Axelborg kylling
Ingredienser
- 1 hel kylling delt i 8 stykker
- smør og rapsolie, til stegning
- 3 spsk tomatpure koncentreret
- 2 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk oregano tørret
- 2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 2 spsk majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 200 g ærter gerne fra frost
Fremgangsmåde
- En hel kylling skæres ud i 8 stykker. Flæk først kyllingen på langs, skær låret fra og del det i henholdsvis og overlår og underlår. Hvert bryststykke deles på midten.
- Brun kyllingestykkerne grundigt i en blanding af smør og rapsolie ved høj varme. Du kan bruge en stor gryde, men jeg foretrækker en stor sauterpande. Brun først på kødsiden og vend derefter rundt.
- Tilsæt koncentreret tomatpure sammen med vand, en bouillonterning og tørret oregano. Rør lidt rundt.
- Læg låg på gryden, og lad nu kyllingeretten simre i ca. 50 minutter under låg. Her passer den sig selv. Imens laver du tilbehør.
- Fjern låget og tilsæt madlavningsfløde. Nu er det vigtigt, at retten ikke koger for meget, da sovsen så kan skille. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Til sidst vendes ærter i, og de varmes netop igennem i retten.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Axelborg kylling
Axelborg kylling er en lækker kyllingeret, hvor du parterer en kylling, som derefter steges og tilberedes i en lækker tomat- og flødesauce.
Det er en ældre opskrift, som jeg har fået tilsendt af Lone i Næstved. Tak for det. Jeg er priviligeret, at brugere ofte sender mig ældre opskrifter til inspiration.
Jeg har dog moderniseret denne opskrift en smule. Oprindeligt består sovsen af piskefløde, og den har jeg skiftet ud med en mere let blanding af bouillon og madlavningsfløde. Men du kan også lave den med fløde.
Kyllingeretten er rimelig simpel at gå til, og den er god til både hverdag og fest. Hvor navnet Axelborg kylling stammer fra ved jeg ikke, men skriv det gerne i kommentarfeltet, hvis du ved mere. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Grydestegt kylling med sovs
- Paprikagryde med kylling
- Nem italiensk kylling i gryde med grøntsager
- Opskrift på Kylling Stroganoff
Servering
Den færdige kyllingeret serveres straks sammen med valgt tilbehør. Jeg synes fuldkornsris (eller almindelige ris) passer perfekt til sammen med en lækker råkostssalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne-Mette Wulff skriver
En super opskrift.
Skær Svinemørbrad i bøffer og bank dem flade.
Kom godt med paprika på bøfferne med lidt salt.
Steg de flade bøffer.
Dernæst pres en hel citron over mørbradbøfferne. Lad det simre lidt og kom dernæst en halv liter piskefløde over. Lad det koge op.
Sovsen får en flot orange farve og smager himmelsk.
Jeg serverer enten ris eller asparges kartofler til.
Salat: En pakke ruccola og en dåse mandarin blandet.
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.