Bagesukker er en finere form for sukker, der bruges til blandt andet bagning. Her kan du lรฆse mere om forskellen og brugen af bagesukkeret.
Du har mรฅske undret dig over hvad forskellen pรฅ bagesukker og almindeligt bagesukker er, og der er faktisk en forskel.
Og der er nogle gode fordele ved at anvende bagesukker nรฅr du eksempelvis skal bage, og det kan du blive lidt klogere pรฅ her.
Bagesukker kontra sukker
Kort fortalt sรฅ er bagesukker finere end almindeligt sukker.
Det skyldes at sukkerkrystallerne er mindre, hvilket blandt andet har den fordel at sukkeret oplรธses hurtigere.
Derfor kan du med bagesukkeret ogsรฅ piske mere luft ind i en dej til blandt andet muffins, end du vil kunne gรธre med det almindelige sukker.
Derfor fรฅr dit bagvรฆrk mere fylde, og det er ofte en fordel. Hvem vil ikke gerne have fyldige og luftige chokolademuffins eller bananmuffins.
Anvendelse af bagesukker
Det finere bagesukker anvendes som sagt til muffins og andet bagvรฆrk.
Herunder altsรฅ cupcakes, men ogsรฅ til bagning af lagkagebunde og marengs.
Isรฆr til marengs kan du med fordel anvende bagesukkeret i stedet for det lidt grovere almindelige sukker, for sukkeret er meget nemmere at piske ud i รฆggehviderne.
Jeg bruger i รธvrigt ogsรฅ bagesukker som drys pรฅ jordbรฆr og andre bรฆr, da det pรฅ grund af de smรฅ krystaller oplรธses hurtigere pรฅ bรฆrrene. Bare endnu et godt tip.
Og det kan ogsรฅ bruges til fremstilling af hjemmelavet is, igen fordi det simpelthen er nemmere at rรธre ud.
Omregnet vรฆgt
Skal du bage med bagesukkeret, kan du bruge denne omregning:
1 spiseskefuld svarer til cirka 10 gram.
1 deciliter vejer cirka 90 gram.
Derfor skal du bruge 1,1 deciliter for at opnรฅ 100 gram.
Nรฆringsindhold
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 400
Fedt: 0 gram
Kulhydrater: 100 gram
Protein: 0 gram
Se ogsรฅ de populรฆre kageopskrifter pรฅ:
Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
Drรธmmekage fra Brovst bagt i bradepande
Verdens bedste hindbรฆrroulade opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Jรธrgen Madsen
Hvorfor lรฆgger man ikke bare ind i opskriften, at sukkeret skal en gang i blenderen eller Foodprocessoren, fordi det giver de ovenfor oplyste fordele.
Ingelise Hansen
Har hรธret at de hos bageren bruger en anden mel, som ikke er sรฅ tung. Derfor Vil jeg gerne vide, hvor man kan kรธbe bagemel, som de bruger hos bageren.
Tak for dejlige opskrifter. Ingelise
Anne Elmegaard
Hej Ingelise Hansen
Det hedder kagemel, og jeg kรธber det i Fรธtex.
Prรธv at tjekke bagvรฆrk.dk - Lene gรธr meget ud af, at vi skal bruge kagemel.
Med venlig hilsen
Anne Elmegaard