Min bedste opskrift på gammeldags æblehorn, der bages med en hjemmelavet æblekompot. Æblehornene er lette og luftige, og meget nemme at bage.
Æblehorn er nemme og lækre kager med et lækkert fyld af hjemmelavet æblekompot, der ligeledes er nem at lave.
Her har jeg anvendt to Ingrid Marie æbler, som jeg synes passer godt til kagerne (og giver en flot farve til æblekompotten), men andre æbler kan selvfølgelig også bruges.
Du skal blot tilsætte en spiseskefuld sukker til æblekompotten, for den må altså gerne have lidt syrlighed i sig. Selvom æblehornene ikke er søde, ja, de er faktisk sukkerfri, så giver den syrlige kompot et godt modspil til kagerne.
Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce
Og hvis du helt dropper sukkeret i æblekompotten, og undlader at pynte med glasur, så har du her helt sukkerfrie kager, der bare smager af rigtig meget. Du opdager faktisk ikke at de er uden sukker.
Opskriften giver 12 lækre æblehorn.
Opskrift på æblehorn
Gammeldags æblehorn opskrift med æblekompot
Ingredienser
Æblekompot
- 2 æbler
- 1 spsk sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
Dej
- 1 dl mælk
- 40 g gær
- 1 æg
- 50 g smør - meget blødt
- 200 g hvedemel
- 0,5 tsk kardemomme
Pensling og glasur
- 1,5 pasteuriseret æggehvide
- flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at lave æblekompot. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med sukker, vand og vaniljesukker. Koges til en mør æblekompot, hvilket tager cirka 15 minutter. Køles af.
- Gæren røres ud i mælken, hvorefter ægget røres i.
- Vej hvedemel af og bland med lidt kardemomme, og ælt det ind i dejen sammen med blødt smør. Ælt dejen glat og smidig, og det kan eventuelt ske på en røremaskine med påmonteret dejkrog. Ælt 10 minutter ved middel hastighed.
- Lad dejen hæve 15 minutter, hvor den er dækket til med husholdningsfilm.
- Tag dejen op og del den i to lige store stykker, som spændes op. Lad det efterhæve yderligere fem minutter på køkkenbordet.
- Hver kugle rulles nu ud til en cirkel med en diameter på 25 centimeter, som deles i seks lige store trekanter.
- Læg en skefuld æblekompot på hver, se på billederne herunder hvordan det gøres. Rul æblehornene sammen, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dine æblehorn med pasteuriseret æggehvide.
- Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad æblehornene hæve i 30 minutter.
- Bag de hævede æblehorn i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte æblehorn køle af på en rist.
Derefter kan de pyntes med glasur, som røres af flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hej Holger. Skal der virkelig 40 gr. gær til 200 gr. mel? Jeg vil gerne bage dem i weekenden.
Jolanda
Rasmus Jensen
Det er super gode opskrifter, det man prøver at lave bliver bare super lækkert 🤗👍 har allerede prøvet flere
Hilsen Rasmus