskrifter. Ingelise

    Svar
    • Anne Elmegaard

      august 04, 2022 at 4:05 am

      Hej Ingelise Hansen
      Det hedder kagemel, og jeg køber det i Føtex.
      Prøv at tjekke bagværk.dk - Lene gør meget ud af, at vi skal bruge kagemel.
      Med venlig hilsen
      Anne Elmegaard

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her