• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggesnaps - forskellige opskrifter på æggesnapsen

Æggesnaps - forskellige opskrifter på æggesnapsen

Billede resultat for æggesnaps
En klassisk æggesnaps opskrift er med æggeblommer og sukker, der røres ud til en luftig masse. Meget simpelt, men det tager lidt tid at røre æggesnapsen sammen. Og så kan der i øvrigt tilsættes mange forskellige ting til æggesnapsen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. december 2023 - Udgivet:  19. februar 2018

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
  2. Opskrift på æggesnaps
  3. Æggesnaps
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Æggesnaps med smag
  9. Æggetoddy
  10. Æggesnaps med Baileys
  11. Æggepunch
Gå til opskrift

Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.

Æggesnaps har gennem generationer været en populær drik, der samtidig er meget nem at lave.

Den består faktisk blot af æg og sukker, som røres sammen til en luftig creme eller masse. Den skal ikke piskes, men brug nogle minutter på at røre den i hånden.

Opskriften er til hver person.

Se også disse opskrifter:

Æggekage med bacon, tomater og purløg

Blødkogt æg

Ovnbagte æg med spinat

Omelet

Opskrift på æggesnaps

Billede resultat for æggesnaps

Æggesnaps

Hvad er æggesnaps og hvordan laver man den? Her er opskriften på en rigtig æggesnaps, og den kan blandt andet også laves med Baileys eller vaniljesukker.
Bedømmelse
4.9 fra 15 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Samlet tid: 2 minutter minutter
Antal 1 person
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 tsk sukker
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Æggeblommer og sukker kommes i en lille skål.
  • Rør æggesnapsen grundigt sammen, så den til sidst får en mere cremet konsistens.
  • Det tager lidt tid, og du er færdig når der ikke længere er knasende sukkerkorn i skålen.
  • Nyd æggesnapsen som den er.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
193
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
389
mg
130
%
Natrium
 
17
mg
1
%
Kalium
 
40
mg
1
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
519
IU
10
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Det er den klassiske opskrift på en æggesnaps, som den laves med pasteuriserede æggeblommer.

Men den kan sagtens også laves med hele æg, som tilsvarende piskes sammen med sukker. Her skal du beregne fire teskefulde sukker pr. æg.

Sukker kan i øvrigt også udskiftes med flormelis, der er nemmere at røre ud i æggene.

Æggesnaps med smag

Æggesnapsen kan tilsættes forskellige slags smag, og her kommer en række forslag. I kommentarfeltet kan du komme med yderligere indspark til hvordan æggesnapsen kan smages til.

Kakao er er godt til æggesnapsen. Tilsæt en lille teskefuld kakao til ovenstående mængde, det smager altså rigtig godt.

Citron er også godt, og her skal du beregne en teskefuld citronsaft til hver portion. Eller smag den til. Her kan du også anvende friskpresset appelsinsaft.

Æggetoddy

Du kan også lave en udgave med spiritus, og her er der forskellige muligheder.

Især rom og cognac er gode i æggesnapsen, og her skal du beregne en spiseskefuld til hver. Måske lidt mere, hvis du ønsker alkoholen banker igennem.

Måske vil nogle endda hævde, at æggesnapsen ikke er ægte før den er tilsat rom.

Æggesnaps med Baileys

Baileys er også en fin smagsgiver til æggesnapsen.

Her pisker du fire æg sammen med fire spiseskefulde sukker, og det skal piskes luftigt. Kom tre deciliter mælk i sammen med med kornene fra en vaniljestang.

Pisk det sammen og tilsæt 1,5 deciliter Bailyes, hvorefter det er klar til servering til fire personer.

Æggepunch

Æggepunch er en gammel klassiker, som er ret nem at lave. Her er det en original opskrift  på den populære æggedrik med hvidvin.

Rør seks æggeblommer sammen med 350 gram sukker, så sukkeret er rørt ud.

Kog 2,5 deciliter vand op med en kanelstang og to nelliker, og si kanel og nelliker fra.

En flaske hvidvin (7,5 deciliter) varmes op i krydderilagen, men den må ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen.

Rør derefter blandingen ud i æggemassen, og her kan der tilsættes lidt gin, rom eller anden spiritus, hvis du ønsker din æggepunch mere stærk.

Æggepunchen serveres straks.

Du kan i øvrigt servere æggesnapsen til den klassiske opskrift på øllebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Clausen

    december 09, 2022 at 8:55 pm

    vi fik æggesnaps da vi var børn i tresserne. min mor piskede hviderne og kom dem i.

    Svar
  2. Jeanne

    december 08, 2018 at 10:16 pm

    Som barn lavede min far dem til os og vi kunne vælge smag mellem vanille, rom eller mandelessens det var lækkert som jeg husker det 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required