Min opskrift på vegetarisk wok, der er en nem og sund grøntsags wokret med kokosmælk. Du kan lave retten i en stor pande eller i din wok.
Vegetarisk wok er en lækker opskrift på en god grøntsagswok, der naturligvis er uden kød.
Det er en super hurtig wokret med masser af smag, og faktisk er wokretten ikke kun vegetarisk, den er også vegansk.
Du laver den vegetariske wok med masser af sunde grøntsager, og her har jeg blandt andet gulerødder, forårsløg, spidskål og aspargesbroccoli.
Jeg synes aspargesbroccoli er geniale i en wok, men den kan sagtens erstattes af en almindelig broccoli.
I det hele taget kan du sammensætte wokretten som du synes, og der kan også sagtens tilsættes et par fed hvidløg.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor den nydes med ris eller nudler.
Opskrift på vegetarisk wok med kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk
Ingredienser
- 4 små gulerødder - i små bjælker
- 200 gram aspargesbroccoli - eller alm. broccoli, i små stykker/buketter
- olie - til stegning
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 1 bundt forårsløg - i to cm. tykke skiver
- 1 knold ingefær - skrællet og revet groft
- 2 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde hoisin sauce
- 3 teskefulde karrypasta - grøn, gul eller rød, den røde er stærkest!
- 1 dåse kokosmælk
- 1 lime
- salt og friskkværnet peber
- cashewnødder
Sådan gør du
- Gør alle grøntsager klar som beskrevet. Til denne opskrift på vegetarisk wok behøver du ikke følge ingrediensmængden slavisk, men brug hvad du synes. I forhold til gulerødder, så plejer jeg at bruge store snackgulerødder til mine wokretter, hvilket svarer til almindelige små gulerødder. Skær dem i stænger på langs, og derefter i mindre stykker den anden vej.
- Varm en wok eller en stor pande op, og kom en sjat olie i.
- Kom først gulerødder og aspargesbroccoli (eller alm. broccoli) i, og lad det stege et minuts tid. Vendes rundt undervejs.
- Kom så spidskål og rød peberfrugt i, og steg et minut mere.
- Skrab det lidt ud til siden, og svits så forårsløg og ingefær på den ledige plads i wokken eller panden. Bare lige et halvt minut. Vend det hele rundt.
- Så tilsættes soja sammen med hoisin sauce, karrypasta og kokosmælk, og din grøntsagswok vendes godt igennem.
- Lad det stege et par minutter, afhængig af hvor meget bid du ønsker i dine grøntsager. Men giv ikke din wokret for længe, da grøntsagerne så bliver kedelige - de må gerne have et lille bid.
- Vegetarisk wok smages til med lidt friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber. Pynt med cashewnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Vegetarisk wok serveres straks sammen med nudler eller kogte ris. Begge dele passer fint til en grøntsagswok.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: