• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af Axelborg kylling.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. august 2025 - Udgivet: 20. august 2025

Få den klassiske opskrift på Axelborg kylling, der er en traditionel dansk kyllingeret med kyllingestykker i tomat- og flødesauce.

Indhold på siden
  • Få den klassiske opskrift på Axelborg kylling, der er en traditionel dansk kyllingeret med kyllingestykker i tomat- og flødesauce.
  • Opskrift på Axelborg kylling
  • Axelborg kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Axelborg kylling er en lækker kyllingeret, hvor du parterer en kylling, som derefter steges og tilberedes i en lækker tomat- og flødesauce.

Det er en ældre opskrift, som jeg har fået tilsendt af Lone i Næstved. Tak for det. Jeg er priviligeret, at brugere ofte sender mig ældre opskrifter til inspiration.

Jeg har dog moderniseret denne opskrift en smule. Oprindeligt består sovsen af piskefløde, og den har jeg skiftet ud med en mere let blanding af bouillon og madlavningsfløde. Men du kan også lave den med fløde.

Kyllingeretten er rimelig simpel at gå til, og den er god til både hverdag og fest. Hvor navnet Axelborg kylling stammer fra ved jeg ikke, men skriv det gerne i kommentarfeltet, hvis du ved mere. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Grydestegt kylling med sovs
  • Paprikagryde med kylling
  • Nem italiensk kylling i gryde med grøntsager
  • Opskrift på Kylling Stroganoff

Opskrift på Axelborg kylling

Billede af Axelborg kylling.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Axelborg kylling

5 fra 1 stemme
Få den klassiske opskrift på Axelborg kylling, der er en traditionel dansk kyllingeret med kyllingestykker i tomat- og flødesauce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 562
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hel kylling - delt i 8 stykker
  • smør - og rapsolie, til stegning
  • 3 spsk tomatpure - koncentreret
  • 2 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse - rørt ud i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g ærter - gerne fra frost

Fremgangsmåde
 

  1. En hel kylling skæres ud i 8 stykker. Flæk først kyllingen på langs, skær låret fra og del det i henholdsvis og overlår og underlår. Hvert bryststykke deles på midten.
  2. Brun kyllingestykkerne grundigt i en blanding af smør og rapsolie ved høj varme. Du kan bruge en stor gryde, men jeg foretrækker en stor sauterpande. Brun først på kødsiden og vend derefter rundt.
  3. Tilsæt koncentreret tomatpure sammen med vand, en bouillonterning og tørret oregano. Rør lidt rundt.
  4. Læg låg på gryden, og lad nu kyllingeretten simre i ca. 50 minutter under låg. Her passer den sig selv. Imens laver du tilbehør.
  5. Fjern låget og tilsæt madlavningsfløde. Nu er det vigtigt, at retten ikke koger for meget, da sovsen så kan skille. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  6. Til sidst vendes ærter i, og de varmes netop igennem i retten.

Næringsindhold

Kalorier: 562kcalKulhydrater: 17gProtein: 40gFedt: 37gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.4gKolesterol: 164mgNatrium: 958mgKalium: 655mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 981IUVitamin C: 39mgCalcium: 116mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

servering af Axelborg kylling

Den færdige kyllingeret serveres straks sammen med valgt tilbehør. Jeg synes fuldkornsris (eller almindelige ris) passer perfekt til sammen med en lækker råkostssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 20, 2025 at 9:33 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required