• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Åbne fastelavnsboller med creme

billederesultat for åbne fastelavnsboller
Åbne fastelavnsboller, der er fyldt med creme i midten. Til sidst pyntes fastelavnsbollerne med lidt glasur, og cremebollerne hører selvfølgelig især hjemme til fastelavn. Men kan spises året rundt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  16. februar 2023

Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.
  2. Opskrift på åbne fastelavnsboller
  3. Åbne fastelavnsboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.

De klassiske og åbne fastelavnsboller hører selvfølgelig mest til fastelavn, men spørg du mig, kan man spise dem året rundt.

Her er en nem udgave, der bare altid er et sikkert hit hos alle.

I stedet for creme kan du i øvrigt lave dem med marmelade efter egen smag. Prøv eksempelvis med hindbærmarmelade eller en god blåbærmarmelade.

Opskriften giver 24 stk. Du kan sagtens fryse dem ned, men vent så med glasur til du skal bruge dem.

Fastelavnsboller kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Semlor
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Fastelavnsboller med æbler og marcipan

Opskrift på åbne fastelavnsboller

billederesultat for åbne fastelavnsboller

Åbne fastelavnsboller

Min opskrift på åbne fastelavnsboller, der bages med creme i midten og pyntes med glasur. Gode til fastelavn, men kan nydes hele året rundt.
Bedømmelse
5 fra 17 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 24 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sødmælk - lun, ca. 35 grader
  • 50 g gær - en hel pakke
  • 500 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør - meget blødt
  • 2 æg
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i link eller video

Pensling

  • 1 æg
  • Lidt sødmælk
  • 1 nip salt

Pynt

  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde

  • Varm mælken op til ca. 35 grader, smuldr gæren i og rør den ud i mælken. Kom det i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog.
  • Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med kardemomme og salt.
  • Ælt det gradvist sammen med mælken, blødt smør og to æg. Dejen æltes cirka otte minutter ved middel hastighed.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver ca. 30 minutter.
  • Lav imens kagecreme som anvist i linket, og lad kagecremen køle af.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Tag dejen op og virk op igen. Deles i to lige store stykker på cirka 500 gram/stk.
  • Rul hvert stykke ud til et rektangel på 40 gange 30 centimeter, og del forsigtigt dejen i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  • Fold hvert hjørne ind mod midten og tryk dem let fast der. Læg en god teskefuld kagecreme på midten, og stil forsigtigt dine åbne fastelavnsboller på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da der kan være 12 fastelavnsboller på hver.
  • Lad fastelavnsbollerne hvile 10 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg, lidt mælk og et nip salt.
  • Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.
  • Køl de åbne fastelavnsboller af, og pynt med glasur, der laves af flormelis og pasteuriseret æggehvide.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
167
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
37
mg
12
%
Natrium
 
180
mg
8
%
Kalium
 
58
mg
2
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
225
IU
5
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Så er de åbne fastelavnsboller klar til servering.

Som sagt kan du sagtens fryse dem ned, men gør det så uden glasur. Du kan altid pynte fastelavnsbollerne når de tages ud af fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Erik Jensen

    januar 23, 2024 at 11:24 am

    Hej
    Er det ligemeget hvad slags mel du bruger til Boller, Fastelavnsboller??
    Har ikke så meget styr på mel-sorterne.
    SEJ

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 06, 2024 at 6:28 am

      Hej Svend Erik
      Godt du spørger. Gerne hvedemel med et proteinindhold på 10-12 procent.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katrine

    februar 22, 2023 at 3:37 pm

    Tak for denne gode opskrift! Den var et stort hit herhjemme:)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required