Få den klassiske opskrift på Axelborg kylling, der er en traditionel dansk kyllingeret med kyllingestykker i tomat- og flødesauce.
Indhold på siden
Axelborg kylling er en lækker kyllingeret, hvor du parterer en kylling, som derefter steges og tilberedes i en lækker tomat- og flødesauce.
Det er en ældre opskrift, som jeg har fået tilsendt af Lone i Næstved. Tak for det. Jeg er priviligeret, at brugere ofte sender mig ældre opskrifter til inspiration.
Jeg har dog moderniseret denne opskrift en smule. Oprindeligt består sovsen af piskefløde, og den har jeg skiftet ud med en mere let blanding af bouillon og madlavningsfløde. Men du kan også lave den med fløde.
Kyllingeretten er rimelig simpel at gå til, og den er god til både hverdag og fest. Hvor navnet Axelborg kylling stammer fra ved jeg ikke, men skriv det gerne i kommentarfeltet, hvis du ved mere. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Grydestegt kylling med sovs
- Paprikagryde med kylling
- Nem italiensk kylling i gryde med grøntsager
- Opskrift på Kylling Stroganoff
Opskrift på Axelborg kylling

Axelborg kylling
Ingredienser
- 1 hel kylling - delt i 8 stykker
- smør - og rapsolie, til stegning
- 3 spsk tomatpure - koncentreret
- 2 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
- 2 spsk majsstivelse - rørt ud i lidt koldt vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 200 g ærter - gerne fra frost
Fremgangsmåde
- En hel kylling skæres ud i 8 stykker. Flæk først kyllingen på langs, skær låret fra og del det i henholdsvis og overlår og underlår. Hvert bryststykke deles på midten.
- Brun kyllingestykkerne grundigt i en blanding af smør og rapsolie ved høj varme. Du kan bruge en stor gryde, men jeg foretrækker en stor sauterpande. Brun først på kødsiden og vend derefter rundt.
- Tilsæt koncentreret tomatpure sammen med vand, en bouillonterning og tørret oregano. Rør lidt rundt.
- Læg låg på gryden, og lad nu kyllingeretten simre i ca. 50 minutter under låg. Her passer den sig selv. Imens laver du tilbehør.
- Fjern låget og tilsæt madlavningsfløde. Nu er det vigtigt, at retten ikke koger for meget, da sovsen så kan skille. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Til sidst vendes ærter i, og de varmes netop igennem i retten.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige kyllingeret serveres straks sammen med valgt tilbehør. Jeg synes fuldkornsris (eller almindelige ris) passer perfekt til sammen med en lækker råkostssalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.