• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Aspargesbroccoli, bimi og broccolini - fakta og opskrifter

Aspargesbroccoli, bimi og broccolini - fakta og opskrifter

Billede med aspargesbroccoli bimi broccolini.
Aspargesbroccoli, der ogspå kaldes for bimi og broccolini, smager som en mellemting mellem netop asparges og broccoli, men den er faktisk en af krydsning af broccoli og pak choi. Den er god både stegt, kogt og rå i salater. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. maj 2025 - Udgivet:  2. maj 2025

Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Tilberedning
  2. I ovn
  3. Opskrifter
  4. Bimi med vindruer
  5. Wokret med kalvekød, broccolini og ris
  6. Stegt helleflynder - sund og nem opskrift
  7. Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk
  8. Laks på pande med cremet tomatflødesovs
  9. Tøm køleskabet salat - mættende og lækker
  10. Laks med kartofler

Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?

Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.

Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.

For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.

Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.

Tilberedning

Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.

Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.

I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.

Du kan også dampe aspargesbroccolien i 3 minutter, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også have 3 minutter. Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe.

I ovn

Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig luft.

Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.

Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.

Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.

Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.

Opskrifter

Her får du udvalgte opskrifter med aspargesbroccoli, bimi og broccolini. Så kan du jo kalde den, hvad du synes.

Bimi med vindruer

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på bimi med vindruer. En nem og sund salat med den populære aspargesbroccoli, her tilsat valnødder og fennikelfrø.
Gå til opskrift
billede til bimi med vindruer

Wokret med kalvekød, broccolini og ris

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.
Gå til opskrift
Wokret med kalvekød, broccolini og ris

Stegt helleflynder - sund og nem opskrift

5 fra 1 stemme
Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.
Gå til opskrift
stegt helleflynder

Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk

5 fra 9 stemmer
Min opskrift på vegetarisk wok, der er en nem og sund grøntsags wokret med kokosmælk. Du kan lave retten i en stor pande eller i din wok.
Gå til opskrift
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk

Laks på pande med cremet tomatflødesovs

5 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift med laks på pande, der serveres med ris, bimi og en virkelig skøn sovs, som du bla. laver med soltørrede tomater.
Gå til opskrift
Laks på pande med cremet tomatflødesovs, bimi og ris

Tøm køleskabet salat - mættende og lækker

5 fra 2 stemmer
Her får du en god opskrift på en tøm køleskabet salat, hvor du får ryddet lidt i grøntsagsskuffen. Der kan anvendes forskellige slags grønt.
Gå til opskrift
billederesultat for tøm køleskabet salat

Laks med kartofler

4.6 fra 16 stemmer
Her er min opskrift på laks med kartofler og grøntsager i fad. En nem fiskeret, som alle kan lide, og som du laver i et fad i ovnen.
Gå til opskrift
laks med kartofler og grøntsager i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her